به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد حسینی در حاشیه نشست تبیین سیاستها و اولویتهای وزارت آموزش و پرورش در سال ۹۸ که در سالن اجتماعات ساختمان شهید رجایی بعد از ظهر امروز برگزار شد، گفت: آموزش و پرورش در مسیر زمان رویه هایی را طی کرده است که بخشی از آنها برای تحقق تعلیم و تربیت بسیار مثبت بوده و بخشی از آن نیز به طور طبیعی نیاز به آسیب شناسی دارد.
سرپرست آموزش و پرورش ادامه داد:به نظر بنده یکی از نکاتی که باید آسیب شناسی کرد، تنوع مدارس در نظام تعلیم و تربیت کشور است که در حال حاضر ۲۴ نوع مدرسه در کشور داریم. ما طرحی را تحت عنوان ساماندهی مدارس با دو رویکرد آماده کرده ایم. یک رویکرد این است که تنوع این ۲۴ مدرسه را کم کنیم. قوانین تعلیم و تربیت را باید در مدارس اجرا کنیم و بیشتر به سمت نظام تعلیم و تربیت یک دست تری در سایه کاهش تنوع مدارس پیش برویم. یک بخش از این طرح ناظر نیز بر این تاکید دارد که مدارس کوچکمان را بزرگ کنیم. به این معنا که امکان تعلیم و تربیت در ساعت های تربیت بدنی و ساعت هایی که به فضای بیشتری نیاز دارد، در فضای مدارس کوچک محقق نمی شود. در طرح ساماندهی مدارس ما از طریق تبدیل به احسن کردن مدارس کوچک این موضوع را پیش می بریم که در مناطقی که امکان ساخت مدارس بزرگتر وجود دارد که بتوانند بچه ها در این مدارس در ساعت های مختلف تعلیم و تربیت فضای کافی در اختیار داشته باشند ، این مدارس را بسازیم.
وی در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای برخی از مدارس مانند مدارس هیئت امنایی که ماهیت خود را از دست داده اند و از اهداف استراتژیک خود فاصله گرفته اند، دارید، گفت: مدارس نمونه دولتی هدفشان این بود که بچه های مستعد در مناطق محروم را با حمایت ویژه ای که دولت می کند، پوشش دهد و کسانی که این طرح را طراحی کرده بودند آرمان های واقعی داشتند. ما باید این مدارس را به اهداف اولیه شان بازگردانیم.
حسینی با اشاره به دیگر اهداف طرح ساماندهی مدارس بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که ساحت تعلیم و تربیت را ارتقاء دهیم. ما در حال حاضر ۵۶ مدرسه داریم که تحت عنوان مدارس حیات طیبه فعالیت می کنند. شهرت این مدارس این است که مجموعه های بزرگی باشد و برای بچه ها امکان تربیت بدنی، هنری، اجتماعی و هر فعالیت دیگری مبتنی بر تربیت تمام ساحتی را فراهم کند. به طوریکه از نظر آموزش اعتقادی، دینی و... و. نیز بتواند موثر باشد. از حدود ۲۰ روز پیش گشترش این مدارس را به صورت جدی کلید زده ایم که اعتبارات به آن تعلق بگیرد و به بهره برداری برسد.
به گفته وی برای اول مهر ماه دو هزار پروژه در قالب بیش از ۱۰ هزار کلاس درس رونمایی می شود که جدیدالتأسیس است و به فضاهای آموزشی مدارس اضافه می شود.
مدارس کوچک را بزرگ می کنیم
حسینی درپاسخ به سوال دیگری درباره تعیین تکلیف برخی مدارس که به صورت متروکه درآمده اند، بیان کرد: یک بخش دیگر طرف ساماندهی مدارس ناظر به ساماندهی همین مدارس متروکه است که اشاره کردید. مکان های آموزشی که کوچک هستند اما در مناطقی هستند که دارای ارزش افزوده هستند و امکان تعلیم و تربیت تمام ساحتی را از ما می گیرند و یا زمین و یا ملکی هستند که فرسوده هستند و بلاتکلیف افتاده اند را تبدیل به احسن کنیم. برخی از این املاک مخروبه ممکن است برای آن منطقه آسیب زا باشد. ما از طریق مسیر قانونی این طرح را پیگیری می کنیم تا بخشی از درآمد حاصل از این راه را به ساخت مدارس بزرگتر اختصاص دهیم و بخش دیگر در خدمت تأمین سایر منابع آموزش و پرورش باشد.
