۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱:۲۰

مدیر آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی ایران خبر داد:

مشارکت ۲۷۰۰ فعال اقتصادی در تهیه طرح پایش ملی فضای کسب و کار

مشارکت ۲۷۰۰ فعال اقتصادی در تهیه طرح پایش ملی فضای کسب و کار

خرم‌آباد- مدیر آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی ایران از مشارکت ۲۷۰۰ فعال اقتصادی در تهیه طرح پایش ملی فضای کسب و کار خبر داد و خواستار مشارکت فعالان اقتصادی لرستان در این طرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا دوست محمدی شامگاه چهارشنبه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اجرای طرح پایش ملی فضای کسب و کار اظهار داشت: این طرح بر اساس یک روش نمونه گیری علمی انجام شده و چارچوب آمارگیری بر اساس سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون است.

وی با بیان اینکه از روش نظرسنجی از فعالان اقتصادی و با استفاده از یکسری داده‌های واقعی از دستگاه‌های اجرایی طرح پایش ملی فضای کسب و کار به صورت فصلی تهیه می‌شود، تصریح کرد: از سال ۸۹ تا ۹۵ این کار را مرکز پژوهش‌های مجلس انجام می‌داد و عمدتاً برای کسب اطلاع در خصوص تغییرات فضای کسب و کار به اتحادیه‌ها مراجعه می‌شد و به فعالان اقتصادی مراجعه نمی‌کردند.

مدیر آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی ایران افزود: از زمانی که تهیه این طرح به اتاق بازرگانی واگذار شده، ما مستقیماً به فعال اقتصادی برای کسب اطلاعات و نظرسنجی مراجعه می‌کنیم.

دوست محمدی با تاکید بر اینکه ۴۲ مؤلفه آماری برای تهیه این طرح احصا شده است، افزود: همچنین ۲۸ مانع اصلی کسب و کار احصا شده است که برداشت‌های سلیقه‌ای از قانون، کمبودهای فناوری، رانت، کمبود زیرساخت‌ها و… از جمله این عوامل است.

وی با اشاره به اینکه در هر فصل برای تهیه طرح پایش ملی فضای کسب و کار این ۲۸ مانع را در قالب ۲۸ سوال از فعالان اقتصادی می‌پرسیم و نتایج را ارزیابی می‌کنیم، گفت: تا بهار ۹۸ امسال بالغ بر ۲۷۰۰ فعال اقتصادی از مجموعه سه اتاق بازرگانی، اصناف و تعاون با ما همکاری داشته‌اند.

مدیر آمار و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه از سال ۹۵ به ویژه در سال ۹۶ وضعیت کسب و کار بهبود یافته بود اما با تکانه‌های ارزی وضعیت کسب و کار به سمت بدتر شدن رفت، تصریح کرد: در پاییز ۹۷ وضعیت بد کسب و کار در بدترین وضعیت قرار گرفت و پس از آن یک مقدار حرکت برگشت پیدا کرده است و در زمستان سال گذشته عدد فضای کسب و کار کشور به ۶.۲۷ و در بهار امسال به ۶.۱۷ رسید.

دوست محمدی با تاکید بر اینکه لرستان در مجموع شاخص‌هایی که دولت تأمین می‌کند وضعیت مطلوبی ندارد، افزود: تمام متغیرهایی که خروجی کار دستگاه‌های اجرایی است باعث شده نمودار فضای کسب و کار لرستان پایین بیاید.

وی خاطرنشان کرد: غیرقابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه، عرضه کالا و محصولات قاچاق، دشواری تأمین مالی، بی ثباتی سیاست‌ها و قوانین و تولید و عرضه نسبتاً آزاد کالاهای غیر استاندارد و تقلبی در بازار ۵ عاملی است که منجر به نامطلوب شدن فضای کسب و کار در لرستان شده است.

کد خبر 4675851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha