وزیر صنایع و معادن در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش که با توجه به اعطای مجوز واردات آهن و فولاد در قانون بودجه 86 به دستگاههای اجرایی، آیا این هدف در سالجاری محقق میشود و برای جلوگیری از احتکار این محصولات چه اقداماتی صورت خواهد گرفت؟ گفت: با کمک وزارت بازرگانی برنامه اورژانسی صورت گرفت و خریدها در سال گذشته به صورت سلف انجام شد.
وی توضیح داد: البته مشکلات ما در زمینه تولید تیرآهن است، زیرا مصرف سالانه این محصول فولادی در کشور بالای 2 میلیون و 200 هزار تن و تولید بین یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 400 هزار تن است.
وی با اشاره به این که با افزایش قیمت محصولات فولادی دربازارهای جهانی واردات به صرفه نیست، اعلام کرد: در سال گذشته از طریق تحویل فوری به تعاونی هایی که از سوی وزارت بازرگانی معرفی می شدند، به کاهش قیمت و جلوگیری از احتکار کمک زیادی کردیم.
طهماسبی ابراز امیدواری کرد علاوه بر سیاستهای اتخاذ شده از طریق فاینانس به منظور واردات توسط شرکتهای دولتی ونیمه دولتی، نسبت به اعطای مجوز واردات سلف و شمش در سالجاری برای تولید کنندگان بخش خصوصی که تنها دربخش نورد سرمایه گذاری نموده اما در بخش تولید فولاد خام سرمایه گذاری نکرده اند، اقدام کنیم.
وی در مجموع این طور نتیجه گیری کرد:" امیدواریم امسال یک بازار کنترل شده ای را شاهد باشیم."
وزیر صنایع و معادن گفت: هم اکنون قیمت ها براساس مکانیزم بورس یعنی بازار عرضه و تقاضا تعیین می شود و ما طبق قانون موظفیم محصولات فولادی شرکت های دولتی را دربورس عرضه کنیم؛ البته چنانچه تقاضا بیشتر از عرضه در بورس باشد قیمتها افزایش می یابد.
نظر شما