به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، آرتورو آنیبال گاییگوس سفیر تام الاختیار جمهوری بولیوار ونزوئلا در تهران در طی یک کنفرانس مطبوعاتی که به نشانه یادبود توطئه آمریکایی آوریل 2002 در سفارت این کشور برگزار شد، به اهمیت رویدادهای این برهه تاریخی که مربوط به کودتای نافرجام بر علیه حکومت مردمی هوگو رافائل چاوز بود، از دیدگاه داخلی و بین المللی مورد بررسی قرار داد و گفت : در آوریل سال 2002 دولت بوش به همراه برخی از دول اروپا اقدام به سازماندهی حرکتی مداخله گرایانه بر ضد دولت مردمی چاوز نمود. در این راه با در اختیار گرفتن منابع فنی، مالی و اپوزیسیون ملی سعی کرد تا قدرت و نظام مردمی ونزوئلا را به شکست بکشاند.
وی افزود : مردم توانستند پس از سه روز مقاومت و درگیری مسلحانه در برابر عوامل کودتا، قدرت را به دولت منتخب بازگردانند. اکنون مردم ونزوئلا می دانند که چه راهی در پیش گرفته اند و چاوز در بطن چنین جریان مردمی حرکت کرده و سیاست های خود را به پیش می برد .
سفیر ونزوئلا تاکید کرد : اپوزیسیون و دولت های نفوذ کننده فراموش کرده بودند که مردم ما فرهنگ مبارزه، عدالت و دادگستری دارند و ملت ونزوئلا را می توان فرزند مشروع بزرگترین انسان منطقه آمریکا یعنی سیمون بولیوار دانست .
آنیبال گایگوس گفت : از پنج سال پیش ما یاد و خاطره مردمانی را که قربانی این حادثه خونبار شدند گرامی می داریم و برای ما آنها شهدای انقلاب ونزوئلا محسوب می شوند. کشور ما اکنون بر راه مقاومت خود ادامه می دهد و با قد برافراشتن علیه دولت ایالات متحده سعی در استرداد مجرمین کودتای 2002 دارد . اکنون آنها در چتر حمایتی دولت بوش قرار دارند و در سرزمین آمریکا هستند. این نشان دهنده تناقض عملکرد رهبران کاخ سفید در سیاست جهانی است. دولت بوش خود را از یک سو مبارز راه تروریسم معرفی می کند در حالی که بزرگترین تروریست ها را در زیر چتر حمایتی خود گرفته است .
نماینده تام الاختیار ونزوئلا اشاره کرد : روز 13 آوریل در کشور ونزوئلا لایحه ای به نام روز ملی مقاومت به تصویب رسید. ما امروز قصد هشدار دادن و هوشیار نمودن تمام رسانه های جهانی را داریم تا از تکرار حرکت های این چنینی جلوگیری کنیم . دولت ما اطلاعاتی به دستش رسیده است که نشان می دهد دولت بوش سعی دارد با راه های مختلف به براندازی قطعی دولت مردمی چاوز اقدام نماید. هدف ما به کمک طلبیدن تمام مطبوعات و دیدگاه های بین الملل برای شنیدن این واقعیت است .
آنیبال گاییگوس در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر این که چرا دولت رافائل چاوز پس از بازگشت به قدرت در پی ناکامی کودتای ضد مردمی، روابط خود را با ایالات متحده قطع نکرد ، بیان داشت : نتیجه این رویداد این نیست که ما در جهت قطع روابط بکوشیم . فرض ما این است که نمی خواهیم صدمه ای به ملت ایالات متحده برسد. قطع روابط بیشتر به ملت آمریکا صدمه خواهد زد تا به دولت این کشور. عوامل اطلاعاتی و هیئت حاکمه آمریکا در واقع عواملی هستند که بذر افشانی شیطنت آمیز می کنند و این در مورد روابط دو ملت صادق نیست.
سفیر ونزوئلا در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص تشکیل یک جبهه جدید در آمریکای لاتین بر علیه ایالات متحده و دستاورهای آن در سطح منطقه و اینکه اینگونه اقدام ها در سیاست های مداخله گرانه آمریکا تا چه حد بازدارنده خواهد بود ، اظهار داشت : ما طرفدار مبارزات ضد استکباری هستیم و از کشورهای منطقه خودمان دعوت می کنیم تا بر ضد لیبرالیسم لجام گسیخته و استکباری قد علم کنند. در این فراخوانی و دعوت طبیعی است که ما در کنار آنها زانو می زنیم و بیشتر اطلاعات می گیریم تا اطلاعات بدهیم . کشورهای جدیدی نیز در منطقه مثل ما قد علم کرده و به تدریج صدایشان را برعلیه استکبار بلند می کنند تا بلوک ضد امپریالیستی را در کل منطقه سامان بدهیم .
وی در پاسخ به این سوال که اطلاعات دولت ونزوئلا درباره اقدامات خصمانه علیه دولت چاوز مربوط به براندازی نرم خواهد بود یا جنبه سخت افزارانه خواهد داشت، گفت : چندان تفاوتی نمی کند که آنها چه نوع براندازی را در دستور کار دارند زیرا هدف یکی است و ما به شدت با آن برخورد میکنیم.
گایگوس با بیان اینکه ونزوئلا یکی از تامینکنندگان اصلی نفت آمریکا است، اشاره کرد : آمریکا همواره به ما نیاز دارد بنابراین باید مراقب تبعات اقدام های مداخلهجویانه خود باشد. ونزوئلا کشور آسانی نیست که بتوان آزادانه در آن رفت و آمد کرد و اگر آمریکا بخواهد مقاصد نظامی را در ونزوئلا دنبال کند به طور قطع دست و پا شکسته از کشور ما میرود.
همچنین گایگوس در مورد واکنش دولت چاوز در برابر دخالت های آمریکا در داخل این کشور از نظر حقوقی گفت : سال گذشته رئیس جمهور در نشست سالیانه جهانی در شورای امنیت هشدارهای لازم را دادند. ما قبل از اینکه به سوی محافل جهانی یعنی دادگاه ها برویم این اتهام ها را در ارگان های چند ملیتی جهانی مطرح کردیم . عقیده ما این است که اینگونه اقدام های براندازانه سیاسی را با برخوردهای سیاسی جواب دهیم .
وی در مورد وارد شدن ایران به زمره کشورهای تولید کننده صنعتی سوخت هسته ای بیان داشت : دولت ونزوئلا اعلام هسته ای شدن ایران را بیشتر به شکل یک نماد سیاسی ارزیابی کرد یعنی اینکه دولت ایران قصدش این بود که به جهانیان بگوید برنامه های هسته ای اش کاملا صلح جویانه است و موضع دولت ما هم کاملا مشخص و حمایتگرانه است .
سفیر ونزوئلا همچنین اشاره کرد : رئیس جمهور ونزوئلا نگاهی صمیمی به ملت و دولت ایران دارد و فردی قدردان و شاکر هستند. ما با هر کشوری که در جهان به ما کمک کرده باشد، دوستی عمیق تری خواهیم داشت و افزایش روز افزون مناسبات نشان دهنده همین موضوع است. همچنین در ماه های آینده نیز به احتمال زیاد شاهد سفر دوباره رئیس جمهور ونزوئلا به ایران خواهیم بود .
نظر شما