به گزارش خبرنگار مهر، علی اسماعیلی ندیمی عصر دوشنبه در کارگروه امنیت غذایی شهرستان رفسنجان اظهار داشت: طرح ملی کنترل فشار خون افراد بالای 30 سال با استقبال بسیار خوب شهروندان رفسنجان و انار اجرا شد.
وی توضیح داد: در جمعیت بالای ۳۰ سال زیر پوشش دانشگاه علومپزشکی شامل ۱۶۹ هزار و ۱۷۸ نفر در رفسنجان و ۱۵۱هزار و ۱۸ نفر در شهرستان انار، ۱۸ هزار نفر واجد شرایط شرکت در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا بودند.
وی افزود: با وجود اینکه قرار بود ۵۰ درصد این جمعیت در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا شرکت کنند اما خوشبختانه بیش ۸۲٫۲ درصد در طرح شرکت کردند که موفقیت بزرگی برای دانشگاه علومپزشکی رفسنجان رقم خورد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی رفسنجان ادامه داد: از کل این جمعیت ۱۱۸ هزار و ۴۰۰ نفر به مراکز بهداشت مراجعه کردند و ۲۰ هزار و ۷۰۲ نفر پایگاههای سیار مراجعه و فشار خون خود را اندازهگیری کردند.
اسماعیلی ندیمی بیان داشت: در شهرستان انار نیز کار فوقالعادهای انجام شد و همکاران ما خانه به خانه رفتند و فشار خون افراد بالای ۳۰ سال را گرفتند و ثبت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: کسانی که فشارخون بالا داشتند از ۱۵ تیر ماه در مراکز بهداشتی درمانی مراجعه خواهند کرد و تحت درمان قرار میگیرند چرا که فشار خون بالا سردسته علل کشتار و مرگ و میر است که اگر کنترل شود تا حد زیادی از مرگ و میرها جلوگیری خواهد شد.
اسماعیلیندیمی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث هپاتیت C اشاره و بیان کرد: منبع و توزیع این ویروس انسان است در رفسنجان آغاز شده و درمان موارد مثبت آن هم شروع شده است.
وی تصریح کرد: هپاتیت از بیماریهای واگیردار و عفونی است که علیرغم کنترل همه بیماریهای عفونی در حال افزایش است داروی مورنیاز برای هپاتیت C در کشور ساخته میشود هزینه درمان توسط وزارت بهداشت پرداخت میشود.
وی با اشاره به اینکه این کار بزرگ ملی آغاز شده با پروتکل علمی و مدون انجام میشود، یادآور شد: پروتکل و پروسه اجرا و نظارت و مدیریت این طرح با حوزه معاونت بهداشتی است که باید تک تک افرادی که مبتلا به این ویروس هستند شناسایی شوند تا تحت درمان قرار گیرند و این گام موثری در راستای ارتقای سلامت جامعه است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی رفسنجان تصریح کرد: مقابله با هپاتیت در تعهدات بهداشت جهانی است البته آن را نمیتوان ریشهکن کنیم اما توده ویروس را میتوانیم محدود یا حذف کنیم و رفسنجان را به شهری عاری از هپاتیت تبدیل کنیم.
اسماعیلی ندیمی از مسئولان زندان که همکاری خیلی خوبی در این زمینه داشتند قدردانی کرد و گفت: این موضوع کار بسیار سنگینی است که در سطح شهرستان اجرا میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در خصوص هپاتیت ب عنوان کرد: از سال ۷۲ تمام افراد در کشور علیه این ویروس واکسنیه شدند و در حال حاضر از تمام مادران باردار آزمایشات هپاتیت ب انجام میشود.
به گفته وی در بیماری هپاتیت C بیش از نیمی از جمعیت مبتلا مزمن میشوند.
نظر شما