به گزارش خبرگزاری مهر، بیش از 15 هزار مسلمان آلمان افتتاح سازمان پوششی این کشور را که با همکاری چهار سازمان اسلامی بزرگ آلمان تشکیل شده جشن گرفتند. این اقدام برای نخستین بار صدای اقلیت مسلمانان آلمان را متحد کند.
اتحاد اقلیت مسلمان آلمان تحت یک سازمان پوششی
امان مازیک دبیرکل شورای مرکزی مسلمانان آلمان یکی از موسسات این سازمان پوششی اظهار داشت: ما به درخواست مسلمانان، سیاستمداران و جامعه به صورت گسترده پاسخ دادیم تا نقطه ای برای ایجاد ارتباط حاصل شود.
شورای همکاری مسلمانان آلمان از شورای مرکزی مسلمانان آلمان، اتحادیه اسلامی ترکی امور دینی، شورای اسلامی و انجمن مراکز فرهنگی اسلامی تشکیل شده است.
مازیک با اشاره به تنوع دیدگاهها میان مسلمانان آلمانی شورای همکاری مسلمانان آلمان را به دسته گلی رنگارنگ تشبیه کرد که به نمایندگی از یک نوع دیدگاه سخن نمی گوید. این سازمان نماینده 2 هزار مسجد از 2500 مسجد آلمان است.
ریاست این شورا هر شش ماه به یکی از رهبران این چهار سازمان موسس واگذار می شود. خبرتشکیل این سازمان در جشنی که مسلمانان کلن به مناسب میلاد نبی اکرم(ص) برگزار کردند اعلام شد. 4/3 میلیون مسلمان در آلمان زندگی می کنند که 200 هزار نفر آنها در برلین ساکن هستند و این جمعیت اسلام را پس از مسیحیت کاتولیک و پروتستان به سومین دین بزرگ این کشور تبدیل کرده است.
ابراهیم الزیات از رهبران برجسته جامعه مسلمانان آلمان اظهار داشت: تأسیس این سازمان جدید نتیجه فعالیتهای گسترده چهار سازمان اسلامی است. تمام سازمانهایی که در تشکیل شورای همکاری مسلمانان آلمان نقش داشتند برای تحقق این آرزوی دیرینه گامهای انضمامی برداشته و تلاشهای بی دریغی صورت دادند.
زیات اظهار داشت که موضوعات محوری که در دستور کار این سازمان قرار گرفته به رسمیت شناختن اسلام به عنوان یک دین، نظارت بر تدریس اسلامی در کلاسهای مدارس و نظارت و کشتار شرعی حیوانات برای تهیه گوشت حلال هستند. اکنون دولت این کشور نمی تواند استدلال کند که هیچ مقامی برای مذاکره با مسلمانان وجود ندارد، از این رو می توان موضوعات و مشکلات مربوط به اقلیت مسلمان را بسادگی با دولت درمیان گذاشت و برای حل آنها چاره جویی کرد.
تأسیس این سازمان پوششی یک ماه پیش از دومین دور مذاکرات میان رهبران مسلمان و ولفگانگ شویبله وزیر کشور آلمان که تاریخ آن 12 اردیبهشت اعلام شده صورت گرفت. انتظار می رود هر دو طرف گفتگو اجرای توصیه هایی را که در نخستن دور گفتگو ها (27 سپتامبر 2006) صورت گرفت دنبال کنند.
آشنای سالخوردگان غیر مسلمان آمریکا با حقیقت اسلام
اقلیت مسلمان ایالات متحده تلاش می کنند به عنوان بخشی از فعالیتهای خود به منظور برقراری ارتباط با تمام اقشار جامعه، پلهای ارتباطی را با سالخوردگان برقرار کرده و باورهای نادرست را از بین ببرند .
به گزارش مهر، شکیل احمد رئیس انجمن اسلامی کاری در شمال کارولینا در این مورد اظهار داشت: ما می خواهیم به غیرمسلمانان سالخورده نشان دهیم که مسلمانان افرادی با محبت و مهربان هستند.
این انجمن با همکاری گروه الدرهاستل فرصت آشنایی و شناخت با اسلام و تعامل با مسلمانان سراسر جهان را فراهم می کند. این برنامه که با عنوان پلی به اسلام برگزار شد، برنامه یکروزه ای بود که فرصت شناخت اسلام را برای 55 نفر از سالخوردگان غیر مسلمان آمریکا فراهم کرد.
انجمن اسلامی کاری تاکنون دو سمینار در ماه مارس و آوریل (اسفند و فروردین) برگزار کرده که با موفقیت چشمگیری رو به رو شد، به طوری که بیش از یکهزار نفر در هر کدام از سمینارها حضور یافتند. این انجمن اسلامی سمینار دیگری را در ماه می (اردیبهشت) برگزار خواهد کرد.
