۲۱ فروردین ۱۳۸۶، ۱۱:۳۴

/ سینمای کودک در رهگذر جشنواره ـ 5 / بیژن بیرنگ:

سینمای ایران مدیون سینمای کودک است

سینمای ایران مدیون سینمای کودک است

سینمای نوین ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به واسطه سینمای کودک و فیلمسازانی نظیر عباس کیارستمی، مجید مجیدی و امیر نادری در دنیا شناخته شد.

بیژن بیرنگ، تهیه کننده و کارگردان سینما و تلویزیون، ضمن بیان این مطلب در خصوص وضعیت سینمای کودک به خبرنگار مهر گفت: "سینمای کودک در وضعیت گنگ و مبهم قرار دارد. نه حمایت درستی از تولید فیلم کودک صورت می گیرد نه از اکران آثار کودک خبری هست. بارها تاکید داشته ام این جنس از سینمای کودک را که تولید می کنم نمی تواند اثرگذار و دارای مخاطب باشد. سینمای کودک نیازمند حمایت، سرمایه گذاری، بهره گیری از فناوری‌های روز و تفکرات نو است."

وی تاکید کرد: "سینمایی که می تواند جایگزین سینمای کودک فعلی ما باشد تلفیق سینمای کودک و خانواده است که قهرمان اصلی آن کودک است و خانواده ها بسیار به دیدن این نوع آثار می روند. توجه و رویکرد به مسائل کودک در همه جای دنیا وجود دارد. فیلم های انیمیشن کودکانه در سینمای روز دنیا یکی از پرمخاطب ترین گونه های سینمایی هستند که اصلاً در تولیدات سینمایی کشور ما نشانی از آن وجود ندارد."

این سینماگر تاکید کرد: "عملکردی که در این سال ها در خصوص سینمای کودک دنبال شده در راستایی بوده که سینما را به سمت نوعی سینمای خاص بدون مخاطب ببرد و تولیدات این چند ساله و عدم استقبال مخاطبان موید این نکته است. کودک نیازمند جذابیت، فانتزی و عناصر سرگرم کننده برای دیدن یک اثر سینمایی است."

بیرنگ درباره نقش و تاثیر سازمان هایی نظیر صدا و سیما و وزارت آموزش و پرورش در مورد حمایت از سینمای کودک گفت: "در سینمای ما حد و حدود حمایت ها چندان مشخص نیست. در چند سال گذشته به همراه عده ای از دوستان پخش آبی را ویژه پخش فیلم های کودک راه انداختیم. اما حمایت ها، قول های و سینماهایی که باید در اختیار گروه کودک قرار داده می شد هیچگاه عملی نشد و این طرح تبدیل به یک کار عقیم و و بدون حاصل شد. سال ها با وزارت آموزش و پرورش گفتگو کردیم که با تمهیداتی بچه ها و دانش آموزان بتوانند از فیلم های کودک دیدن کنند یا بتوانیم در مدارس نمایش آثار کودک را تبلیغ کنیم که این کار هم هرگز عملی نشد."

کارگردان "علی و غول جنگل" افزود: "به هر حال سینمای نوین بعد از انقلاب ایران با آثار سینای کودک و فیلمسازانی نظیر عباس کیارستمی، امیر نادری، مجید مجیدی و جعفر پناهی به دنیا شناخته شد و یک ژانر مهم و ارزشمند است که سینمای ما بیش از اینها مدیون آن است."

بیرنگ در خصوص تغییر محل برگزاری جشنواره فیلم کودک گفت: "این جابجایی بیشتر به دلیل اینکه شرایط کار و برگزاری جشنواره در اصفهان مهیا نبود صورت پذیرفت و شهر اصفهان و اصفهانی ها یک موقعیت خوب را از دست دادند. در تمام دنیا شهرها سعی می کنند با برگزاری یک جشنواره یا یک رویداد فرهنگی خودشان را به سایر کشورها بشناسانند، اما در کشور ما وقایع به نحوی دیگری انجام می گیرد."

کد خبر 468193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha