به گزارش خبرنگار مهر، دکتر امیدعلی مسعودی عصر چهارشنبه در همایش ارتباطات و رسانههای نوین اظهار داشت: امروز مثل سابق نیست که هرچه در رسانه خویش بگوییم را مخاطبان بپذیرند، در عصر کنونی مخاطب از حالت یکجانبه خارج شده و با کامنت نسبت به اخبار واکنش نشان میدهد.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش سواد رسانهای افزود: نقطه ضعف امروز رسانهها و خبرنگاران ما فقر سواد رسانهای است و سیاستگزاران حوزه رسانه و خبرنگاران باید با جدیت در مسیر افزایش سواد رسانهای گام بردارند.
این استاد دانشگاه اذعان داشت: ضعف استراتژی در سطح مدیران رسانهها از دیگر ضعفهایی است که امروزه با آن مواجه هستیم و باید برای خروج از آن برنامهریزی مدون، دقیق و کارآمد داشته باشیم.
مسعودی سواد اطلاعاتی را یکی از ابعاد سواد رسانهای برشمرد و افزود: اگر خبرنگار ما اطلاعات کمی داشته باشد کمتر میتواند بنویسد و عقیده دارم خبرنگاران باید مانند موتور جستجو خود را بهروز کنند.
این فعال رسانهای گفت: سواد رسانهای صرفا به معنای شناخت عناصر و ارزشهای خبری نیست و هر خبرنگار در هر حوزه که فعالیت میکند باید مانند یک کارشناس در آن زمینه اطلاعات داشته باشد.
وی تصریح کرد: تهیه گزارش خبری با تخیل امکانپذیر نیست و خبرنگار موفق کسی است که مشاهدات و بخش اعظم اطلاعات که در فضای مجازی و منابع علمی یافت میشود را گرد هم آورد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر ضرورت وجود نگاه انتقادی در رسانهها، گفت: بخشی از سواد رسانهای به نگاه انتقادی برمیگردد که اگر عالمانه و موشکافانه باشد در جامعه اثرگذار خواهد بود.
مسعودی با بیان اینکه با بهرهگیری از سواد رسانهای میتوانیم سطح مخاطبان رسانهها را افزایش دهیم، عنوان کرد: باید جنبههای پنهان اخبار را در رسانهها مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم و این کار موجب افزایش مخاطب رسانهها نیز خواهد شد.
وی ادامه داد: بخشی از سواد رسانهای سواد حقوقی است که متاسفانه اکثر خبرنگاران و اهالی رسانه نسبت به قانون مطبوعات آگاه نیستند.
این استاد دانشگاه رسانهها را رکن چهارم دموکراسی خواند و اضافه کرد: اگر خبرنگاران ما به قانون مطبوعات آگاه باشند میتوانند با قوت قلب بیشتری از حقوق مردم دفاع کنند.
نظر شما