به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آنکارا، آیدین چوبوکچو، سردبیر مجله فرهنگی اورنسل چاپ ترکیه، در مراسمی با عنوان "ایران همسایه نزدیک اما دور" در دانشگاه اوزگور سخن می گفت، تأکید کرد : بزرگترین تکیه گاه ایران در مبارزه با امپریالیسم آمریکا نیروی مردمی است.
وی سخنان خود را با این جمله که "ایران واقعا کشوری است که از ما دور نگهداشته شده است" آغاز و در ادامه افزود : مهمترین عاملی که باعث می شود ما ایران را دوست داشته باشیم تجربه بزرگ تاریخی جامعه ایرانی است که توانسته تا به امروز تداوم داشته باشد.
وی با تأکید بر حفظ این تجربه تاریخی در همه دوره های حاکمیت سلسله های مختلف، گفت : اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در ایران در طول هزاران سال بدون تنش و درگیری توانسته اند در کنار یکدیگر زندگی کنند.
او با اشاره به اینکه اقوام و نژادهای مختلف مانند : ارمنی، ترک، کرد، آذری، و پیروان اسلام، مسیحی و یهودی در طول تاریخ در کنار هم زندگی کرده و همه آنها زیر سقف ایران جمع شده اند، افزود : هنوز هم در تهران معابد آتش پرستان وجود دارند و انسانها نسبت به اعتقادات یکدیگر احترام می گذارند.
سردبیر مجله فرهنگی اورنسل با تأکید بر اینکه «دروازة ملل» یکی از مهمترین ورودیهای کاخ تخت جمشید بوده و نقاشی 23 ملت در آن حک شده اند، اظهار داشت : این ملتها در فضایی برادرانه از این دروازه وارد و خارج شده اند. دروازه ملل نوعی دعوت به انسانیت است. این دروازه نشان می دهد که انسانها می توانند برادرانه در کنار هم زندگی کنند.
آیدین چوبوکچو ضمن تأکید بر وجود انسانهای متحد در ایران به عنوان پشتوانه ای قوی در برابر آمریکا و سایر قدرتهای امپریالیستی، افزود : پیشرفتهای علمی و فنی در ایران در طول ده سال گذشته بسیار حائز اهمیت بودند و پشتوانه محکمی به شمار می روند. وی با توصیف بهانه بودن اتهام دستیابی ایران به بمب هسته ای، گفت : واهمه اصلی آمریکا و اسرائیل از پیشرفتهای علمی و تکنولوژی ایران بویژه در رشته های ژنتیک و نانوتکنولوژی است.
آیدین چوبوکچو در سال 1947 در سیواس بدنیا آمد. در سال 1972 هنگامی که مشغول تحصیل در دوره فوق لیسانس رشته روزنامه نگاری در دانشگاه آنکار بود، دستگیر و زندانی گردید. وی ابتدا به اعدام محکوم گردید اما در سال 1974 با استفاده از عفو عمومی حکم اعدام به30 سال حبس با اعمال شاقه مبدل گردید و سرانجام در سال 1991 پس از تحمل 20 سال حبس از زندان آزاد گردید.
اولین کتاب وی با عنوان «منطق و دیالکتیک» در سال 1989 به چاپ رسید. از دیگر آثار چاپ شده وی می توان به : فرهنگ و سیاست، ماتریالیسم دیالکتیک از نظریه تا عمل، مشکلات فرهنگ و ایدئولوژی و 68 ما اشاره کرد.
نظر شما