به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از ستاد خبري همايش مديران مسوول نشريات دانشجويي، دكتر حسن نمك دوست، عضو هيات علمي دانشكده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبايي كه در جمع مديران مسوول نشريات دانشجوي شركت كننده در اين همايش سخن مي گفت: ضمن بيان اين مطلب خاطرنشان كرد: نشريات الكترونيكي با وجود قابليت هاي منحصر به فردي كه از نظر آزادي بيان دارند قابل كنترل ترين نشريات هستند برخلاف تصور عموم محيط سايبر از قابل رويت ترين محيط هاست چون به محض اتصال كاربر به شبكه و حتي پس از قطع تماس امكان رديابي دقيق او وجود دارد.
وي يكي ديگر از ويژگيهاي نشريات الكترونيكي را هزينه هاي كمتر تهيه آنها را در مقايسه به نشريات سنتي و در نتيجه استقلال عمل وماهيت ساختارشكنانه آنها عنوان كرد و گفت: تفاوت ماهيت و كاركرد رسانه اي نشريات الكترونيكي و سنتي به حدي است كه به تعبير يكي از اساتيد پيشكسوت روزنامه نگاران سايبر در ايران فضاي كار در اين دو محيط مثل بازي نوه و پدربزرگ است. در چنين قضايي نشريات سنتي به ويژه روزنامه ها بايد براي حفظ جايگاه خود كار كرد خود را از ارائه خبر به ارائه تحليل تغيير دهند چرا كه با وجود سايت ها و نشريات الكترونيكي كه اخبار را به صورت لحظه اي ارائه مي دهند كمتر مخاطبي براي پيگيري حوادث مهم منتظر روزنامه مي ماند.
دكتر نمك دوست افزود: يكي ديگر از مزاياي نشريات الكترونيكي تعامل و ارتباط نزديكتر نويسندگان و خوانندگان اين نشريات است. به اين صورت كه مخاطب نشريه مي تواند پس از خواندن مطالب به سرعت و سهولت نظر خود را از طريق پست الكترونيك به نويسندگان نشريه منتقل كند و حتي به راحتي در زمره اعضاي هيات تحريريه آن قرار گيرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي خاطرنشان كرد: جنبه ديگر روزنامه نگاري سايبر، ارتباط دوسويه و صميمانه توليدكنندگان و خوانندگان نشريه است در حالي كه در رسانه اي سنتي ارتباط نشريه ومخاطبان يك سويه و اصطلاحا از بالا به پايين است و اعضاي تحريريه با اين ديد به خوانندگان نگاه مي كنند كه گويي مخاطبان چيزي را نمي دانند و رسالت نشريه آگاهي دادن به آنهاست در حالي كه چنين ديدگاهي در محيط نشريات الكترونيكي مفهومي ندارد.
وي افزود: يكي ديگر از امتيازات نشريات الكترونيكي عدم محدوديت فضاي مطالب است به اين ترتيب نويسندگان سايبر با اين كه همانند همكاران سنتي خود تلاش مي كنند تا حتي الامكان از حجم مطالب بكاهند تا مخاطبان حوصله خواندن آن را داشته باشند، اين امكان را دارند كه با قرار دادن لينك هاي متعدد دنيايي از اطلاعات مرتبط با هر خبر را در اختيار خواننده قرار دهند. امكان بازيابي انبوهي از مطالب مربوط به يك موضوع از سايت هاي مختلف با استفاده از تسهيلات نرم افزاري موجود يكي ديگر از قابليت هاي منحصر به فرد نشريات الكترونيكي مي باشد.
دكتر نمك دوست در عين حال به برخي چالش ها و الزامات نشريات الكترونيك اشاره كرد و گفت: ماهيت خاص محيط سايبر و وجود هزاران سايت و نشريه الكترونيكي شرايط دشواري را براي فعاليت در اين حوزه ايجاد كرده است. كم حوصلگي و تنوع جويي مخاطبان باعث شده مدت زماني را كه به مرور هر نشريه اختصاص مي دهند بسيار كم باشد به اين ترتيب اگر نشريه اي به مسائلي نظير نحوه چيدمان مطالب - به ويژه در صفحه اول نشريه - روزآمدن مستمر مطالب و انتظارات خوانندگان توجه كافي نداشته باشد به سرعت مخاطبان خود را از دست مي دهد.
نظر شما