به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد حسن طبرسا در آستانه روز جهانی و هفته بزرگداشت بناها و محوطه های تاریخی که با شعار منظرهای فرهنگی و یادمان های طبیعی برگزار می شود ، اعلام کرد: یکی از نگرانی های بزرگ کارشناسان میراث فرهنگی در جهت توسعه روستاها، نحوه به کارگیری وامهایی است که به روشهای مختلف در اختیار روستاییان قرار می گیرد.
مدیرکل بافت های تاریخی سامان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیشنهاد کرد: در راستای تخصیص وامهای روستایی ، ضوابط و اصول مربوط به ساخت وسازها در هر اقلیم متناسب با پهنه جغرافیایی هر سرزمین تنظیم و به متقاضیان وام ابلاغ شود.
طبرسا تاکید کرد: این کار سبب می شود تا علاوه بر استحکام بخشی بناهای روستایی از مصالح بوم آورد و احجام بومی استفاده شود و از این پس شاهد بروز تصویرهای مغشوش در بافت های ارزشند روستاهای تاریخی کشور نباشیم.
مدیرکل بافت های تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی در ادامه یادآور شد شرایط کنونی در زمینه احداث بناهای روستایی چنان غیر اصولی است که از منطقه سیستان و بلوچستان واقع در منتهی الیه جنوب شرقی کشور گرفته تا آذربایجان در شمال غرب کشور ، به رغم تفاوت های فاحش اقلیمی و آب و هوایی در هر دو منطقه از بلوک سیمانی و تیرآهن استفاده می شود.
وی افزود: چنین اقداماتی در مناطق روستایی کشور یک اشتباه بزرگ تاریخی است که بی تردید سبب نابودی هویت فرهنگی - تاریخی و ارزشهای مطرح در معماری بومی بسیاری از روستاهای کشور خواهد شد.
طبرسا پیشنهاد کرد: به منظور استفاده بهینه از اعتبارات تخصیصی وزارت کشور و سازمان دهیاری ها و پیش گیری از فعالیت موازی، تمام اعتبارات تخصیصی از سوی دستگاه های مختلف همانند سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بنیاد مسکن وجهاد کشاورزی و دیگر دستگاه هایی که متوالی امور روستایی هستند تجمیع شود.
وی تاکید کرد: اگر این اعتبارات به طور متمرکز و هماهنگ حول اجرای یک پروژه واحد و در راستای هدف مشترک هزینه شوند، نتایج مطلوب تری خواهد داشت و از اقدامات موازی و اتلاف هزینه نیز کاسته خواهد شد.
نظر شما