به گزارش خبرنگار مهر، ولیالله بنیعامری صبح شنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان بوشهر با اشاره به اقدامات صورت گرفته در استان بوشهر برای رفع موانع پیش روی توسعه گلخانهای استان بوشهر اظهار داشت: مهمترین چالش توسعه کشاورزی در استان بوشهر آب است.
وی با بیان اینکه منابع آبی استان بوشهر شور و رو به شوری است ادامه داد: مصوبهای از وزارت نیرو گرفتیم که برای استفاده از آب دریا نیاز به مجوز جدید نیست و با رعایت الزامات زیستمحیطی میتوانیم برداشت کنیم.
مجری طرحهای گلخانهای کشور افزود: میتوانیم با استفاده از آب دریا و شیرینسازی آن نسبت به استفاده از این آب با کیفیت مناسب در حوزه کشاورزی اقدام کنیم. یک واحد پایلوت در این زمینه انجام می شود و سپس نسبت به توسعه گلخانهها اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه هر هکتار گلخانه در کشور پنج تا شش میلیارد تومان هزینه دارد، تاکید کرد: اجرای این طرح باعث کاهش هزینههای تمامشده تولید محصولات کشاورزی میشود.
بنیعامری تصریح کرد: استان بوشهر اراضی وسیعی برای توسعه کشاورزی دارد و فرصت جدیدی در این زمینه وجود دارد که میتوان با استفاده از آب دریا زمینه توسعه کشت گلخانهای را در استان فراهم ساخت.
نظری عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در این زمینه اظهار داشت: سیستمهای آبشیرینکن کشور دارای مواد مصرفی گرانقیمتی هستند و تعمیر و نگهداری سخت و پرهزینهای دارند و در حالت ایدهآل ۳۳ درصد آب ورودی را میتوانند شیرین کنند.
وی ادامه داد: از ۱۰ سال گذشته تلاش کردیم تا سیستمی طراحی کنیم که با هر میزان ورود کار کنند و پساب هم نداشته باشند و به ما کریستال نمک بدهد که ارزش افزوده بیشتری دارد. طراحیها تمام شده است و به سیستمی رسیدیم که میتواند در مقیاس کوچک و بزرگ اجرا شود.
نظری در مورد تامین انرژی این طرح نیز گفت: با استفاده از انرژی خورشیدی نیز میتوان این تاسیسات آبشیرینکن را ایجاد کرد و این سیستم مصرف برق پائینی دارد. قابل حمل و نقل است و قابل توسعه است.
وی خاطرنشان کرد: این طرح نقش مهمی در کاهش استفاده از حاملهای انرژی دارد یک سیستم توجیهپذیر است و قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را کاهش خواهد داد.
نظر شما