وی درباره برخی از املاک آموزش و پرورش که در اختیار دیگر ارگان ها است، نیز گفت: باز هم تأکید می کنم طرح ساماندهی مدارس ابعاد متعددی دارد. یکی دیگر از ابعاد آن همین موضوع است که به آن اشاره کردید. املاک آموزش و پرورش علی القاعده باید در اختیار نظام تعلیم و تربیت باشد و در جاهایی که این اتفاق رخ نداده، حتماً اقدام خواهیم کرد. ضمن اینکه از این سو ما املاک سایر دستگاه ها را در اختیار داریم مانند املاکی از بنیاد شهید که به صورت مدرسه در اختیار ماست. ما ۳۲ مدرسه فقط در شهرستان های استان تهران داریم که متعلق به بنیاد شهید است. در تلاش هستیم که بخشی از آنها را خریداری کنیم و بخش دیگر را به صورت اجاره استفاده کنیم.
برخورد با موسسات و مدارس غیر قانونی
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موسسات مهاجرتی که در قبال هزینه های کلان قول پذیرش از دانشگاه را برای دانش آموزان می گیرند، گفت: باید ابتدا ببینیم موسساتی که به صورت غیرقانونی در یک موضوع خاص فعالیت می کنند از کجامجوز گرفته اند. اگر موسسه ای غیر قانونی فعالیت می کند و از وزارت آموزش و پرورش باید مجوز می گرفته و این کار را نکرده است، علی القاعده ما با آن برخورد می کنیم. اگر موسسه ای است که از وزارت علوم باید مجوز می گرفته یا مجوز گرفته و تخلف کرده است، وزارت علوم باید با آن برخورد کند. اما واقعیت این است که برخی از این موسسات وجوددارد و ما انکار نمی کنیم.
سرپرست آموزش و پرورش ادامه داد: ما باید حتماً هدف گذاری کنیم تا مدارس ما در چارچوب قانون فعالیت های فوق برنامه مشاوره ای داشته باشند. چون برخی مدارس را داریم که متأسفانه بدون آنکه از نظام تعلیم و تربیت مجوز گرفته باشند، کار تعلیم و تربیت را انجام می دهند مثل مدارس طبیعت یا برخی مدارس مسجد محور. ما می گوییم اگر این مدارس واقعا استاندارد دارند بیایند و از آموزش و پرورش مجوز بگیرند اما باید با استانداردهای ما خود را تطبیق دهند. به طور قطع با آنهایی که مجوز نگیرند، برخورد خواهیم کرد. کسی خارج از نظام رسمی تعلیم و تربیت نمی تواند کار تعلیم و تربیتی انجام دهد. یک عده هم همان موسساتی هستند که در بعد آموزش های تکمیلی، کنکور و تقویتی و... فعالیت های غیر قانونی دارند یا در حوزه اعزام دانشجو به خارج از کشور فعال هستند که با آنها نیز برخورد می شود. از سایر سازمان ها نیز خواهیم خواست مکانیزم هایی برای برخورد با این مراکز داشته باشند. یکی از وظایف مهم ما نظارت بر عملی شدن اهداف نظام تعلیم و تربیت است.
کتاب های سال تحصیلی جدید چاپ شده و آماده است
وی در پاسخ به این سئوال که آیا برای تامین کاغذ کتاب های درسی برای سال تحصیلی جدید مشکل جدی وجود دارد یا خیر، بیان کرد: ۱۴۲ میلیون جلد کتاب با بیش از هزار عنوان کتاب چاپ شده است. این کتابها در حال حاضر آماده است و در حال ارسال به انبارها در استانها است و از شهریورماه به شهرستانها ارسال میشود. یک کتابی که دانش آموزان به آن نیاز داشته باشند وجود ندارد که تدوین و منتشر نشده باشد. بنابراین با قاطعیت به شما می گویم که خانواده ها و اولیا خیالشان آسوده باشد. بخشی از این کتابها به کتابفروشی می رود و بخشی از آنها از طریق مدارس توزیع میشود و تاکید می کنم هیچ گونه کمبود کتابی برای سال تحصیلی جدید وجود ندارد اما احتمالا منظور بیشتر کسانی که نگران هستند، تاثیر مشکلات تامین کاغذ برای تامین کتابهای درسی برای مهر سال ۹۹ است. چون فرایند چاپ و توزیع کتابهای درسی یک سال طول می کشد. در حال حاضر ما برای تهیه کاغذ کتابهای سال ۹۹ با یک سری چالش ها روبرو هستیم. جلساتی گذاشته ایم هم برای تامین منبع ارز و هم با کارخانه های داخلی که به ما برای چاپ و توزیع آنها کمک کنند. تمام تلاشمان را می کنیم که برای مهر ۹۹ مشکلی نداشته باشیم.
نظر شما