دکتر جعفر توفیقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: همیشه باید منشأ تحولات علمی را در دانشگاه ها جستجو کرد. زمینه دستیابی به فناوری هسته ای نیز به عوامل پدید آورنده آن در دهه 60 بر می گردد.
وی اظهار داشت: 20 سال گذشته زمانی که بحث صنعت هسته ای مطرح نبود در دانشگاه های کشور رشته هایی مرتبط با هسته ای راه اندازی شد و بسیاری از فارغ التحصیلان از اوائل دهه 70 در این زمینه تربیت شدند. این موضوع نشان می دهد که دانشگاه ها نیاز کشور به این تخصص را شناسایی کرده بودند.
وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رشته های مرتبط با مهندسی هسته ای، رآکتورهای هسته ای، سیستم های انرژی و چرخه سوخت جزء مهمترین رشته های مرتبط با هسته ای بودند که از سال های گذشته در دانشگاه های کشور راه اندازی شده اند.
وی اضافه کرد: اکنون بیش از 20 سال از سابقه تدریس و تحصیل در این رشته ها می گذرد و نیروهای ارزشمندی در این رشته ها تربیت شدند و آنچه امروز می بینیم مرهون 2 دهه تلاش و سرمایه گذاری در این رشته است و ثمره نیروهای متخصص دانشگاهی که منشأ این تحول علمی هستند به بار نشسته است.
توفیقی سرمایه گذاری در بخش تحقیقات را مهمترین عامل توسعه هر چه بیشتر علم در کشور دانست و گفت: در صورتی که بخواهیم علم در کشور شتاب بیشتری بگیرد و باید منابع این را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: تزریق منابع مالی برای آزمایشگاه های تحقیقاتی و مراکز آموزشی دستاوردهای خوبی را در عرصه های علمی به وجود می آورد.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: حفظ نیروهای علمی ارزشمند در داخل کشور و ارتباط هر چه بیشتر دانشگاه ها با صنایع نیز عوامل موثری در توسعه علمی کشور به شمار می آیند.
نظر شما