۲۱ فروردین ۱۳۸۶، ۱۲:۴۲

وحدت ملی و انسجام اسلامی؛ ضرورتها و راهکارها - 10 / استاد جامعه شناسی دانشگاه لبنان در گفتگو با مهر:

مؤسسات دینی برای اشاعه وحدت میان مسلمانان فعالتر شوند

مؤسسات دینی برای اشاعه وحدت میان مسلمانان فعالتر شوند

استاد جامعه شناسی و روابط بین تمدنهای دانشگاه لبنان با بیان اینکه بیشتر علما بر این باورند که مشکلات مذهبی میان مسلمانان به معنای واقعی کلمه وجود ندارد، گفت: ما باید گفتگوهای دینی را به منظور تقریب و شناخت دیگری افزایش داده و مؤسسات دینی را در راستای اشاعه وحدت میان مسلمانان فعالتر از پیش کنیم.

دکتر سمیر سلیمان استاد جامعه شناسی و روابط بین تمدنهای دانشگاه لبنان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه انتخاب امسال به نام وحدت و انسجام اسلامی از سوی رهبر انقلاب اسلامی ایران قابل تقدیر است، اظهار داشت: جهان اسلام طی دوره های اخیر با بحرانهایی روبه رو شده که این بیان بسیار مهم و اساسی به شمار می رود.

دکتر سمیر سلیمان با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی ملتهای مسلمان در حالت بحران و تنش به سر می برند که باید با وحدت و اتحاد خود را از دام و تنگناهای تفرقه های مذهبی رها کنند، تصریح کرد: اینک مسائلی چون امنیت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تهدیدی برای جهان اسلام محسوب می شود که باید با انسجام و وحدت  آنها را از پیش رو بردارند.

استاد جامعه شناسی دانشگاه بیروت با تأکید بر اینکه تقسیمات و انشعابات امنیتی و سیاسی ما را نمی ترساند، بلکه آنچه که از آن هراس داریم اختلاف سیاسی برای استقلال مسئله مذهبی است، یاد آور شد: بیشتر علما و عقلا بر این باورند که مشکلات مذهبی به معنای واقعی کلمه وجود ندارد، بلکه مشکل حقیقی در درجه اول مسائل سیاسی است که سعی در استقلال مذاهب دارند که جای تأسف است.

وی در ادامه افزود: ما سعی می کنیم  مشکلات امنیتی و سیاسی را برطرف کنیم، اما اگر مسئله سیاسی سیطره پیدا کند مصیبت بزرگی خواهد بود. به طوری که وقایع عراق یا لبنان مثالهایی زنده در این راستا هستند که دشمنان در این میان سعی در تفرقه و اختلاف میان شیعه و سنی دارند، اما استقلال پس از درگیریهای داخلی و جنگ اسرائیل در لبنان عواملی است که به از بین رفتن اختلافات و انشقاقات و بحرانهای مذهبی کمک می کند. اما اینک استقرار و آرامش نسبی پس از جنگ در لبنان و اختلاف میان سنی و شیعه ایجاد شده است.

دکتر سمیر سلیمان هدف از انجام گفتگوهای دینی را تقریب و شناخت تمدنها، ادیان، مذاهب مختلف، فلسفه و ایدئولوژی سیاسی خواند و اظهار داشت: مشکل اصلی، مؤسسات دینی و تقریب میان آنهاست و معنایش توسعه و ترقی از طریق تقارب و تصمیمات سیاسی واحد است. فعال سازی هر نوع گفتگو باید انجام گیرد چرا که اینک فعالیتهای سیاسی بسیار بیشتر از فعالیتهای مؤسسات دینی است.

کد خبر 468207

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha