به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رضا ملک زاده امروز در حاشیه برنامه راه اندازی واحدهای مالکیت فکری در دانشگاههای علوم پزشکی در جمع خبرنگاران افزود: امروز روز جهانی هپاتیت است و سازمان بهداشت جهانی بر کنترل این بیماری تاکید دارد.
وی افزود: ما بیشتر بیماریهای عفونی را در کشور کنترل کرده ایم اما هنوز برای هپاتیت با شیوع بیشتر آن مواجهیم. در مورد هپاتیت ب واکسن وجود دارد و واکسیناسیون آن در حال انجام است. اما در مورد هپاتیت C واکسنی وجود ندارد.
معاون وزیر بهداشت گفت: برنامه حذف تدریجی هپاتیت Cاز شهر رفسنجان آغاز میشود و این کار برای تمامی افرادی که بیشترین احتمال ابتلاء برای آنها وجود دارد اجرا میشود. تمام کسانی که در زندانها هستند، معتادان و افراد حاضر در کمپهای ترک اعتیاد که ممکن است به این بیماری مبتلا باشند شناسایی میشوند.
وی افزود: پس از شناسایی که پیش بینی میشود حدود ۵۰۰ بیمار باشند، این افراد رایگان به کمک مردم و خیرین درمان میشوند.
ملک زاده خاطرنشان کرد: این برنامه الگویی برای کل کشور خواهد بود تا به طور تدریجی هپاتیت C از کشور حذف شود.
وزیر بهداشت همچنین در جمع خبرنگاران درباره آغاز برنامه حذف تدریجی هپاتیت C از کشور گفت: هپاتیت C بیماری بود که در برخی از گروههای پرخطر از جمله معتادان تزریقی و زندانیان شایع است که البته خوشبختانه با دارو قابل درمان است اما میتواند دیگران را مبتلا کند.
وی یادآور شد: ۳۰ سال پیش من در معیت دکتر ملک زاده پروتکل واکسیناسیون هپاتیت را که در آن زمان شیوع بالایی در کشور داشت و موجب شده بود سرطانهای اولیه کبد هم در کشور بالا باشد، اجرا کردیم. به این ترتیب هم سرطانها به شدت کاهش یافت، هم با واکسیناسیون هپاتیت B این بیماری در کشور کنترل شد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: گام دیگر درباره بیماری هپاتیت C از امروز با همکاری دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و سرپرستی پژوهشگاه گوارش و کبد آغاز میشود و برنامه حذف این بیماری به کمک خیرین و تأمین داروهای بیماران آغاز خواهد شد و امیدواریم پس از حذف هپاتیت B، شاهد حذف هپاتیت C نیز از کشور باشیم.
نظر شما