به گزارش خبرگزاری مهر ، مدیر بنیاد پژوهشی پارسه در آستانه هفته بزرگداشت بناها و محوطه های تاریخی اعلام کرد: با وجود افزایش 40 تا 50 درصدی بازدیدکنندگان از تختجمشید و با تمهیدات به کار گرفته شده در این محوطه، میزان آسیبهای وارده به آثار بسیار کمتر از سالهای گذشته بوده است.
دکتر محمدحسن طالبیان افزود درحالحاضر، با توجه به آمار نوروز 86، حدود 45 تا 50 هزار تن از تختجمشید بازدید کرده اند که در مقایسه با روزهای عادی رقم بسیار بالایی است.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا تخت جمشید ظرفیت و توان پذیرش این میزان بازدید کننده را دارد ، گفت: اگر مردم اصول و مقررات حفاظتی را رعایت کنند این مجموعه ظرفیت پذیرش بازدیدکنندگان بیشتری دارد و اگر فرهنگ حفاظت در این بناها رعایت نشود ، همان شمار کم نیز میتواند بسیار مخرب باشد.
طالبیان ادامه داد: امسال به منظور حفاظت بیشتر و دقیق تر از آثار این مجموعه ، تمهیدات ویژه ای نیز به اجرا درآمد که تعریف و تعیین مسیر بازدیدکنندگان ، ایجاد 3 گروه کاری ویژه در سه زمینه حفاظت و مرمت، گروه اطلاعرسانی و راهنمایی و گروه کاری برای تأمین نظافت و بهداشت محیط ، ازجمله این اقدامات بود.
مدیر بنیاد پژوهشی پارسه - پاسارگاد گفت: صرفنظر از اقدامات یاد شده شواهد و قرائن حاکی از آن است که حساسیت، آگاهی و احساس مسئولیت فردی در میان بازدیدکنندگان و بهطور کلی فرهنگ حفاظت از میراث تاریخی در میان عموم مردم ارتقا یافته که بیتردید اطلاعرسانی و فعالیت رسانهها در این زمینه نقش مهمی داشته است.
وی یادآور شد: در گذشته مردم از مسئولان پایگاه برای تامین امکانات رفاهی درخواستهای بسیاری داشتند که ازنظر اصول حفاظت ، عملی نبود ، از این رو به دلیل نبود برخی امکانات و تسهیلات رفاهی، مسئولان را مورد انتقاد قرار میدادند، اما امسال نه تنها با طرح چنین خواسته هایی مواجه نشدیم ، بلکه شاهد آن بودیم که بسیاری از بازدیدکنندگان با دلسوزی و دقت ، به دیگران تذکر می دادند و نسبت به ضرورت رعایت اصول حفاظتی در این بنا و توجه به راهنماییها و تذکرهایی که از طریق بلندگو مطرح می شد ، بسیار حساس بودند.
طالبیان در مورد برنامه های آینده مسئولان بنیاد پارسه - پاسارگاد در راستای حفاظت بیشتر از مجموعه تخت جمشید گفت: یکی از مهم ترین برنامه های پیش بینی شده ، جذب بهره بردار و گردشگر در منطقه پارسه - پاسارگاد است.
وی در توضیح بیشتر این مطلب افزود: این منطقه افزون بر 400 کیلومتر مربع مساحت دارد که ارزش ها و آثار بی نظیر فرهنگی آن هنوز شناخته نشده است ، از این رو ، قصد داریم در برنامه ریزی های مناسب اقداماتی صورت گیرد که گردشگران نه تنها به تخت جمشید ، بلکه به بازدید از دیگر آثار معماری ، طبیعی و انسانی منطقه همچون روستاها، محوطه های خشتی ، شهرها و کوهها و معادن باستانی منطقه پارسه نیز علاقه مند شوند.
براساس این طرح، قرار است گردشگران علاقه مند منطقه ، مدت بیشتری از منظر فرهنگی و طبیعی منطقه بازدید کنند.
مدیر بنیاد پژوهشی پارسه - پاسارگاد ، رشد و ارتقاء اقتصاد محلی را از دیگر اهداف مورد نظر در اجرای این طرح دانست که به خودی خود نقش مهمی در حفاظت از محوطههای تاریخی و ایجاد جاذبه و علاقه بیشتر مردم محلی به مراقبت و نگاهداری از آنها دارد.
طالبیان تاکید کرد: بهره مندی مردم و اقتصاد محلی از یک اثر تاریخی ، نشانگر آن است که در کار حفاظت و اطلاع رسانی درست ، خوب عمل کرده ایم و اگر منفعت اقتصادی برای مردم محلی تامین نکند ، نشان می دهد در امر حفاظت موفق نبوده ایم.
نظر شما