به گزارش خبرنگار سیاسی مهر در مشهد، صبح امروزهمزمان با روز فناوری هسته ای، تجمع طلاب و روحانیون شهر مشهد در دفاع از حقوق ایران در داشتن فناوری هسته ای در محل مدرسه علوم دینی نواب صفوی مشهد برگزار شد و علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در جمع تجمع کنندگان سخنرانی کرد .
وی بار دیگر تاکید کرد : ما آماده مذاکره و تفاهم با کشورهای غربی به منظور رفع نگرانی آنها از ایران هسته ای و نه تعطیل کردن پیشرفت های علمی خود هستیم و اگر غربی ها به دنبال پارادیم مشترک با ایران در منطقه هستند،می بایست بستر معقولی برای تفاهم ایجاد کنند.
وی افزود: غربی ها باید بدانند که رسیدن به تفاهم با ایران از دالان قطعنامه های سازمان ملل نمی گذرد و اگر به جای تعامل، همچنان راه تنش در پیش گیرند، باید بدانند که ایران هم عکس العمل جدی نشان خواهد داد و ممکن است ادامه سیاست های آنها، معاهده NPT را با چالشی جدی مواجه کند.
مسئول مستقیم پرونده هسته ای ایران در ادامه گفت: اگر ابهاماتی برای غرب از گذشته باقی مانده است، به این خاطر است که به ما اجازه ندادند که سئوالات آنها را جواب بدهیم و در حین مذاکرات، پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل بردند، اما امروز می گویند که مانگران آینده هستیم و چون ممکن است در آینده ایران فناوری هسته ای برای تولید سلاح استفاده کنند، امروز باید جلوی شما را بگیریم که این، استدلالی غیرقابل قبول است.
لاریجانی با بیان این مطلب که سلاح هسته ای در دکترین سیاسی ایران جایی ندارد، ادامه داد: بنابر کدام حقوق بین المللی کشوری را به خاطر ترس از آینده مجازات می کنند؟ آیا بازدیدهایی که از پادگان های نظامی ما داشتند نظارت هایی که داشتند برای رفع نگرانی ها کافی نبود؟
وی همچنین با تاکید بر این نکته که پرونده اتمی ایران یک مسئله ایزوله نیست، گفت: عده ای می گویند که چرا کوتاه نمی آیید، در صورتی که آنها باید متوجه باشند کوتاه آمدن ما، غربی ها را جسورتر می کند و حتی اگر مسئله هسته ای هم نباشد، آنها پرونده های دیگری را خواهند گشود، همان طور که پیش ازاین نیزچنین کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برتری محوری ایران در منطقه یاد آور شد: خصومت های غرب با ایران به خاطر قدرت الهام بخش ایران که موجی ازبیداری در منطقه را موجب شده است، توانمندی های علمی، نیروی انسانی متخصص و معادن غنی در کشور است و آنان بدون آنکه بگویند، در واقع می خواهند این جایگاه را خدشه دار کنند.
وی همچنین مسأله سوخت در آینده را نیاز استراتژیک برای کشورها خواند و اظهار داشت: غربی ها در تامین سوخت کشور سابقه خرابی دارند، آنها پس از انقلاب قراردادهای هسته ای با ما را لغو کردند، نیروگاه بوشهر را تکمیل نکردند و با این سوابق منفی، حالا می خواهند به آنها اطمینان کنیم و سوخت آینده خود را ازآنها بگیریم.
وی افزود: آنها می خواهند به بهانه تامین سوخت هسته ای ما را در دفاع از حقوق مردم فلسطین خاموش کنند و به همین خاطر، ما برای حفظ استقلال ملی خود باید دانش تامین این سوخت را داشته باشیم.
لاریجانی در بخش دیگری از اظهارات خود که در جمع ده ها تن از طلاب حوزه های علمیه مشهد بیان نمود، با تشریح تاکتیک های مختلف غرب برای کنترل قدرت ایران در منطقه گفت: آمریکا بسیاری از کشور های عرب منطقه که حکومتی سلطنتی دارند و رأی مردم در آن جا بی اثر است، قبیله ای اداره می شود و حقوق زن در آن کشور ها معنا ندارد را متهم به نقض حقوق بشر نمی کند، چرا؟ چون استقلال آنها را در هم شکسته و نقش آفرینی می کند، اما ما به جرم حفظ استقلال خود مدام در مظان اتهام هستیم.
وی ایجاد تفرقه میان کشورهای منطقه و القای اختلاف میان اعراب و ایران را از دیگر توطئه های آمریکا برای تسلط بر خاورمیانه خواند و یاد آور شد: اختلاف افکندن میان اهل تسنن و شیعیان نیز شیطنتی آمریکایی- صهیونیستی است که علمای اسلام با حفظ وحدت و جلوگیری از بزرگ شدن اختلافات کوچک، می بایست از دامن زدن به این اختلاف افکنی پرهیز نمایند.
وی درادامه، به بحران عراق هم اشاره کرد و تصریح نمود: دیپلمات های ما را در عراق گرفتند و گفتند که بحران آفرینان را دستگیر کردیم، آیا پس ازآن بازداشت ها، بحران عراق پایان یافت؟
وی ادامه داد: درحالی ما را به ارسال نیروهای نظامی در عراق متهم می کنند که می دانند ما نیازی به ارسال نیروی نظامی نداریم، ما در عراق نفوذ داریم و آن را رد نمی کنیم اما نفوذ ما به این خاطر نیست که سرباز به عراق برده ایم، بلکه به این دلیل است که در سالهای حکومت صدام که غربی ها به او سلاح شیمیایی می فروختند، ما صادقانه رهبران ناراضی عراقی را در کشور خود پناه دادیم و اکنون هم آنها به ما اطمینان دارند.
وی با بیان این مطلب که استقلال فردی و جمعی، جوهره تفکر اسلامی است، بیان داشت: امروزه آمده اند و تقسیم بندی هایی را در جهان اعمال کرده اند و بر مبنای آن می گویند کشورهای هسته، باید تکنولوژی های مدرن را در اختیار داشته باشند و کشورهای پیرامون، نباید به این تکنولوژی ها دست یابند که ما با حفظ اتحاد ملی و انسجام اسلامی و اتحاد با دیگر کشورها، به آنها نشان خواهیم داد که تصورات آنان اشتباه است و ما به پیشرفت های علمی خود ادامه خواهیم داد.
نظر شما