به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی تبت، این همایش که به صورت جلسه گفت و شنود با دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت برگزار می شود امسال موضوعی با عنوان " جهان در یک اتم" را مدنظر قرار می دهد.
یکی از نخستین دستاوردهای دانشمندان عرصه ذهن و زندگی بررسی تأثیرات اعمالی چون مراقبه و آموزش ذهنی بر ذهن و رفتار است.
گفتگوهای ذهن و زندگی در ابتدا به منظور بررسی این امر تشکیل شد که آیا میان دانشمندان برجسته علوم مدرن و دالایی لاما بحث و تبادل نظر جدی امکان پذیر است یا خیر. این سلسه همایشها از سال 1987 آغاز شده است .
عنوانی که برای نشست امسال انتخاب شده، خود زیست نامه علمی دالایی لاما است که سال گذشته تحت عنوان " جهان در یک اتم: همگرایی علم و معنویت" منتشر شد. دانشمندان و محققان شرکت کننده در این همایش تفکرات و اندیشه های خود را درباره این کتاب با دالایی لاما و دیگر علمای بودائی این همایش مطرح می کنند.
رهبر معنوی و رهبر معزول شده تبت در این کتاب موضوعاتی را مورد تأکید قرار داده است که احساس می کند در همگرایی علم و معنویت مهمترین موارد هستند. موضوعات و پرسشهای این کتاب محور بحث و تبادل نظر در این نشست 5 روزه خواهد بود.
تنزین گیاتسو در سن 5 سالگی به عنوان دالایی لامای چهاردهم تبت منصوب شد و در سن 15 سالگی رهبری تبت را برعهده گرفت. وی در سال 1959 پس از اشغال نظامی تبت به دنبال یک قیام ناموفق به هندوستان متواری شد. تلاشهای غیر خشونت آمیز وی در راه حفظ فرهنگ تبت و آزادی این منطقه جایزه نوبل سال 1989 را برای او به همراه داشت.
وی در سخنرانی افتتاحیه روز گذشته به دو مورد از موانعی اشاره کرد که به مثابه چالشی در حال رشد، علیه توسعه معنویت در نظر گرفته می شوند. یکی از این موانع علمی و دیگری سیاسی محسوب می شوند در حالی که بعد علمی آن از نظر دالایی لاما اهمیت کمتری دارد.
این جلسه گفت و شنود علاوه بر پرسشهای بنیادین علمی به موضوعات معنوی، اخلاقی و فلسفی نیز توجه خواهد داشت .
نظر شما