محمدرضا ترابی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ششمین جشنواره انجیر ایران اظهار داشت: کاشت درخت انجیر در مسیر توسکاچشمه از سالها قبل توسط پدر انجیر گلوگاه، علی اکبر ایران نژاد انجام شد و اکنون انجیر با توسعه در باغات به منبعی برای اشتغال تبدیل شده است.
وی اظهار داشت: در کنار کشت نهال انحیر توسط پدر انجیر ایران، اکنون بزرگترین نهالستان ایران توسط پسرشان اسلام ایران نژاد در گلوگاه در سطح ۵هکتار پایه ریزی شد.
شهردار گلوگاه با اشاره به اینکه ششمین جشنواره انجیر در گلوگاه همکاری ادارات و نهادها و نخبگان را در دستور کار است؛ یادآور شد: این جشنواره از ۲۴ مردادماه لغایت ۲۸مرداد در دریای آرام گلوگاه برگزار می شود.
ترابی گفت: معرفی توانمندی شهرستان گلوگاه، جذب گردشگر و جذب سرمایه گذار صنایع تبدیلی از اهداف مهم این جشنواره است و با توجه به اینکه ۱۵۰ هکتار اراضی گلوگاه زیر کشت این محصول و کشت انجیر قرار دارد؛ نیازمند صنایع تبدیلی هستیم تا دچار بحران نشویم.
این مسوول با تاکید بر توجه به صنایع تبدیلی تصریح کرد: صنایع تبدیلی حلقه مفقوده در گلوگاه است و باید اسباب تحرک را با این صنعت ایجاد کرد.
شهردار گلوگاه افزود: بزرگترین نهالستان کشور را در گلوگاه داریم و آموزش و توسعه باغات به همت جهادکشاورزی در دستور کار است.
حسینعلی خادملو رئیس شورای شهر گلوگاه نیز اظهار داشت: ششمین دوره جشنواره انجیر گلوگاه امسال با محوریت شهرداری در دست انجام است که با برنامه ریزی متنوع این جشنواره را متنوع تر برگزار خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: متاسفانه با توجه به تولید انبوه انجیر در گلوگاه به صنایع تبدیلی پرداخته نشد و امیدواریم این صنعت پا گرفته و از محصولات انجیر در طول سال به درستی استفاده شود و از افرادی که توانایی سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی دارند استقبال می شود.
خادملو افزود: اشتغال از موارد و مسائل مهم در گلوگاه است و باید با توسعه صنایع تبدیلی فروش این محصول و فرآورده های آن، از دو ماه به سالانه تبدیل شود.
پیش بینی تولید انجیر گلوگاه در سال جاری ۶۵۰ تن است که از سطح ۱۱۰ هکتار از باغات انجیر بارور برداشت می شود و برای حدود یکهزار نفر در طول دو ماه اشتغال ایجاد می شود.
نظر شما