به گزارش خبر گزاری مهر، مهندس اکبر امینی مدیر خدمات فنی و تخصصی پارک علم و فناوری خراسان در جمع خبرنگاران اعلام کرد : سرامیک پیزو الکتریک با ترکیب اصلی اکسید سرب، اکسید زیرکونیا و اکسید تیتانیوم به دلیل وزن سبک و استحکام بالا از فلز تیتانیوم انتخاب شده است.
وی افزود : این سنسور در حال حاضر به عنوان یک ارتعاشسنج برای سنجش شتاب لحضهای قابل استفاده است که استفاده از آن جهت تعیین شتاب ثابت با ایجاد تغییراتی در آن جز برنامههای آتی بخش مواد پارک علم و فناوری خراسان است.
مدیر خدمات فنی و تخصصی پارک علم و فناوری خراسان اظهار داشت : این سنسور برای اولین بار در ایران ساخته شده است .
امینی خاطرنشان کرد: عملکرد سنسور به این ترتیب است که در اثر تغییر سرعت جسم نیروی وارد شده از سوی وزنه مستقر بر روی سرامیک، به آن نیروی میعنی اعمال میکند که این نیرو توسط سرامیک پیزو الکتریک به یک پالس الکتریکی تبدیل و توسط یک مدار الکترونیکی پردازش شده و معادل شتاب جسم به دست میآید.
علی حسینی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی نیز از مجریان این پروژه اظهار داشت : عمدهترین کاربردهای این سنسور برای اندازهگیری سرعت و شدت زمین لرزه، شتاب اتومبیل در ترمزهای ناگهانی است.
وی اظهار داشت :اندازهگیری لرزشهای غیر متعارف ناشی از خراب شدن پمپها، موتورها، توربینها و برجهای خنک کننده از جمله مهمترین کاربردهای صنعتی این سنسور می باشد.
حسینی دیگر ویژگی این سیستم را اندازهگیری ارتعاشات وارده به قسمتهای مختلف هواپیما، هلیکوپتر، سفینههای فضایی، ماهوارهها، ریلها و آسمان خراشها و جلوگیری از خسارتهای احتمالی ناشی از زمینلرزه یا فرسایش است.
نظر شما