۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۵

مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان:

۱۶۴ میلیارد ریال اعتبارات آبخیزداری به استان سمنان ابلاغ شد

۱۶۴ میلیارد ریال اعتبارات آبخیزداری به استان سمنان ابلاغ شد

میامی - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان از ابلاغ ۱۶۴ میلیارد ریال اعتبارات آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی به استان خبر داد و گفت: برای جذب اعتبارات تلاش‌های بیشتری باید صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علینقی حیدریان صبح دوشنبه در دیدار با فرماندار میامی به میزبانی دفتر وی ضمن بیان اینکه ۴۰۰ میلیارد ریال سهم اعتبار امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری استان سمنان مشخص شد، ابراز داشت: از این مبلغ تاکنون مبلغ ۱۶۴ میلیارد ریال به استان ابلاغ‌شده است.

وی ضمن بیان اینکه تمامی پروژه‌های منابع طبیعی اعم از بیابان، آبخیزداری، مرتع و جنگل با توجه به شرایط استان و بالأخص میامی دارای اهمیت ویژه‌ای است، افزود: با درک این موضوع برای جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تلاش‌های بیشتری باید صورت گیرد.

جذب اعتبارات آبخیزداری راهی برای مهار آب‌های سطحی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه اجرای پروژه‌های آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک، وقوع سیلاب، کاهش منابع آب زیرزمینی و هدر رفت سرمایه‌های ملی مؤثر است، ابراز داشت: اجرای هر پروژه آبخیزداری در استان منجر به افزایش سطح آب‌های زیرزمینی و پیشگیری از فرسایش خاک و اراضی مستعد کشاورزی خواهد شد.

حیدریان بابیان اینکه هدف از اجرای طرح‌های آبخیزداری در اولویت اول کنترل رسوب و جلوگیری از فرسایش خاک است، تصریح کرد: کاهش اثرات خشک‌سالی و تغییر اقلیم، تغذیه سفره‌های زیرزمینی، استحصال آب‌های سطحی، کاهش خسارات سیل تأسیسات زیر بنایی و اراضی کشاورزی و باغات نیز در آبخیزداری مدنظر قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در اختصاص اعتبارات مناسب از سال گذشته از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور، افزود: با جذب این اعتبارات باید زمینه را برای مهار آب‌های سطحی و عملیات آبخیزداری اعم از بیولوژیکی، مکانیکی و بیومکانیکی در استان فراهم کنیم.

آبخیزداری مهمترین راه مقابله با خشکسالی

فرماندار میامی نیز در این دیدار بابیان اینکه آبخیزداری مهم‌ترین راهکار برای مقابله با خشک‌سالی است، ابراز داشت: فراهم کردن زمینه رونق تولید، توسعه اقتصادی و اجتماعی، کنترل روان آب‌ها و تقویت سطح آب سفره‌های زیرزمینی از مزیت‌های اجرای طرح‌های آبخیزداری محسوب می‌شود.

احمد ملایری تقویت پوشش گیاهی، گرم شدن هوا، خشک شدن علوفه را تهدیدی برای منابع طبیعی دانست و تصریح کرد: با کوچک‌ترین آتش‌سوزی بخش زیادی از اراضی ملی تبدیل به خاکستر می‌شود بنابراین با اقدامات پیشگیرانه و با آموزش جوامع محلی و دهیاران در روستاهای مناطق بحرانی می‌توان از آتش گرفتن حجم وسیعی از مراتع و جنگل‌ها جلوگیری کرد.

وی بابیان اینکه عرصه‌های منابع طبیعی بستر تولید و حیات است، افزود: مراتع علاوه بر تأمین علوفه دام در تأثیر کربن، تولید اکسیژن، حفظ و جلوگیری از هدر رفت آب تأثیر بسزایی دارد.

کد خبر 4672902

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha