به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا قوسی شامگاه دوشنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری خراسان جنوبی بیان کرد: در هر روستا از خراسان جنوبی یک رشته قنات وجود داشته که نیاز آبی بخش های مختلف را تامین می کند.
وی از وجود شش هزار و ۲۵۲ رشته قنات در استان خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد سه هزار و ۸۸۰ کیلومتر لایروبی شده است.
رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: ۳۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی از آب استحصالی بهره مند می شوند که حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه لایروبی کل رشته قنات ها قریب به ۱۰۰ سال زمان نیاز دارد، افزود: لایروبی ۱۰۹ رشته قنات را در دستور کار داریم که نیازمند ۲۷ میلیارد تومان اعتبار است.
قوسی از فعالیت ۹ مجتمع گلخانه ای و ۲۶ مجتمع دامپروری در استان خبر داد و گفت: این مجتمع ها به دلیل کمبود تسهیلات زیرساختی با ۳۰ درصد ظرفیت فعال هستند.
بنا به گفته رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تکمیل زیرساخت های مجتمع های دامپروری و گلخانه ای استان نیازمند ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات است.
وی بیان کرد: برای تکمیل زنجیره ارزش تولید محصولات خاص مانند زعفران، زرشک و عناب دو هزار و ۳۱۳ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت درخواست کرده ایم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر هفت مجتمع بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داریم.
مهدی صفوی نژاد با بیان اینکه تکمیل این مجتمع ها سه هزار خانوار روستایی را تحت پوشش قرار می دهد، اظهار کرد: همچنین آبرسانی به ۵۰ روستا با ۷۴ میلیارد تومان اعتبار را پیشنهاد داده ایم که خواستار تامین اعتبار هستیم.
مدیر کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم در این جلسه طول راه های استان را ۱۷ هزار کیلومتر عنوان کرد و گفت: از این میزان ۱۱ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه روستایی است.
مهدی جعفری ادامه داد: از مجموع راه های روستایی پنج هزار و ۷۸۸ کیلومتر آسفالته، چهار هزار و ۳۷۲ کیلومتر خاکی و هزار و ۳۱۴ کیلومتر شوسه است.
وی با بیان اینکه بیشترین عدم برخورداری از آسفالت روستایی در شهرستان های نهبندان، سربیشه و درمیان قرار دارد، افزود: آسفالت ۱۳۰ کیلومتر از راه های روستایی در شش شهرستان و ۲۴ روستا را در دستور کار قرار دادیم که نیازمند ۱۵ میلیارد تومان اعتبار است.
نظر شما