۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۰۹

استاندار همدان:

مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در استان همدان فعال شود

مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در استان همدان فعال شود

همدان - استاندار همدان گفت: مراکز مشاوره ازدواج و خانواده در استان همدان باید فعال شود تا تاثیر گذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید شاهرخی ظهر شنبه در جلسه شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی استان همدان با بیان اینکه آمارهای جمعیتی نقش اساسی در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای کشور دارند، گفت: آمار مراکز رسمی کشور تنها مرجع دارای اعتبار و صلاحیت است و نتایج آماری این مراکز مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ارائه آمار طلاق و ازدواج از سوی سازمان ثبت احوال همواره مورد توجه بوده است، گفت: ترویج ازدواج آسان و تشکیل خانواده برای همه دستگاه‌های فرهنگی باید یک اولویت باشد.

شاهرخی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته در حوزه ازدواج در استان همدان به آموزش توجه خاصی شده که نیاز به تقویت دارد تا در جامعه این فرهنگ تحکیم بیشتری داشته باشد، گفت: مراکز مشاوره ازدواج و خانواده باید فعال شود تا تاثیر گذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.

استاندار همدان با بیان اینکه کشور با چالش جمعیت مواجه است و بر همین اساس سیاست و برنامه‌هایی ابلاغ شده که باید مدنظر قرار گیرد، گفت: توجه به این مقوله ضروری است.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان نیز با بیان اینکه در ۴ ماهه اول سال گذشته ۱۰ هزار و ۱۳۳ مورد ولادت در استان همدان ثبت شده که این تعداد تا آخر تیرماه سالجاری به ۸ هزار و ۷۷۵ رسیده و با کاهش ۱۳.۴ درصدی مواجه بوده است، افزود: از سال ۸۹ تا ۹۴ میزان تولد به طور سالیانه ۱.۶ افزایش داشته اما از سال ۹۴ تاکنون میزان امار ولادت در استان همدان کاهش یافته است.

اسد حسن زاده زورمند با بیان اینکه نرخ خام ولادت به ازای در هزار محاسبه می شود، عنوان کرد: نرخ خام ولادت در کشور ۱۷.۱ در هزار و در استان همدان ۱۶.۴ در هزار است.

۴۴ زن با سن کمتر از ۱۵ سال در همدان مادر شدند

وی با بیان اینکه سال گذشته ۹۰ درصد ولادت‌ها از مادرانی با سنین ۲۰ تا ۴۴ سال بوده و ۴۴ ولادت نیز مربوط به مادران زیر ۱۵ سال است، گفت: نوزادان متولد شده از مادران بالای ۳۰ سال تقریبا نیمی از متولدین را تشکیل می دهند که این موضوع نشان دهنده بالارفتن سن فرزندآوری، افزایش سن ازدواج، تأخیر در فرزندآوری و افزایش فاصله گذاری بین فرزندان است.

حسن زاده زورمند با بیان اینکه با توجه به آمار به دست آمده اشتیاقی برای فرزند دوم و سوم در خانواده ها وجود ندارد چراکه تعداد ولادت ها از سال ۶۰ سیر نزولی داشته و در سال ۹۰ تا ۹۴ با افزایش جزئی مواجه بوده اما از سال ۹۴ به بعد مجدد با سیر نزولی ادامه پیدا کرده است، گفت: طی ۴ ماه اول سال گذشته ۳ هزار و ۳۶۶ نفر در استان همدان فوت کرده اند که در ۴ ماهه اول سالجاری این آمار به ۳ هزار و ۵۸۴ فوتی رسیده و ۶.۵ درصد افزایش یافته است.

مدیرکل ثبت احوال استان همدان با بیان اینکه در ۴ ماهه اول سال گذشته ۵ هزار و ۵۱۴ مورد ازدواج در استان همدان ثبت شده است، گفت: این تعداد در مدت مشابه سالجاری با کاهش ۳۹۱ مورد به ۵ هزار و ۱۲۳ مورد رسیده است.

زورمند با بیان اینکه میانگین سن ازدواج مردان مناطق شهری ۲۷.۹ و مردان روستایی ۲۶.۶ بوده و در زنان شهری ۲۲.۵ سال و زنان روستایی ۱۹.۵ سال است، گفت: سالمندان ۶ درصد جمعیت استان همدان را تشکیل می دهند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز با بیان اینکه همدان چهارمین استان پیر کشور است و باید اقداماتی در راستای مواجهه با جمعیت سالمندی در استان همدان صورت گیرد، گفت: بهزیستی توسعه مراکز روزانه سالمندی را مورد توجه قرار داده است.

حمیدرضا الوند بابیان اینکه باید دستگاه‌های دیگر از جمله علوم پزشکی در این زمینه مکاری کنند، گفت: اقدامات خوبی در راستای کاهش آمار طلاق در استان همدان انجام شده است.

کد خبر 4683726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha