به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی پیش از ظهر سه شنبه در اولین گردهمایی مشترک کارشناسان جهاد کشاورزی و کمیته امداد امام خمینی (ره) استان همدان در حوزه زکات با اشاره به آیات قرآن و روایت حضرات معصومین(ع) در زمنیه پرداخت زکات عنوان کرد: در زمان پیامبر(ص) پرداخت زکات از الزامات بوده تا جایی که پیامبر اسلام(ص) افرادی را برای دریافت آن بین مردم می فرستادند.
وی با بیان این که مصرف زکات در راه فقرا است، یادآور شد: حتی اگر یک درصد از جامعه درگیر فقر باشند منشا آن ثروتمندان هستند و آن ها باید پاسخ گو باشند.
خداوند ثروتمند را با ثروتش و میزان کمک به فقرا و فقیر را با فقرش امتحان می کند امام جمعه همدان افزود: خداوند روزی را در جامعه تقسیم می کند و با آن انسان ها را امتحان خواهد کرد به طوری که ثروتمند را با ثروتش و میزان کمک به فقرا و فقیر را با فقرش امتحان می کند.
وی به آمار پرداخت زکات در استان همدان اشاره کرد و گفت: متاسفانه تعدادزیادی از واجدان پرداخت زکات، زکات خود را پرداخت نمی کنند و این نیازمند کار جدی فرهنگی و تبیین موضوع است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان تصریح کرد: فعالیت برای رفع فقر انحصار به نهاد و سازمان خاصی ندارد و همه ما در برابر آن مسئولیت داریم و باید نسبت به آن دغدغه مند باشیم.
وی با تاکید بر این که اگر فردی در این راه کوتاهی کرد مقصر است، اظهار داشت: این مساله ربطی به روحانیت و یا جهادکشاورزی و کمیته امداد ندارد چرا که همه ما به عنوان مسلمان در برابر این مشکل مسئولیم و نباید بی تفاوت از کنار آن عبور کنیم.
پرداخت زکات زمینه ساز تطهیر جامعه
رئیس شورای زکات استان همدان پرداخت زکات را زمینه ساز تطهیر جامعه دانست و گفت: از اینجا باید به همه کشاورزان نیز که در فصل برداشت قرار دارند و زحمات زیادی را متحمل می شوند خداقوت گفت و امیدواریم به این نکته توجه داشته باشند که مال زیاد مهم نیست بلکه آن چه مهم است برکت در مال است.
وی ادامه داد: در گذشته کشاورزان تا مقدار سهم فقرا و زکات را از میزان مال خود کنار نمی گذاشتند آن را به خانه نمی آوردند چرا که می دانستند برکت در مال در نسل آنها هم تاثیر گذار خواهد بود.
آیت الله شعبانی خطاب به کارشناسان حاضر در این همایش خاطر نشان کرد: چگونه صحبت کردن با کشاورزان و القا موضوع در پرداخت زکات بسیار تاثیر گذار است و این دوره بهترین فرصت است که از تجربیات یکدیگر در جهت موفقیت بیشتر استفاده کنید.
وی در پایان تاکید کرد: به یاد داشته باشید که مردم و به خصوص روستاییان ما متدین هستند و شاهد آن هم میزان نذورات در ایام محرم و مناسبت های دیگر است و شما می توانید به آنها بگویید که به جای نذر زکات خودتان را پرداخت کنید.
نظر شما