حدود 6 تا 7 میلیون مسلمان در ایالات متحده زندگی می کنند که این تعداد کمتر از 3درصد جمعیت 300 میلیونی آمریکا را تشکیل می دهند. حدود 2 هزار مسجد، مدرسه اسلامی و مرکز اسلامی در سراسر آمریکا وجود دارد.
رئیس انجمن اسلامی کاری تصریح کرد: هدف اصلی این رویداد از بین بردن درک نادرست مردم از اسلام و مسلمانان است. این برنامه را می توان به عنوان فرصتی در نظر گرفت که به واسطه آن غیر مسلمانان درباره چهره حقیقی اسلام آشنا شوند.
در همایش این ماه سخنران بر آموزه های قرآن و رحمت برای بشریت تأکید کرد و به معرفی محیط اجتماعی و فرهنگی کشورهای اسلامی پس از ظهور اسلام پرداخت. همچنین طی این سمینار، اشتراکات میان سه دین ابراهیمی و ماهیت الهی اسلام مورد تأکید قرار گرفت.
امضای تفاهم نامه اخلاقی رهبران مذاهب اسلامی آمریکا
در شرایطی که بسیاری از مسلمانان تلاش می کنند شکافهایی را که به دنبال توطئه دشمنان با هدف تنش میان شیعه و سنی به وجود آمده از بین برند، رهبران مذاهب اسلامی آمریکا در جنوب کالیفرنیا دیدار کردند و تفاهمنامه ای را به عنوان اصول اخلاقی بین مذاهب امضاء نمودند.
رهبران مسلمان آمریکا که طی هفته گذشته گردهم جمع شده بودند پیش از سخنرانی برای جمعیت 700 نفری از مسلمانان تفاهمنامه ای را به عنوان اصول اخلاقی بین مذاهب امضاء کردند.
رهبران مسلمان آمریکا پیشتر در نشستهایی که برگزار کرده بودند راهکارهایی برای کاهش تنشهای فرقه ای پیشنهاد کرده بودند تا اطمینان حاصل کنند اقلیت مسلمان آمریکا به واسطه این تنشها تحت تأثیر قرار نمی گیرند. امضای این تفاهم نامه نخستین گامی است که مسلمانان آمریکا در راستای پرکردن شکافهای فرقه ای و مذهبی برداشته اند.
در بخشی از این تفاهم نامه آمده است: ما باید از تأثیر این فاجعه بر جوامع اسلامی جلوگیری کنیم و به عنوان نخستین گام در این راستا، اصول اخلاقی برای جوامع اسلامی را پیشنهاد می کنیم تا به یکدیگر احترام بگذارند و این احترام نه تنها در مواردی که اشتراک وجود دارد بلکه در موضوعات و مواقع عدم توافق نیز باید جاری و ساری باشد.
حجت السلام سید مصطفی قزوینی، روحانی شیعه و رئیس مرکز اسلامی آموزشی اورنج کانتی در افتتاحیه این مراسم بر اهمیت این سنت که می تواند پیام مثبتی برای جوانان آمریکا باشد تأکید کرد. دکتر ماهر حثوط، مشاور ارشد شورای امور عمومی مسلمانان آمریکا نیز نسبت به برگزاری رویدادهایی هشدار داد که به نام پیامبر برگزار می شوند اما در عمل میراث نبی اکرم(ص) را که درک دوجانبه و همزیستی است به عنوان محور کار خود مدنظر قرار نمی دهند.
تجلیل مالزی از سهم رسانه های اسلامی
مقامات مالزی در نظر دارند روز جمعه 31 فروردین از متصدیان رسانه هایی که نقش قابل توجهی در تأکید بر سهم اسلام در توسعه و پیشرفت این کشور و جامعه داشتند قدردانی کنند.
به گزارش مهر، مراسم تجلیل از اصحاب رسانه مالزی در قالب جایزه ملی رسانه اسلامی و براساس ایده ابتکاری وزارت توسعه اسلامی و با هدف قدردانی از تلاش رسانه ها در راستای ترویج اسلام و نقش آن در ساخت جامعه برگزار می شود. مراسم افتتاحیه روز جمعه در مرکز تجارت جهانی شهر فوتراجای، مالزی برگزار می شود و 16 جایزه در چهار رشته به رسانه های الکترونیکی و مکتوب اسلامی ارائه می شوند.
دکتر عبدالله بن زین از وزرات کابینه دولت مالزی اظهار داشت: ما قصد داریم طی این مراسم از رسانه ها به علت نقش فعال آنها در برجسته کردن اسلام، تعالیم آن و نقش اسلام در ترویج پیشرفت و صلح تجلیل کنیم. رسانه ها نقش مهمی در درک دینی ایفا کرده اند و اکنون زمان مناسبی برای قدردانی از سهم آنها است.
