به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه فرانسوی فیگارو روز دوشنبه در تحلیلی همزمان با آغاز اجلاس مجمع جهانی گاز شامل کشورهای صادرکننده گاز در دوحه که دستور کار آن به بحث و بررسی درباره تاسیس اوپک گازی اختصاص دارد، ابراز عقیده کرد : این احتمال وجود دارد که کشورهای مصرف کننده انرژی روزی با تشکیل اوپک گازی موافقت کنند و تاسیس آن را بپذیرند.
در حقیقت "به تفاهم رسیدن" درباره تاسیس اوپک گازی موضوع اصلی اجلاس مجمع جهانی گاز است که امروز و فردا در دوحه گردهم می آیند. ششمین اجلاس مجمع جهانی گاز در دوحه پایتخت یکی از امیرنشین های کوچک خلیج فارس برگزار می شود که سومین ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارد و می تواند به عنوان مقر اوپک گازی معرفی شود.
"پیئر ترزیان" مدیر بخش راهبردی نفتی سازمان انرژی اروپا در این زمینه می گوید : در بهترین وضعیت، آنان تنها تصمیم به ساخت یک ساختار ساده و تاسیس گروه های کاری فنی و اقتصادی خواهند گرفت.
درهمین حال، برخی از کارشناسان عقیده دارند تاسیس اوپک گازی در زمان کنونی فوریت ندارد، زیرا اکنون گاز متان توسط لوله منتقل می شود، بنابراین برای اینکه مجموع بازارهای منطقه ای بتواند یک بازار جهانی ایجاد کنند باید توانایی انتقال گاز را نیز داشته باشند.
ایده ایجاد سازمانی شبیه به اوپک که تولید کنندگان گاز طبیعی در جهان را به دور خود جمع کند در تاریخ 29 ژانویه سال جاری از سوی حضرت آیت الله" سید علی خامنه ای" رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران طی دیداری با "ایگور ایوانف" دبیر شورای امنیت روسیه در تهران مطرح شد.
این روزنامه در ادامه تاکید کرد : برای مثال ایران به علت نداشتن لوله برای انتقال گاز به اروپا به سختی می تواند با روسیه در این بازار رقابت کند.
این درحالی است که کشورهای آرژانتین، بولیوی، و ونزوئلا از آمریکای جنوبی حمایت خود را از ایجاد اوپک گازی حمایت کرده اند.
فیگارو نوشت : تقسیم ارزش سرمایه گذاری در خطوط لوله های گازی به تحکیم روابط پایدار بین کشورهای مصرف کننده و تولیدکننده ازطریق قراردادهای طولانی مدت کمک می کند.
روند عرضه گاز می تواند با توسعه پایانه های تبدیل گاز طبیعی به مایع و برعکس سیر صعودی داشته باشد. گاز متان به صورت مایع می تواند از طریق تانکرها منتقل شود.
این درحالی است که وزرای نفت ایران و ونزوئلا در آستانه اجلاس امروز مجمع جهانی گاز از تاسیس سازمان همکاری های گازی همچون اوپک میان کشورهای صادرکننده گاز حمایت کردند و آن را به نفع منافع ملی این کشورها دانستند.
نظر شما