سید امین قاسمی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخشی از تپه قلعه «فلک الافلاک» بر اثر بارندگی های سیل آسای پنجم، یازدهم، دوازدهم و صبح سیزدهم فروردین ماه دچار ریزش شد، اظهار داشت: خاک هایی که ریزش کرد، خاک های دست ریزی بود که در اثر مرمت های پایان دوره پهلوی دوم و قبل از انقلاب انجام شده بود.
وی با بیان اینکه این خاک ها گیرایی خود را از دست داده بود و بر اثر بارش های سیل آسا متاسفانه دچار ریزش شد، عنوان کرد: بخشی از ساختمان تاسیسات مجموعه به این دلیل دچار آسیب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه با مشقت توانستیم اموال موجود در ساختمان تاسیسات را تخلیه کنیم و به نقاط دیگر بردیم، افزود: همچنین دیوار حائلی که در کنار این تپه بود دچار آسیب شد که ما با مهاربند فعلا آن را مهار کرده ایم.
قاسمی، تصریح کرد: برای استحکام بخشی خاک قلعه فلک الافلاک مشاور گرفته ایم تا طرحی را آماده کند و هرچه سریع تر نسبت به استحکام بخشی آن اقدام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه با توجه به اینکه مرمت هایی که بر روی قلعه فلک الافلاک صورت گرفته اصولی بوده است و هیچ گونه آسیبی به خود سازه وارد نشده است، عنوان کرد: تنها «آب دیدگی» هایی در گنجینه و موزه ها ایجاد شده بود که خیلی سریع مرمت اضطراری آنها را شروع کردیم.
بنابراین گزارش، قلعه باستانی فلک الافلاک یکی از شاخصترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپهای باستانی در مرکز شهر خرمآباد میزبان دوستداران میراث فرهنگی این مرزوبوم است.
زیبایی و معماری شگفتانگیز قلعه فلک الافلاک موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان بهعنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.
این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری بهعنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آلبویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساختهشدن شهر جدید خرمآباد این قلعه نیز بنام خرمآباد معروف شد و احتمالاً نام فلک الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.
این بنای کمنظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما