به گزارش خبرنگار مهر، یکی از ماموریتهای برجسته «تیپ سیدالشهدا (ع)» در سال ۱۳۶۴، اجرای عملیات مهم «عاشورای ۳» بود. این تیپ که بعدها به لشکر تغییر یافت، عنوان «یگان خطشکن» را داشت و حریف جدی لشکر گارد ریاست جمهوری عراق به حساب میآمد.
عملیات عاشورای ۳ به فاصله یک روز پس از انجام عملیات عاشورای ۲ در منطقه عمومی «فکه» اجرا و ماموریت انجام آن به تیپ سیدالشهدا (ع) واگذار شد.
سحر روز جمعه ۲۵ مرداد ماه سال ۱۳۶۴ رزمندگان تیپ سیدالشهدا (ع) «عملیات عاشورای ۳» را با رمز «یا سیدالشهدا(ع)» و با حمله غافلگیرانه به مواضع دشمن در یک عملیات که بیشتر از چند ساعت طول نکشید آغاز کردند و به اهداف کامل خود که انهدام امکانات و نفرات متجاوز دشمن بود، رسیدند.
«تیپ ۱۰ سیدالشهدا(ع)» که بعدها تبدیل به «لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع)» شد، با نام سرداران شهیدی چون «حاج علیرضا موحد دانش» و «حاج کاظم نجفی رستگار» گره خورده بود. یگانی که در هر کجای جبهه حضور پیدا میکرد آتشی به سپاه دشمن میانداخت و نیروهای رژیم بعث شدیدا از شیوه عملیات و حمله کردن این تیپ واهمه داشتند.
بعد از به شهادت رسیدن شهید موحد دانش در «عملیات والفجر ۲» و شهید نجفی رستگار در «عملیات بدر»، دشمن فکر میکرد تیپ سیدالشهدا (ع) از زبانها خواهد افتاد و از آن رشادتها و عملیاتهای متهورانه خبری نخواهد بود. اما در تابستان ۱۳۶۴ و بعد از شهادت شهید نجفی رستگار، «سردار حاج فضلی» فرماندهی این تیپ را عهدهدار شد و در اولین هجوم این تیپ به دشمن در جریان عملیات «عاشورای ۳» طعم تلخ شکست را به دشمن چشانید. در جریان این عملیات تیپ سیدالشهدا (ع) حماسهای را آفرید که در تاریخ ۸ ساله دفاع مقدس همچنان میدرخشد.
چندی بعد سردار شهید حاج یدالله کلهر به قائممقامی تیپ و سپس لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) رسید؛ چهرهای که نامش برای فرماندهان رژیم بعث رعبآور بود و حاج علی فضلی بارها از او به عنوان ستون و علمدار لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) یاد کرده است.
امروز ۲۵ مردادماه، سالروز حماسه تیپ سیدالشهدا (ع) در عملیات عاشورای ۳ است. روزی که به عنوان نقطه عطفی در تاریخ جنگ و بویژه فعالیتهای این تیپ و لشکر به یادگار میماند تا همیشه و گرامی داشته خواهد شد.
نظر شما