خبرگزاری مهر - گروه سیاسی : پس از حملات 11 سپتامبر 2001 در امریکا رویکرد تهاجمی و متجاوز دولت بوش در سطح بین الملل مجال و بهانه لازم را برای بروز و ظهور پیدا کرد. این کشور با حمله به افغانستان و اشغال آن، حضور نظامی خود را در منطقه خاورمیانه تقویت و سپس با حمله به عراق و اشغال این کشور این حضور را تکمیل کرد. از جمله مواردی آشکار نقض حقوق بشر توسط نیروهای آمریکا می توان به تاسیس زندان های این کشور در نقاط مختلف جهان، همچون گوانتانامو، افغانستان و عراق اشاره نمود.
همچنین نقض حقوق مسلمانان وشنود مکالمات تلفنی شهروندان از دیگر مواردی نقض حقوق بشر توسط نیروهای آمریکایی است.
در فصل اول این پژوهش،"ناکامی های حقوق بشر " که توسط حسین سپهر، تهیه و تنظیم شده است را می خوانیم و فصل دوم، "حقوق زنان و سازمان ملل متحد" در پنجاهمین اجلاس خود که از تاریخ 27 فوریه تا 10 مارس 2006 برگزار گردیده به قلم فردین خرازی نوشته شده است.
در بخش دیگر این پژوهشنامه نگاهی به گزارش توسعه انسانی سال 2005 توسط مارتینز جنز نوشته شده است که توسط دکتر سهراب سوری ترجمه و توسط محمودرضا گلشن پژوه تنظیم شده است .
در این پژوهشنامه همچنین وضعیت حقوق بشر در انگلستان از نگاه سامانه های نظارتی غرب که توسط حسین سپهر ترجمه شده است را مشاهده می کنیم. آسیبی که از رهگذر نقض حقوق بشردر کشور های غربی به پارادایم جهانی حقوق بشر وارد می شود به هیچ عنوان کمتر از ادعای نقض حقوق بشر در کشور های جهان سوم نیست.
نکته ظریف اینکه در جهان سوم عمده موارد نقض حقوق بشرعلیه شهروندان خودشان است ولی در جهان غرب موارد نقض حقوق بشر در مسائلی همچون بنیاد گرایی و تروریسم تجلی می یابد.موارد فوق چکیده ای از نتایج فصول جمع آوری شده در این پژوهش است که به آن اشاره کردیم.
نظر شما