محبت اسلامی، تسکینی برای رنج سونامی زدگان جزایر سلیمان
گروهی از فعالان امداد مسلمانان از هیچ تلاشی برای کمک به مسیحیان جزایر سلیمان که به واسطه سونامی تخریب شد دریغ نمی کنند تا به این واسطه علاوه بر کمک به همنوعان، چهره واقعی و مهربان اسلام را نشان دهند.
اکیاری هانونتو از فعالان خیر مسلمان که به همراه یک گروه از امدادگران و خیرین مسلمان وارد این جزایر شده است در این مورد اظهار داشت: بی تردید چهره اسلام در برخی از بخشهای جهان تاریک جلوه داده شده است، در این منطقه حضور یافتیم تا نشان دهیم اسلام از ما می خواهد به همنوعان خود بدون توجه به دین آنها کمک کنیم.
هانونتو و همکار وی محمد فارین ویاسپوترا این هفته برای آماده کردن آب آشامیدنی 7 هزار نفر که به واسطه زلزله و سونامی هفته گذشته بیخانمان شدند وارد جزایر سلیمان شده و مورد استقبال ساکنان این جزایر قرار گرفتند.
دوشنبه هفته گذشته، دست کم 40 نفر در این زلزله 8 ریشتری که با امواج مهلک همراه بود جان خود را از دست دادند. در شرایطی که تمام منابع آب این جزیره از بین رفته است، سازمان امداد اسلامی بطریهای آب قابل حمل و سیستم های تصفیه در اختیار زلزله زدگان قرار داده است.
این فعال مسلمان تصریح کرد که ساکنان این جزایر درباره مسلمان بودن ما پرسیده و از کمکهای مسلمانان تشکر می کردند.
سازمان امداد اسلامی در سال 1985 از سوی 23 سازمان اسلامی بریتانیایی در پاسخ به مناقشات و فجایع سراسر دنیا ایجاد شد و در حال حاضر از طریق پایگاه اینترنتی خود برای ساکنان جزایر سونامی زده سلیمان کمک جمع می کنند. این گروه قصد دارد رنج قربانیان فقر، جنگ و فجایع طبیعی سراسر دنیا را تسکین دهد.
مسجد جامع مسکو بازسازی می شود
حضور پررنگ مسلمانان مسکو در نمازهای جماعت به ویژه نماز ظهر جمعه موجب شده مقامات مسجد جامع مسکو و شورای مفتیان روسیه درباره بزرگتر کردن سالن اقامه نماز تصمیم گیری کنند که این امر با کمک مالی عضو مسلمان مجلس دومای روسیه تسهیل شد.
سخنگوی شورای مفتیان روسیه اظهار داشت این مبلغ صرف ساخت محوطه بزرگی برای اقدامه نماز می شود که بیش از هر زمان دیگری به گسترش و ترمیم نیاز دارد.
گلنور قاضیوف سخنگوی شورای مفتیان روسیه افزود: مسجد جامع مسکو در روزهای تعطیل به ویژه هنگام اقامه نماز جمعه مملو از جمعیت مسلمان می شود و بسیاری از نمازگزاران در خارج از درهای مسجد نماز خود را اقامه می کنند. ساخت یک سالن جدید 17 هزار متر مربعی می تواند به حل این مشکل کمک کند.
قاضیوف یادآور شد: نخستین بخش از کار ساخت این مسجد که از فوریه سال 2006 به تعویق افتاده بود از سرگرفته می شود. اگر کمکهای مالی به مسجد ادامه یابد، سالن جدید تا سپتامبر سال 2008 برای اقامه نماز به اتمام می رسد.
پیش از این نایب رئیس شورای مفتیان روسیه هزینه های بازسازی این مسجد را 13 میلیارد روبل (500 میلیون دلار) برآورد کرده بود.
آشنایی مفتیان قفقاز با چگونگی احیای اسلام در روسیه
رئیس شورای مفتیان روسیه اعلام کرد که شورای مفتیان روسیه از مفتیان قفقاز شمالی برای آشنایی با زندگی و فعالیت های سازمان های اسلامی و همچنین احیای اسلام در منطقه اروپایی روسیه دعوت می کند.
شیخ راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه اظهار داشت: برای برادران ما در قفقاز شمالی بسیار جالب است که مسلمانان مناطق مخالف روسیه چگونه در میان ساکنان مسیحی ارتدکس زندگی و مساجد خود را احداث می کنند. در زمان تزار در شهرهای روسیه مساجدی ساخته شده بودند و امروز مسلمانان در این شهرها به زندگی خود ادامه می دهند.
براساس اظهارات رئیس شورای مفتیان روسیه امروز جامعه های فعال مسلمانان در غربی ترین نقاط روسیه یعنی کالنینگراد و همچنین جمهوری کارلیا، اورال و سیبری فعالیت خود را توسعه داده اند.
