۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۰

جلسه با مربیان بزرگ دنیای شنا؛

دستاورد رقابت‌های قهرمانی جهان شنا از نگاه مدیر فنی تیم‌های ملی

دستاورد رقابت‌های قهرمانی جهان شنا از نگاه مدیر فنی تیم‌های ملی

محسن سمیع زاده پس از پایان رقابت‌های قهرمانی جهان شنا گفت: در طول مسابقات جلسات متعددی با مربیان بزرگ شنا برگزار و این تجربیات را به مربیان داخلی انتقال خواهیم داد.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی شنا ایران با ترکیب علیرضا یاوری و بنیامین قره حسنلو در رقابت‌های قهرمانی جهان شنا شرکت کرد و در پایان بدون حضور در مرحله فینال مسابقات به کار خود پایان داد.

مدیرفنی تیم های ملی شنا در گفت و گو با خبرنگار مهر، پس از پایان کار شناگران ایران در رقابت های قهرمانی جهان گفت: مسابقات قهرمانی جهان بزرگترین آوردگاه رشته ورزشی شناست به طوری که ۲۰۰ کشور در این رقابت حضور دارند. کشورهای شرکت کننده در رقابت های قهرمانی جهان به چهار دسته تقسیم می شوند. ۱۵ کشور در دسته اول قرار دارند که همواره برای کسب مدال می جنگند، اکثریت آنها از کشورهای توسعه یافته هستند. در کل ۱۵ کشور می توانند در بخش مردان و زنان مدال کسب کنند چرا که آنان  تکنولوژی و سرمایه گذاری های بسیار کلان که به هیچ وجه با شنای ایران قابل مقایسه نیست را در اختیار دارند و این دستاورد بسیار بزرگ برای این کشورهایی مانند آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا، آفریقای جنوبی، چین و ژاپن که در این زمینه بسیار فعال هستند محسوب می شود و کلیه مدال ها بین این کشورها تقسیم می شود.

* ایران برای حد نصاب جهانی تلاش کرد
محسن سمیع زاده در ادامه افزود: دسته دوم، کشورهایی هستند که تمایل دارند به رنک جهانی نزدیک و در بین ۱۶ کشور برتر دنیا قرار گیرند. اینها نیز سرمایه گذاری بسیار زیادی انجام می دهند. دسته سوم نیز کشورهایی را شامل می شود که برای کسب ورودی و حدنصاب های جهانی تلاش می کنند که ایران جزو این دسته قرار دارد همانطور که استحضار دارید شناگران ما امسال موفق شدند در دو ماده حدنصاب جهانی را به دست آورند.

دسته چهارم نیز کشورهایی را شامل می شود که با وایلد کارت وارد مسابقات می شوند معمولاً کشورهایی که در زمینه شنا بسیار ضعیف هستند در این دسته قرار دارند.

وی اظهار کرد: شناگران ما رقابت خوبی داشتند، پیک شناگران ایران ماه گذشته بود چرا که می خواستند حدنصاب رقابت های قهرمانی جهان را کسب کنند. پیش بینی می شد بعد از ۲۵ روز ملی پوشان یک تا دو درصد بالای رکورد خود شنا کنند و همین اتفاق نیز رخ داد. در مجموع کادر فنی از عملکرد شناگران راضی است، در یک ماده آنطور که می خواستیم رکورد ثبت نشد که باید مورد بررسی قرار دهیم ولی در مجموع چیزی که پیش بینی می کردیم اتفاق افتاد.

* آمریکا ۸ سال اعتبار شنای ایران را در سه هفته برای تیمش هزینه کرد
سمیع زاده با اشاره به کسب سهمیه المپیک خاطرنشان کرد: بلافاصله پس از مسابقات قهرمانی جهان برنامه‌ها را برای کسب سهمیه المپیک به صورت جدی و مستمر پیگیری خواهیم کرد ان شاءالله برای کسب سهمیه خواهیم جنگید نکته ای که حائز اهمیت است این است که سرمایه گذاری در دنیای شنا بسیار زیاد است اگر بخواهم مثال بزنم در سه هفته پایانی که منجر به برگزاری رقابت های قهرمانی جهان شد تیم ملی شنای آمریکا بالغ بر ۸ سال اعتبار شنای ایران را هزینه کرد و این بیانگر این است که شنا از چه جایگاهی در دنیا برخوردار است.

* با مشکل جدی استخر مواجه هستیم
مدیرفنی تیم‌های ملی شنا ادامه داد: مولفه های بسیاری برای توسعه شنا مهم است که متاسفانه در کشور ما این مولفه‌ها وجود ندارد. بدون تعارف باید بگویم تایم استخر برای تمرین شناگران نداریم، تعداد استخرها بسیار کم است و به غیر از تهران که دو استخر در اختیار فدراسیون قرار دارد سایر شهرستان ها با مشکل جدی مواجه هستند. همین طور تجهیزات آنالیز و تست‌های فیزیولوژیکی را نداریم و با ضعف های بسیاری مواجه هستیم.

