به گزارش خبرنگار مهر، «ایستگاه چهل و دوم» نام مسابقهای تلویزیونی است که این روزها از شبکه قرآن و معارف سیما در حال پخش است؛ این مسابقه که در قالب رقابتهای مسابقات سراسری قرآن کریم در حال ضبط و تولید است در قم و توسط گروهی با عنوان «خانواده عقیق» که شاکله اصلی آن را حافظان قرآن تشکیل میدهند تهیه و کارگردانی شده است.
تهیه کننده و کارگردان این مسابقه تلویزیونی در نشست خبری که غروب شنبه با موضوع مسابقه ایستگاه چهل و دوم در امامزاده شاه سیدعلی(ع) قم برگزار شد، با اشاره به زمان پخش این مسابقه اظهار کرد: پخش این مسابقه تلویزیونی از بیستم مردادماه آغاز شده است و هر روز در دو نوبت و در ساعتهای ۱۱ و ۱۶ از شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.
به گفته علی اصغر سلطانینژاد این مسابقات در رشتههای اذان، دعاخوانی، تواشیح، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل، ترتیل و قرائت در حال برگزاری و ضبط تلویزیونی است و شرکت کننده از استانهای مختلف کشور برای برگزاری این مسابقات در استان قم حضور پیدا کردهاند.
پیش تولید مسابقه تلویزیونی ایستگاه چهل و دوم از دو ماه قبل کلید خورده و ضبط آن از ۱۰ مردادماه آغاز شده است، این را سلطانی نژاد گفته و افزود: خانواده عقیق همچنین پیش از این هم تجربه کارگردانی هنری «مسابقه معارفی ۲۴»، «تهیه کنندگی و کارگردانی مسابقات بین المللی طلاب» و تولید برنامه تلویزیونی «مدرسه حفظ» در ۱۲۳ قسمت را داشته است اما این بار صفر تا صد تولید برنامه تلویزیونی ایستگاه چهل و دوم را بر عهده گرفته است.
عصر جدید قرآنی
مدیر هنری و نویسنده برنامه تلویزیونی ایستگاه چهل و دوم نیز در ادامه به همین موضوع اشارهای کرد و گفت: طلاب حافظ قرآنی که هسته مرکزی خانواده عقیق را تشکیل دادهاند علاوه بر دغدغه دینی و قرآنی به دنبال ارائه محصولات شایسته برای قرآن هستند تا به این طریق بتوان شاید زمینههای انس بیشتر با قرآن را فراهم کرد.
حجت الاسلام سید محمدعلی جلالی با اشاره به سختیهای تولید کار در فضای کار رسمی مسابقات و بیرون از فضای استودیویی، تأکید کرد: همزمانی ضبط تلویزیونی مسابقه ایستگاه چهل و دوم با مسابقات رسمی قرآن کریم سبب شده است که در بسیاری از زمینهها دست ما برای ایجاد خلاقیت بسته باشد.
وی با تأکید بر ضرورتهای مد نظر گرفته شده برای طراحی دکور مسابقه ایستگاه چهل و دوم نیز تأکید کرد: تلاشمان بر این بود که طراحی دکور متفاوت از سالهای گذشته باشد و در عین حال بتواند زمینههای آرامش شرکت کننده و دوری از استرس را فراهم کند و ضمن اینکه در قاب تلویزیونی هم تصویر خوبی به مخاطب ارائه دهد.
به گفته مدیر هنری و نویسنده برنامه تلویزیونی ایستگاه چهل و دوم توجه به روایت محوری در این مسابقه مورد نظر قرار گرفته است و استفاده از مجری که به صورت کلیشه در مسابقات قرآن درآمده است به طور کلی در مسابقه ایستگاه چهل و دوم حذف شده است.
وی با تأکید بر اهمیت تولید مسابقات این چنینی حتی برای شبکههای دیگر به جز شبکه قرآن به دلیل جذب مخاطب بیشتر تصریح کرد: برنامه تلویزیونی ایستگاه چهل و دوم، شروعی برای رویداد خیلی متفاوت و مهمتر است و شاید بتوان آن را عصر جدید قرآنی خواند.
نظر شما