وی یادآور شد: هدف ازاین دیدار ها این است که مفتیان شمال قفقاز مساجدی را ملاحظه کنند که در شهر های به اصطلاح "حلقه طلایی روسیه" قرار دارند مانند "یاروسلاو"، "ایوانووا" و"تور" که رجال مذهبی شمال قفقاز در مجموع تصوری داشته باشند که امروز چگونه اسلام در خاک روسیه احیا می شود.
زندگی پیامبر اسلام، الگوی زندگی معاصر مسلمانان
فرماندار لاهور در نشست یکروزه "زندگی پیامبر" که از سوی دانشجویان پاکستان در فرمانداری لاهور برگزار شد، گفت: پیامبر زندگی تازه ای را به بشر معرفی کرد که پایه آن بر عدالت اجتماعی، تساهل و ایثار استوار است.
خالد مقبول فرماندار لاهور، پاکستان اظهار داشت: یافتن حکمت و احترام به حقوق بشر ابعاد برجسته زندگی پیامبر اعظم (ص) محسوب می شود و اگر مسلمانان می خواهند جایگاه سابق خود را به دست آورند باید از سیره نبوی پیروی کرده و هر کدام از مسلمانان جهان جستجوی حکمت را مدنظر قرار دهند. اکنون زمانی است که مسلمانان باید از زندگی پیامبر (ص) به عنوان راهنما استفاده کنند تا جامعه بر اساس عدل شکل گیرد و حقوق زنان مسلمان نیز چون زمان حضرت محمد(ص) رعایت شود.
فرماندار لاهور تصریح کرد: در اسلام جایی برای اشاعه شر، خشونت و تروریسم وجود ندارد، چرا که اسلام دین صلح است و قتل هر فرد یک گناه کبیره محسوب می شود.
دانشجویان دانشگاه پنجاب، کالج زنان لاهور، دانشگاه آموز، دانشگاه دامپزشکی و پزشکی لاهور در این همایش شرکت کردند و طی آن به بررسی جایگاه اجتماعی زنان در پرتوی سیره نبوی پرداختند.
اولویت نقش مسلمانان هندوستان در بهبود وضعیت نسبت به دولت
کمیته دولتی هندوستان که از سوی نخست وزیر هند برای بررسی وضعیت مسلمانان هند تشکیل شد به ارائه تصویر حقیقی از وضعیت نابسامان مسلمان این کشور پرداخت و با تأکید بر نقش این گروه در تغییر وضعیت زندگی خود، اعلام کرد: توصیه های این کمیته برای بهبود وضعیت مسلمانان باید بدون درنگ اجرایی شوند .
کمیته دولتی هندوستان که به کمیته ساچار شهرت دارد بر نقش مسلمانان در بهبود وضعیت خود و همچنین اعتماد به نفس آنها تأکید کرد. این کمیته به دنبال پیشنهاد راجیندر ساچار وزیر دادگستری هندوستان تشکیل شد از این رو نام آن به کمیته ساچار شهرت یافت.
اعضای این کمیته روز گذشته درهمایشی که با عنوان "اهمال و مسئولیت دولت و جامعه" در شهر جیپور، شمال غربی هندوستان تشکیل شد درباره وضعیت نابسامان مسلمانان هندوستان به ویژه در شمال کشور متفق الرأی بودند. چرا که اقلیت مسلمان شمال هندوستان از هیچگونه مزایای دولتی بهرمند نشدند.
سخنرانهای نشست که از سوی سازمان اسلامی جماعت الهدی تشکیل شده بود اظهار داشتند که مسلمانان نیز باید برای بهبود و توسعه وضعیت اجتماعی، اقتصادی و آموزشی خود تلاش کنند. آنها همچنین ضرورت آموزش مدرن برای کودکان و افزایش فرصتهای دانشجویان مسلمان در آموزش عالی و تکنیکی را متذکر شدند. این نشست همچنین تأکید کرد که بدون توجه به توصیه های کمیته ساچار مسلمانان باید از رویکرد مثبت و قدرت خود برای بهبود وضیعت استفاده کنند.
اعضای کمیته ساچار را وزیر سابق توسعه منابع انسانی، وزرای آموزش متوسطه، آموزش عالی، نایب رئیس دانشگاه جواهر نهرو و دانشگاه حیدر آباد تشکیل داده اند. سایر اعضای این گروه برخی از اساتید و رؤسای دانشگاه های هندوستان هستند که می توانند نتایج این تحقیق را مورد بررسی و کنکاش قرار دهند. تنها 2/3 درصد مسلمانان از وامهای کمک هزینه ای برخوردارهستند و 9/1 درصد جامعه مسلمان از برنامه های جلوگیری از قحطی در میان فقرا سود می برند.
نظر شما