به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی وافی شنبه شب در همایش مسئولان و ارکان هیئت های مذهبی قزوین که در آستانه ماه محرم در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد اظهارداشت: بیانیه گام دوم نیازمند تبیین جدی است و باید بابرنامه و راهبرد دقیق همراه شود و این که بیانیه را تکرار کنیم خوب است اما کافی نیست و می بایست بر اساس مخاطب، فرهنگ و زمینه موجود در جامعه آن را به نسخه عملیاتی تبدیل کنیم و هر کس مسئولیت خود را بفهمد و اجرا کند.
حجت الاسلام وافی گفت: رهبر انقلاب در تذکر به مداحان و ذاکران گفتند به موضوع خانواده اهمیت داده شود و این که در قالب شعر و مداحی به خانواده بپردازید نکته مهمی است.
وی اضافه کرد: امسال باید محرم یک شعار و محور داشته باشد لذا فکر کنید چه شعاری انتخاب شود تا مداح بداند و منبری جهت کار را متوجه شود البته در این میان برخی خانواده را محور گفته اند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: ذکر شخصیت شناسی امام حسین(ع) مهم است باید ببینیم فاصله ما تا حضرت چقدر است و برای نزدیک شدن به این فکر و اندیشه و سیره چه باید کرد، پس کی باید برای نزدیکی به سیره حضرت گام برداریم.
رئیس موسسه خورشید قم تصریح کرد: حسن خلق، ورع و تقوی، امانتداری باید در وجودمان باشد تا از مرحمت حضرت برخوردار شویم و لازم است روایات را به مستمعین بگوییم و اگر شعار عمل و سیره حسینی است اگر خود را به سیره حضرت نزدیک نکنیم سینه زنی فایده ای ندارد.
نگذارید دشمنان محرم زیر سوال ببرند
وی اظهارداشت: ما آسیب هایی داریم و گاهی از داخل هیئتی ها آسیب می بینیم و با آغاز محرم بازار آسیب شناسی داغ می شود و هر کس به خود اجازه می دهد محرم را نقد کند اگر ۵۰۰ هیبت داشته باشیم و هر کدام ۲ ساعت برنامه اجرا کنند و در یک دهه ۶۰۰ هزار دقیقه در یک استان و در کشور ۱۸ میلیون دقیقه برنامه اجرا شود اگر موردی یا کلیپ بدی دیدیم که چند دقیقه بوده و ناچیز است نباید روی ما تاثیر بگذارد.
این استاد حوزه یادآورشد: دشمنان پشت دستگاههای رسانه ای نشسته اند و جستجو می کنند تا نقاط ضعف را پیدا کرده و در رسانه های غربی بزرگ نمایی کنند در حالی که رهبری
فرمودند به حواشی مشغول نشوید بلکه علم و پرچم حسین(ع) را بردارید و با نیت خیر وارد میدان شوید شاید ما هم خطا کنیم اما دشمن دراین زمینه باخته است و اگر شما آموزش ببینید و دقت کنید آسیب ها کمتر می شود.
وافی بیان کرد: نگذارید این حرکت بزرگ تبلیغی را زیر سوال ببرند، آنقدرسبک ها و شعرهای جذاب داریم که روی مخاطب تاثیر گذار است اما دیگران آن را از ما سرقت کرده و در موسیقی استفاده می کنند و امسال این جریان با سبک های نو و روش های خوب و پر محتوا ارایه خواهد شد تا تاثیرگذارتر باشد.
وی اظهارداشت: در روضه ها و مقتل خوانی تاریخ عاشورا یک احتمال و روایت است و در شرایطی که امروز در جهان افسانه می سازند و نکته اخلاقی خود را با آن می گویند و افسانه یک ابزار مدرن است چرا ما از یک واقعه دقیق تاریخی و اصیل مانند عاشورا نتوانیم پیام شجاعت و استقامت و مظلومیت را منتقل کنیم.
وافی افزود: ما یک مقتل داریم از ابی مخنف که آیت الله یوسفی غروی آن را جمع آوری کردند که معتبر است و می توان به آن اعتنا کرد اگر از میان حوزه و دانشگاه یک همایش بنام دردانه راه ببندارند و زندگی حضرت رقیه(س) را بازگو کنند و آثار بیاید می توان واقعیتهای زندگی را مشخص کرد.
وی گفت: در روضه ها هر کس به اندازه ظن خودش مسایل را می گوید و تا کار علمی دقیقی صورت نگرفته باید مراقب باشیم و شان و حریم اهل بیت در روضه ها و مداحی رعایت شود.
اشک ریختن در سوگ حسین متفکرانه است
وافی در ادامه در پاسخ به انتقاد برخی که می گویند چرا باید دنبال اشک ریختن و عزاداری باشیم یادآورشد: یکی از مسایل در محرم اشکال به اشک است می گویند چقدر گریه و روضه، اینها افسردگی می آورد که در پاسخ باید اذعان کرد احساساتی که در مجالس اهل بیت بویژه امام حسین(ع) بروز می کند از احساسات برین است و عاطفه و احساس در مجلس حسین در کنار عقل است و گاهی یک اشک و ناله و آه زندگی انسانی را عوض می کند.
وی اظهارداشت: تغییر ات روحی موحب می شود انسانها زیر و رو و فکرها متحول شود چرا برخی متوجه طعم گریه حسین(ع) نمی شوند در حالی که آماده اعلام شدن افسردگی نمی اورد بلکه انسان را به قیام وا می دارد و گریه حسین انسان را به فکر وادار می کند.
وافی بیان کرد: مراقبت کنید با چند شبهه نتوانند روی جوان ما تاثیر بگذارند و شبهه ایجاد کنند و اجازه ندهید شبهات ما را از خدمت به حسین(ع) باز دارد.
نظر شما