علی رضا یاوری و بنیامین قره حسنلو دو شناگر ایران در رقابت‌های قهرمانی جهان

* با مربیان بزرگ شنا جلساتی داشتم
وی در ادامه تاکید کرد: شناگران ایران از نظر قامت، تکنیک و استعداد بسیار خوب هستند، اتفاق خوبی که در رقابت‌های قهرمانی جهان رخ داد این بود که من با چند مربی بزرگ شنای دنیا جلسات متعدد فنی داشتم و از آنها کمک و مشاوره گرفتم از جمله دیوید سیلو مربی تیم شنای آمریکا که او انسان بسیار بزرگی است، حتی در چند جلسه وارد تمرین شنای ایران شد و نقطه نظرات فنی خود را به بنده و شناگران ارائه داد. یک جلسه نیز با مارشال یکی از مربیان خوب انگلستان داشتم او مربی آدام پتی است که اخیراً در ۵۰ و ۱۰۰ متر مدال طلا کسب کرد. نشستی پیرامون تمرینات بدنسازی با او برگزار تا بتوانیم علم روز دنیا را به ایران آورده و در اختیار سایر مربیان ایرانی قرار دهیم.

* شنا باید از حالت سکون خارج شود
سمیع زاده افزود: واقعیت این است که باید در شنا سرمایه گذاری کنیم، شنا باید از حالت سکون خارج شود تا بتوانیم شاهد موفقیت های بزرگ باشیم شناگران ایرانی این توانمندی را دارند ولی باید بپذیریم بستر و اتمسفر برای شنا بسیار جای کار دارد و ما باید در این مسیر حرکت کنیم.

* شناگران دوبار در سال به پیک می‌رسند
مدیرفنی تیم های ملی شنا در پاسخ به این سوال که پیش از اعلام به مسابقات قهرمانی جهان اعلام کردید یاوری در صورت ثبت رکورد ۱:۵۱ نتیجه قابل قبولی کسب خواهد کرد اما این اتفاق رخ نداد، دلیل آن چیست گفت: شنا یک رشته فیزیولوژیک است و در این رشته ها قهرمانان در طول سال فقط در دو نقطه به پیک می رسند، ما باید این دو نقطه را تعیین کنیم که این امکان پذیری برای ارتقا فیزیولوژیکی وجود داشته باشد. یاوری یک ماه گذشته در کرواسی اتفاق خوبی رقم زد و موفق شد در ماده ۲۰۰ متر رکورد ۱:۵۱ را ثبت کند. پس از یک ماه دیگر نمی توانستیم شرایط ویژه را برای او لحاظ کنیم چرا که زمان این اجازه را به ما نمی داد که از لحاظ فیزیولوژیکی رکورد را ارتقا بخشد به ناچار تمریناتی را به او دادیم که کمتر دچار آسیب شود و از نظر جسمانی بدن را در فرم نگه دارد تا بتواند برای مسابقات بعدی که به فاصله ۲۵ روز برگزار می شود خود را حفظ کند.

* یاوری تحت تاثیر میدان جهانی قرار گرفت
وی ادامه داد: پیش بینی یک تا دو درصد افزایش و ارتقای رکوردی را برای ملی پوشان داشتیم اما یاوری شناگری ۱۸ ساله است و مسابقات جهانی نیز یک آوردگاه بزرگ می باشد با او که صحبت کردم اعلام کرد تحت تاثیر محیط قرار گرفته و در ۲۰۰ متر آنطور که می خواستیم رکورد ثبت نشد و این یک اتفاق بود.

* به کسب سهمیه المپیک خوش بین هستم
سمیع زاده درباره کسب سهمیه المپیک و اینکه چقدر خوش بین است؟ گفت: برای ورودی المپیک بسیار خوش بین هستم، صریحاً این موضوع را از دیوید سیلو که از مربیان شنای آمریکا است نقل قول می کنم زمانی که دو رکورد ۵۰ و ۱۰۰ متر ملی پوشان را به او گفتم ابراز خوشحالی کرد چرا که او سال ۲۰۰۶-۲۰۰۷ در ایران حضور داشته و ساختار شنای ایران را می شناسد. بسیار خوشحال شد و اعلام کرد چگونه با این شرایط و امکانات موفق شده‌ایم به این رکوردها دست یابیم. در ۵۰ متر آزاد ۱۴۰ شناگر در آب می پرند که فقط ۴۰ شناگر زیر ۲۳ ثانیه شنا می کنند اگر بنیامین می توانست رکورد خودش را کسب کند در رنک ۴۸-۴۷ دنیا قرار می گرفت اما او جزو ۶۰ شناگر قرار گرفت.

* قرار نبود در قهرمانی جهان اتفاق خاصی رخ دهد
سمیع زاده در پایان گفت: شناگران باید فواصل زمانی داشته باشند ما برای ورودی المپیک برنامه‌ها را تقدیم هیات رئیسه فدراسیون خواهیم کرد، بسیار به کسب سهمیه امیدوار هستم ما از برنامه عقب نیفتاده ایم چرا که قرار نبود در قهرمانی جهان اتفاق خاصی رخ دهد این امر از لحاظ علمی رد است و اگر رخ می داد یکی از نوادر بود. ما برای ورودی المپیک خواهیم جنگید، ۳، ۴ شناگر خوب در اختیار داریم که در فرصت باقی مانده باید ببینیم کدام شناگر می تواند این اتفاق را رقم بزند و برای شنای ایران افتخار کسب کند.

کد خبر 4676938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha