به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه انگليسي اينديپندنت امروز نوشت: مناقشه جديدي مبني بر مذاكره شخصي دونالد رامسفلد با صدام ازديروز تاكنون پديد آمده است.
به تازگي مداركي كشف شده است كه نشان مي دهند وي به عراق رفت تا عليرغم استفاده صدام از سلاح هاي شيميايي، پشتياني آمريكا از رژيم صدام را به وي نشان دهد. طبق مدارك محرمانه مذكور، رامسفلد 20 سال پيش به بغداد سفر كرد تا به صدام بگويد كه استفاده وي از سلاح هاي شيميايي به هيچ وجه از سوي آمريكا محكوم نخواهد شد.
اينديپندنت مي افزايد: آمريكا در طول ساليان گذشته و در دوران جنگ عراق با ايران، عليرغم انتقادهاي بين المللي هرگز از پشتيباني عراق دست برنداشت و همواره طوري از صلح ميان دو كشور سخن به ميان مي آورد كه به نفع عراق تمام شود.
به نوشته اينديپندنت، نكته جالب اين است كه درست در اوايل سال جاري بود كه رامسفلد و گروهي ديگر از اعضاي دولت بوش استفاده صدام از سلاح هاي شيميايي را تهديدي براي صلح جهاني دانستند و بدون توجه به خواسته جهان، به اين كشور حمله كردند. برخي از منابع رسمي آمريكا حمله شيميايي به مردم حلبچه در سال 1988 را دليلي بر اشغال عراق و بركناري صدام دانستند.
اين روزنامه انگليسي مي افزايد: اما مدارك محرمانه اي كه به تازگي يافت شده اند، فاش كردند كه موضع گيري آمريكا در 20 سال قبل كاملا متفاوت بود و حتي يكي از نگراني هاي رونالد ريگان اين بود كه عليرغم استفاده صدام از سلاح هاي شيميايي برضد ايرانيان و كردهاي عراق ، آمريكا بايد حمايت خود از بغداد را حفظ كند.
در ادامه آمده است: درمارس1984 آمريكا تحت فشار بين المللي استفاده عراق از سلاح هاي شيميايي را محكوم كرد. اما زماني كه از رنجيدگي بغداد از اين محكوميت آگاه شد، "جرج شولتز" وزير امورخارجه وقت آمريكا از رامسفلد خواست كه به همراه هيئتي بلند پايه به عراق سفر كند و ضمن ديدار با "طارق عزيز" وزير امور خارجه وقت صدام موضوع رنجيدگي را حل و فصل كند.
اينديپندنت آورده است: مدارك تازه يافت شده نشان مي دهند كه رامسفلد در آن زمان به عزيز گفت كه سياست آمريكا هنوز جلوگيري از پيروزي ايران و حفظ روابط دو جانبه با عراق است. طبق اين مدارك، شولتز از وي خواسته بود كه در تمام مذاكراتش بر اين موضوع تاكيد كند. رامسفلد نيز كه در آن زمان داراي هيچ گونه مسئوليت دولتي نبود در تاريخ 26 مارس 1984 درست همين مطالب را به طارق عزيز منتقل كرد.
اين اولين ديدار رامسفلد از عراق نبود. 4 ماه پيش از آن، در دسامبر 1983 وي با صدام ديدار كرده بود و عكسي داشت كه دست دادن وي با آن ديكتاتور را نشان مي داد. زماني كه در سال گذشته اخباري از اين ديدار فاش شد، رامسفلد ادعا كرد كه با اين ديدار "احتياطي" درصدد بوده است صدام را از استفاده سلاح هاي شيميايي بازدارد.
اما زماني كه وي از يافت شدن مدارك ديدار خود با طارق عزيز با خبر شد ديگر چيزي نگفت و فقط يكي از سخنگويانش گفت كه وي با طارق عزيز نيز درباره همان موضوع يعني تشويق صدام به عدم استفاده از سلاح هاي شيميايي مذاكره كرده است.
ارتباط آمريكا با عراق زماني كه صدام از سلاح هاي شيميايي استفاده مي كرده است به روشني برملا شد اما هرگز گزارشي از آن وجود نداشته است.
اين روزنامه افزود در زمان جنگ با ايران، آمريكا به عراق كمك كرد كه برضد ايران قائله برپا كند. درسال 1987 و1988، ناوهاي جنگي آمريكا سكوهاي نفتي ايران را در خليج فارس از بين برد و مسائل را به نفع عراق تغيير داد.
اينديپندنت افزود: "تام بلانتون" رييس اوراق امنيت ملي آمريكا كه گروهي غيرانتفاعي است و فقط به جمع آوري مدارك مي پردازد، به روزنامه نيويورك تايمز گفت: "صدام در دهه 1980 داراي سلاح هاي شيميايي بوده است اما اين مسئله هيچ گونه تغييري در سياست آمريكا در برابر صدام به وجود نياورد. "
شب گذشته نيز "داني مولر" يكي از سخنگويان گروه ضد جنگ در آمريكا گفت: مدارك كشف شده "رياكاري بي شرمانه " آمريكا را برملا كرد. وي افزود: "اين مسئله فقط يك رويداد نيست من تعجب مي كنم كه چطور رامسفلد به محض شنيدن خبر فاش شدن اين مدارك استعفا نداد."
به تازگي مداركي پيدا شده كه نشان مي دهد "دونالد رامسفلد" وزير دفاع كنوني آمريكا 20 سال قبل ضمن اطلاع داشتن از استفاده صدام از سلاح هاي شيميايي، در سفري به عراق مامور اطمينان دادن به صدام از پشتياني آمريكا از بغداد بوده است.
کد خبر 46823
نظر شما