۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۵۱

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان جنوبی:

تعریف کاملی از ازدواج آسان ارائه دهیم/گره ازدواج فقط مادی نیست

تعریف کاملی از ازدواج آسان ارائه دهیم/گره ازدواج فقط مادی نیست

بیرجند- معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت ارائه یک تعریف دقیق از ازدواج آسان گفت: گره‌های ازدواج فقط مادی نیست.

حجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اول ذی الحجه و سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) اظهار کرد: وقتی سخن از ازدواج ساده و آسان می‌زنیم باید تعریف درست و دقیقی از آن ارائه دهیم.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان‌جنوبی بیان کرد: شاید در وهله اول و در دیدگاه بسیاری از مردم منظور از ازدواج ساده سادگی در بخش‌های مرتبط با مسائل مالی و اقتصادی ازدواج و به ویژه جشن عروسی و جهیزیه باشد که البته آن هم حائز اهمیت است.

نخعی پور ادامه داد: البته ازدواج ساده در همین تعریف خلاصه نمی‌شود بلکه باید مد نظر داشت که ساده بودن پیوند ازدواج علاوه بر آن ابعاد مادی از بین بردن سایر گره های اجتماعی و فرهنگی در مسیر ازدواج را نیز شامل می‌شود.

وی افزود: برخی از افراد از منظر مادی مشکل خاصی برای تشکیل زندگی مشترک ندارند ولی همین گره‌های فرهنگی و اجتماعی گاه مانع ازدواج آنان شده است که در تعریف ازدواج ساده نباید از آن غافل شد.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: به نظر می‌رسد در موضوع ازدواج یکی از مهمترین موانع و مشکلات بحث موانع فرهنگی است چرا که بسیاری از والدین فرزندان خود را برای پذیرش مسئولیت در آینده و برای زندگی مشترک آماده نمی کنند.

نخعی پور در پاسخ به این سؤال که چرا برخی حتی پس از ازدواج نیز احساس تنهایی می‌کنند، بیان کرد: بخشی از چرایی این موضوع به مسائل روانشناختی برمی‌گردد و بخش دیگر آن به انتخاب های نادرست و ناهمگون  ارتباط دارد.

وی ادامه داد: همه افراد در مرحله انتخاب همسر به دنبال بهترین و فرد کامل هستند ولی آیا خود نیز به مرحله کمال رسیده‌اند که این انتظار را از طرف مقابل خویش دارند.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان جنوبی با تبیین اهمیت موضوع شناخت قبل از ازدواج گفت: ممکن است برخی از جوانانی که در خانواده های مذهبی زندگی می‌کنند، بگویند خانواده‌های ما به بهانه اینکه نامحرم هستیم اجازه شناخت کافی به ما نداده و در فاصله بسیار کمی وارد مرحله عقد شدیم.

نخعی پور با اشاره به اینکه  در برخی از احکام فقهی آمده که می‌توان به موی دختری که قصد ازدواج با او وجود دارد، نگاه کرد، افزود: وقتی در فقه به روشنی چنین مواردی وجود دارد چگونه می‌توان مانع شناخت کافی دو طرف از یکدیگر شد و نام آن را دینداری گذاشت.

وی گفت: البته طبیعی است که باید حتما قصد ازدواج وجود داشته باشد و با رعایت برخی از قیود و اطلاع خانواده‌ها، این روند شناخت و آگاهی از یکدیگر صورت گیرد.

کد خبر 4682911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha