به گزارش خبرگزاری مهر، مسیحیان جهان از تمام مذاهب و فرقه های مختلف که هفته مقدس خود را سپری کردند روز گذشته عید قیام مسیح را به عنوان مهمترین رویداد تقویم مسیحی برگزار کردند و طی آن به اجرای مراسم و سنتهای خاص خود پرداختند.
برگزاری مراسم عید قیام مسیح (ع)
پاپ بندیکت شانزدهم طی مراسم صبح امروز و عشای ربانی عید پاک هشت نفر را تعمید داد و یکی از مهمترین مراسم تقویم مسیحی را برگزار کرد.
بندیکت با نیایش برای کاتولیکهای کلیسای باسیلیکای سنت پیتر این مراسم را آغاز کرد، کلیسای کاتولیک دوره بین جمعه الصلیب تا یکشنبه عید قیام را مهمترین مراسم و نیایشهای مسیحی طی سال تلقی می کند. بندیکت در موعظه خود اظهار داشت: در قیام مسیح عشق قدرتمندتر از مرگ و قدرتمندتر از شر است.
رهبر کاتولیکهای جهان 6 بزرگسال و 2 کودک را به عنوان اعضای تازه جامعه مسیحی تعمید داد و گفت: تعمید بیش از استحمام است و آن را می توان به نوعی تطهیر جامعه مسیحی تلقی کرد. پس از تعمید زنگهای شادی به صدا در آمد.
پس از برگزاری مراسم امروز بندیکت برای استراحت چند روزه به اقامتگاه تابستانی پاپی می رود و پس از آن علاوه بر سالروز 80 سالگی خود دومین سالگرد انتخاب به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان را در پیش دارد.
تاریخ برگزاری عید پاک در کلیساهای شرقی و غربی در اغلب اوقات با یکدیگر تفاوت دارد و آخرین باری که این تاریخ به صورت همزمان برگزار شد سال 2004 و پیش از آن در سال 2001 بود و نزدیکترین تاریخی که کلیساهای کاتولیک، ارتدکس و پروتستان می توانند تاریخ عید پاک را به صورت مشترک برگزار کنند سال 2010 خواهد بود.
عدم شباهت تاریخ عید پاک به راه های مختلف محاسبه اعتدال بهاری در تقویم جولیان و تقویم گریگوری باز می گردد. از سوی دیگر کلیساهای غربی برگزاری عید پاک در روز عید پسح یهودیان و یا روز پیش از آن را ممنوع کرده اند.
کلیمیان عید پسح را جشن گرفتند
طی هفته گذشته کلیمیان ایران و یهودیان جهان عید پسح را به عنوان یکی از اعیاد سه گانه یهودیان است که به نام پیامبر بزرگوار بنی اسرائیل - حضرت موسی- مزین شده و نتیجه رسالت او از سوی خداوند متعال برای آزادی بنی اسرائیل و همه انسانها از بردگی است. ازآنجا که این عید کلیمیان اوایل فصل بهار برگزار می شود، بنابراین، آن را جشن بهار نیز نامیده اند.
نزدیکی عید پسح با نوروز - عید باستانی ایرانیان (در بیشتر سالها)- موجب شده است که مراسم پسح در میان ایرانیان کلیمی با شکوه و مراسم ویژه ای انجام شود و افزون بر مراسم مذهبی، سنتهای جاری نوروز چون دید و بازدید خانواده ها اجرا شود .
این جشن یادآور واقعه خروج بنی اسرائیل از مصر و آزادی از ظلم و ستم فرعون است و به مدت هشت روز ادامه دارد، در تمام این روزها استفاده از گندم و جو و یا فرآورده های حاصل از آنها به صورت تخمیر شده ممنوع است و به جای آن از نان فطیر ویژه ای به نام مصا استفاده می شود.
عید پسح افزون بر مراسم و احکام مقدس خاص خود، پیام آزادی را نیز به تمام انسانها اعلام می کند. خداوند مایل است که انسانها از اسارت و بندگی همنوعان و نیز از بندگی امیال نفسانی خویش خارج شوند و خالصانه به عبادت و کسب رضای خالق خود مشغول شوند. پسح، بیانگر مفهوم مقدس و الهی آزادی است، یعنی، آزاد شدن از آرزوهای پوچ و تباهی پذیر دنیا و تلاش برای اجرای خواسته های خالق جهان.
در دو شب نخست این عید همه افراد خانواده دور هم جمع شده و حکایت خرج بین اسرائیل از مصر را از کتاب ویژه مراسم پسح به نام "هگادا" تلاوت می کنند و به شکرانه خلاصی از روزگار تلخ زمان فرعون نان فطیر و خوراکی های ویژه ای تناول می کنند و از کتاب مزامیر داوود نیز سرودهایی می خوانند.
کنیسه یهودیان ضد صهیونیسم آمریکا در آتش سوخت
مقامات ایالت نیویورک، آمریکا در حال بررسی علل آتش گرفتن کنیسه یهودیان ضد صهیونیسم در نیویورک هستند که به عنوان حریقی مشکوک توصیف شده است و یکی از علل این تردید نزدیکی تاریخ آتش سوزی به عید پسح یهودیان بود.
کنیسه یهودیان ضد ضهیونیست نیویورک، که سال گذشته در همایش بین المللی "بررسی هولوکاست: چشم انداز جهانی" شرکت کردند، یکشنبه شب در آتش سوخت. خاخام ارشد از گروه نتوری کارتا و خانواده وی که در طبقه فوقانی این عمارت سه طبقه زندگی می کردند زمان حریق در منزل نبودند.
گروهبان دنیل هیمن از دپارتمان پلیس راماپو در 35 مایلی نیویورک اظهار داشت: ممکن است این آتش سوزی در آینده اتفاقی قلمداد شود، اما در حال حاضر ما آن را مشکوک دانسته و علل آن را بررسی می کنیم.
جنبش نتوری کارتا یک جنبش ضد صهیونیست است که اعضای را خاخام های یهودی ارتدکس تشکیل می دهند .
خاخام یسروئل داوید وایس اظهار داشت: بی تردید مسئله آتش گرفتن کنیسه راهی برای خاموش کردن مبارزه ما با صهیونیست است. هر کس که بخواهد نسبت به این جنبش سیاسی صهیونیست اعتراضی نشان دهد مورد حمله قرار خواهد گرفت.
آتش اندکی پس از ساعت 8 بعد از ظهر روز یکشنبه و درست یک روز پیش از آغاز عید پسح به عنوان هفته ای مقدس برای یهودیان، صورت گرفته است.
شهر منونسی در 35 مایلی شمال نیویورک دارای اکثریت جامعه یهودیان ارتدکس است و تابلوهای خیابانهای این شهر به زبان عبری و انگلیسی نوشته شده است.
جنبش نتوری کارتا اسرائیل را به رسمیت نشناخته و استدلال می کند که ایجاد دولت و حاکمیت یهودی با قوانین یهود منافات دارد. پنج عضو این جنبش آذر ماه سال گذشته برای شرکت در همایش بین المللی " بررسی هولوکاست: چشم انداز جهانی" به تهران سفر کرده و با محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران دیدار کردند.
تقریب کلیساهای ارتدکس و کاتولیک
پاتریاک مسکو و روسیه تصریح کرد: مؤمنان ارتدکس و کاتولیک مواضع مشترک بسیاری دارند و دیدار با پاپ بندیکت شانزدهم به تعمیق نقاط مشترک منجر می شود.
الکسی دوم، پاتریاک مسکو و روسیه طی یک مصاحبه با روزنامه ازوستیا روسیه اظهار داشت: هنوز هم به بهبود روابط دو کلیسا امیدوار هستم و از اظهارات پاپ بندیکت درباره تمایل به توسعه روابط با کلیساهای ارتدکس به هر مناسبتی استقبال می کنم.
پاتریاک ارتدکسهای روسیه تصریح کرد: دو کلیسا کاتولیک روم و ارتدکس روسیه موضعگیریهای مشترکی درباره مشکلات بسیاری دارند که پیش روی جهان معاصر قرار گرفته اند. ما باید دیدگاههای خود را به صورت مشترک ابراز کنیم، اما پیش از این امر باید مشکلاتی را که بین ما وجود دارند حل کنیم.
الکسی دوم در اظهاراتی که می توان آن را کم سابقه دانست ابراز امیدواری کرد درهای دیدار میان رهبران دو کلیسای کاتولیک و ارتدکس روسیه باز شوند.
ژان پل دوم در آخرین مرحله از فرآیند قدیس شدن
مقامات کلیسای کاتولیک روم همزمان با دومین سالگرد در گذشت رهبر کاتولیکهای جهان یکی از نقاط عطف فرآیند قدیس شدن ژان پل دوم را طی کردند.
مقامات کلیسای کاتولیک در فرانسه نیز شواهد خود را به صورت مشروح درباره کرامات ژان پل دوم در اختیار مقامات کاتولیک در واتیکان قرار دادند، چرا که این مدارک یکی از مؤلفه های ضروری فرآیند تقدیس ژان پل دوم و یک گام پیش از قدیس شدن محسوب می شود.
سرعت کلیسای کاتولیک در طی کردن فرآیند تقدیس ژان پل دوم و کوتاه کردن زمان این امر را می توان به مثابه علاقه کلیسا به این تقدیس و پاسخی به درخواست مؤمنان کاتولیک توصیف کرد که بلافاصله پس از مرگ وی صورت گرفت.
پاپ بندیکت شانزدهم چند هفته پس از مرگ پاپ فقید در 2 آوریل 2005 وی را در مسیر اجتماعی قدیس شدن قرار داد، دوره انتظار 5 ساله را نادیده گرفت و خواستار تحقیق درباره کرامات و فضایل ژان پل شد.
نادیده گرفتن دوره انتظار 5 ساله تنها یکبار دیگر پیش از این مورد اتفاق افتاده بود که آن هم از سوی ژان پل دوم برای قدیس اعلام کردن مادر ترزا صورت گرفت.
روز گذشته مقامات منطقه سراسقفی رم مراسم رسمی بررسی درباره کرامت ژان پل دوم را خاتمه داده و شواهد خود را به کنگره آرمانهای قدیسان واتیکان ارسال خواهند کرد .
روحانی که نظارت بر این مراسم را برعهده داشت سوگند یاد کرد که در ارائه مدارکی که درباره زندگی و کرامات ژان پل دوم جمع کرده صادق باشد.
اما به نظر برخی از کاتولیکها، برگزاری چنین مراسمی غیر ضروری به نظر می رسد چرا که آنها پیش از برگزاری این مراسم پاپ فقید خود را قدیس تلقی می کنند.
انتصاب زنان در مراتب روحانی بودیسم تبتی بررسی می شود
رهبر معنوی بودائیان تبت تابستان امسال در همایش بین المللی زنان بودایی که در دانشگاه هامبورگ آلمان برگزار می شود شرکت کرده و سخنرانی اصلی همایش را برعهده خواهد داشت.
تصمیم درباره اینکه زنان در سنت تبتی بتوانند همپای مردان به سلسله مراتب روحانی برسند در سنت بودیسم و سایر مذاهب دیگر طی یک دهه گذشته بسیار بحث برانگیز بوده است، اما نسبت به سایر ادیان زنان مذهب انگلیکن مسیحیت بیش از سایرین در این راه ایجاد مناقشه کرده اند. به طوری که انگلیکنها طی نشستهای مختلف این موضوع را به بحث گذاشتند اما تاکنون تصمیم قطعی صادر نکرده اند.
این همایش که طی روزهای 27 تا 29 تیرماه در هامبورگ برگزار می شود، علاوه بر تأثیر تاریخی بالقوه خود توجه بسیاری از کشورهای بودائی آسیا را به خود جلب کرده است. انتظار می رود علمای برجسته بودیسم، هئیتهای بودائی و مؤمنان بودائی از سنتهای مختلف بودیست در این همایش شرکت کنند.
بررسی مجدد انتصاب زنان بودیست تبتی به سلسله مراتب ارشد روحانی فرقه بودیسم از دغدغه های شخصی دالایی لاما است، در حقیقت این همایش به درخواست وی برگزار شده است.
بسیاری از بودائیان جهان اظهار داشتند که مشتاقانه در انتظار سخنرانی دالایی لاما هستند که درباره آینده زنان بودیسم ایراد می شود. هدف دالایی لاما از این سخنرانی الهام بخشیدن به زنان مؤمن بودائی برای زندگی دینی و بهبود جایگاه اجتماعی زنان بودایی در کشورهایی است که به سنت بودیسم تبتی و سنت تراوادا عمل می کنند.
این همایش از سوی بنیاد مطالعات بودیست مستقر در آلمان با همکاری مؤسسه آسیا- آفریقا دانشگاه هامبورگ به زبان انگلیسی و با ترجمه آلمانی برگزار می شود.
سهم دین در جلوگیری از انتقال ویروس ایدز
بر اساس تحقیقات اخیر افراد مبتلا به اچ آی وی مثبت که دارای ارتباطات و تعلقات دینی قوی هستند نسبت به سایرین کمتر ناقل ویروس ایدز هستند .
این تحقیق که از سوی سازمان رند (RAND) انجام شده نشان می دهد که افراد مبتلا به اچ آی وی مثبتی که دین بخش مهمی از زندگی آنها را تشکیل می دهد، روابط خارج از ارتباطهای خانوادگی خود را محدودتر کرده و در نتیجه نسبت به مبتلایانی که اعتقادات دینی ضعیف دارند، کمتر ناقل ویروس ایدز هستند.
دیوید کانوس رفتار شناسی که در نوشتن این تحقیق سهم داشته طی یک بیانیه اظهار داشت: مبتلایانی که اعتقادات اخلاقی قوی دارند، احساسات نوع دوستانه پررنگی داشته و می خواهند اطمینان حاصل کنند افرادی که با آنها تماس دارند به این ویروس مبتلا نشوند. ترویج این احساسات می تواند یکی از مؤلفه های جلوگیری از گسترش اچ آی وی باشد.
فرانک گالوان از نویسندگان این تحقیق اظهار داشت که این تحقیق برای نهادهای دینی نقشی در نظر گرفته است، چرا که آنها نیز می توانند علیه گسترش اچ آی وی مبارزات و تلاشهایی صورت دهند. نظامهای اعتقادی از چنان قدرتی برخوردار هستند که می توانند تأثیر مثبتی بر زندگی مبتلایان اچ آی وی مثبت بگذارند.
این تحقیق دینداری را منبعی گسترده برای مبارزه علیه ایدز توصیف کرده که باید به صورت دقیق تر مورد بررسی قرار گیرد.
نظر شما