به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند ظهر امروز چهارشنبه در همایش عرصه یادگیری اظهار داشت: از ۴۸ بلای طبیعی که در جهان وجود دارد ۳۴ مورد آن در کشور ما به وقوع پیوسته است.
وی افزود: زلزله ای که در کرمانشاه در سال ۹۶ رخ داد بزرگی بالایی داشت اما نسبت به سایر زلزله های مشابه در استانهای دیگر تلفات کمتری را در پی داشت و این نشان از هوشمندی مردم و نحوه مقابله با چنین بحران هایی را دارد.
استاندار کرمانشاه گفت: برخی بحران ها قابل پیش بینی هستند و اگر در ساخت و ساز ها توجه ویژه داشته باشیم می توانیم حدود ۶۰ درصد از خسارتهای را کاهش دهیم.
این مسئول عنوان کرد: در چرخه مدیریت بحران ها برخی ایراد ها وجود دارد که نیازمند اصلاح هستند یکی اینکه علتیابی در چرخه مدیریت بحران بسیار کمرنگ است و دیگر اینکه بازتوانی را در مراحل مقاومت و مقابله باید به وجود بیاوریم.
بازوند با تاکید بر توانمند سازی مردم در مقابل بحران ها گفت: ما باید تلاش کنیم تا در مقابله با بحران هایی همچون زلزله یاسیل مردم را توانمند کنیم اما هنوز این مهم در بین مردم ما بسیار کمرنگ است.
وی تصریح کرد: اگر قرار است یک مدیر در بحران تهدید را به فرصت تبدیل کند باید از همان ابتدای کار تلاش کند و نگذارد بحران رسوب کند بعد سراغ فرصت سازی برود.
استاندار کرمانشاه گفت: بازتوانی روحی و روانی باید در وز اول بحران صورت بگیرد و اینکه اول باسازی را انجام بدهیم و بعد به دنبال بازتوانی روحی مردم باشیم شیوه درستی نیست.
این مسئول بیان داشت: اگر روان مردم در بحران از بین برود و از زندگی ساری و جاری خود بیفتند بازگشت به روند زندگی برای آنها بسیار سخت خواهد شد.
بازوند مشارکت مردمی را لازمه فرصت سازی دانست و گفت: بدون مشارکت مردمی انسجام ملی و همگانی امکان پذیر نخواهد بود.
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به خساراتی که زلزله ۲۱ آبان ۹۶ برای استان کرمانشاه در پی داشت گفت: اگر شرایط اقلیمی هوا اجازه دهد مرحله اسکان موقت را در مدیریت بحران حذف کنند بزرگترین مهندسی است چرا که در این صورت نگرانی رسوب کردن بحران از بین میرود و همچنین در هزینه ها صرفه جویی بسیاری رخ می دهد.
بازوند افزود: تا کنون ۷ هزار و ۴۰۰ پس لرزه داشتیم که ۱۹ مورد آن بالای پنج ریشتر بوده است و این در تاریخ بی نظیر است.
وی بیان داشت: در پس لرزه ۶.۴ ریشتری سال قبل که در گیلانغرب، قصرشیرین و سرپلذهاب رخ داد حتی یک خانه هم از خانه های نوساز تخریب نشد و این نشان از بازسازی مهندسی شده دارد و علت آن نظارت های مستمری است که از نحوه ساخت و سازها توسط ۲۶۰۰ ناظر به عمل می آید.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه زلزله استان کرمانشاه حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای دولت هزینه دربرداشت، خاطر نشان کرد: تمام خانه هایی که در این زلزله تخریب یا احتمال تخریب تا دو سال دیگر را داشتند حدود ۱۰۷ هزار واحد بود که از این تعداد ۴۰ هزار باید ۱۰۰ درصد تخریب میشدند و ۶۷۰۰۰ تعمیری بودند که بین ۹ تا ۱۸ میلیون هزینه هر تعمیر بود.
این مسئول عنوان کرد: تا امروز کار ۶۷ هزار واحد تعمیری به پایان رسیده و از ۴۰ هزار و ۴۶۱ واحد، ۳۷ هزار و ۷۴۴ مورد به اتمام رسیده است و در آن اسکان دارند.
بازوند گفت: ۲۲ هزار مورد نیز مربوط به واحدهای صنعتی، صنفی، اقتصادی، کشاورزی و مذهبی از جمله مساجد در دست اقدام هستند و بازسازی ها با سرعت مضاعف در حال انجام است.
وی گفت: بدون شک اگر مشارکت و روحیه بالای مردم نبود طی این مدت کوتاه هیچ وقت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و زیرساختی با این پس لرزه ها ساخته نمی شد.
استاندار کرمانشاه گفت: در راستای تبدیل تهدید به فرصت توانستیم در مجموع ۱۶۰۰ روستایی که خسارت دیده بودند ۶۰۷۸ خانه اضافه نسبت به قبل از زلزله ساخته شود و در شهرها هم میانگین طبقات ساختمانی از ۱.۳ طبقه در ارتفاع به ۳.۴ طبقه رسید.
نظر شما