۲۸ فروردین ۱۳۸۶، ۱۰:۴۶

وزیر سابق آموزش و پرورش در گفتگوی مشروح با مهر : یکی از ایرادات اساسی کنکور تستی بودن آن است / طرح افزایش تدریجی تاثیر معدل در کنکور در دولت هشتم مطرح شد / حذف یک شبه کنکور موفقیت‌آمیز نخواهد بود

وزیر سابق آموزش و پرورش در گفتگوی مشروح با مهر : یکی از ایرادات اساسی کنکور تستی بودن آن است / طرح افزایش تدریجی تاثیر معدل در کنکور در دولت هشتم مطرح شد / حذف یک شبه کنکور موفقیت‌آمیز نخواهد بود

وزیر آموزش و پرورش کشور در دولت هشتم جنبه های مختلف حذف کنکور در طرح مجلس شورای اسلامی را مورد بررسی قرار داد و گفت : اگر بخواهیم همین امروز کنکوری را چندین دهه برگزاری را پشت سر گذاشته به طور ناگهانی حذف کنیم و روش جدید را جایگزین کنیم مطمئناً موفق نخواهیم بود. اما به تدریج و با تقسیم بندی به فازهای متعدد و منطقه ای کردن به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

مرتضی حاجی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مسئله کنکور از سال های گذشته به دلایل مختلف محل بحث دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری بوده و به دلیل تأثیری که در بر روح و روان دانش آموزان و ایجاد مشکلات برای خانواده ها داشته، از گذشته مورد توجه بود.

وی یاد آور شد: اینکه باید برای کنکور چاره اندیشی کرد، همیشه مطرح است. در واقع می توان گفت راه حل اساسی رفع مشکلات کنکور ایجاد ظرفیت کافی برای پاسخگویی به حجم تقاضا است به گونه ای که با سرمایه گذاری مناسب در دو بخش دولتی و خصوصی این ظرفیت ها را افزایش دهیم که البته تاکنون نیز چنین بوده است.

در برنامه جذب دانشجو باید آثار منفی کنکور به نسبت دوره متوسطه کاهش پیدا کند

حاجی خاطرنشان کرد: طبیعی است که با توجه به امکانات کشور در مدت کوتاهی نمی توان به چنین ظرفیت سازی عظیمی دست پیدا کرد و ناچاریم از میان داوطلبان گزینش کنیم. در اصل این گزینش به دلیل تفاوت رشته ها و دانشگاه های کشور از نظر رتبه و توانایی است.

وی اضافه کرد:  به طور مثال برای یک رشته خاص در یک دانشگاه مشهور چندین برابر ظرفیت پذیرش آن رشته تقاضا وجود دارد، بنابراین زمانی که ظرفیت ها هم کافی باشد برای برخی رشته ها و مقاطع متقاضیان اولویت هایی برای خودشان قائل هستند و به این ترتیب نوعی گزینش ضرورت پیدا می کند.

وزیر سابق آموزش و پرورش اظهار داشت: نکته مهم این است که باید به نوعی گزینش دانشجو داشته باشیم و ضوایط و مقررات را به گونه ای وضع کنیم که فشار و استرس را برای دانش آموزان و خانواده های آنها کاهش دهیم و در عین حال بیشترین بهره را از تعلیم و تربیت در مدت تحصیل 12 ساله دانش آموزان ببریم .

وی افزود: موضوع کنکور در دولت گذشته با توافق دو وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش پیش می رفت و هر دو وزارتخانه به این مسئله قائل بودند که در برنامه جذب دانشجو باید آثار منفی کنکور به نسبت دوره متوسطه کاهش پیدا کند.

یکی از ایرادات اساسی کنکور تستی بودن آن است

حاجی با اشاره به تستی بودن سئوالات به عنوان یکی از ایرادات اساسی کنکور در شیوه امتحانی و نحوه سئوالات گفت: در واقع در روش های تستی به جای عمیق شدن دانش آموز در سال های پایانی تحصیل خود بر دروس پایه و اصلی و درک درست مطالب، به کسب مهارت در تست زنی می پردازد و توجه کمتری به عمقی خواندن دروس می کند زیرا در روش های تست زنی خواندن دروس از اثر کمتری برخوردار است.

وی تأکید کرد: در اواخر دوره آموزش و پرورش دولت هشتم به تدریج تغییرات در شیوه های آزمون سال های پایانی دوران متوسطه آغاز شده بود و موضوع تأثیرگذاری معدل سال آخر دبیرستان در کنکور و تأثیرگذاری 15 درصدی آن و افزایش تدریجی این درصد مطرح و در حال تنظیم بود.

در سالهای پایانی دولت هشتم طرح افزایش تدریجی معدل دبیرستان در کنکور مطرح شد

وزیر سابق آموزش و پرورش یاد آور شد: دروس دبیرستان در این روش جدید با شیوه معمول آموزش و پرورش خوانده و عمیق می شود و به همان شکل نیز به سوالات کنکور پاسخ داده می شود و خواندن دروس ارزش واقعی خود را دارد.

وی اظهار داشت: با این روش های جدید هم نظام و موقعیت آموزش و پرورش در نظام جذب دانشجو تقویت می شود و در عین حال و به همان اندازه مسائل خاص کنکور که چند ساعت سرنوشت ساز برای دانش آموز است در میان سال های دوران متوسط توزیع می شود و بار عصبی دانش آموزان و خانواده ها کاهش می یابد.

حاجی در خصوص امکان برگزاری آزمون های سال های پایانی دوران متوسط به صورت تشریحی گفت: امکان برگزاری این آزمون به صورت تشریحی و با سئوالات استاندارد شده وجود دارد. اما در ابتدا باید روی تدوین سئوالات استاندارد تشریحی کار شود، دبیران آموزش های خاص ببینند و تصحیح ورقه ها در پروسه های متعدد و چندباره انجام گیرد تا از خطای احتمالی پیشگیری کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که شائبه رعایت نشدن عدالت آموزشی در این روش وجود دارد، گفت: مسئله مورد اهمیت این است که همه موضوعات در یک وضعیت نسبی قرار دارند. باید دید در وضعیت فعلی عدالت آموزشی در کنکور و شرایط داوطلبان با کلاس های متعدد آموزشی و تقویتی رعایت می شود که برای این آزمون ها این شائبه وجود دارد یا خیر؟

حذف یک شبه کنکور موفقیت آمیز نخواهد بود

وزیر سابق آموزش و پرورش برگزاری آزمون های سراسری دوران دبیرستان را دست یافتنی دانست و گفت: اگر بخواهیم همین امروز کنکوری را چندین دهه برگزاری را پشت سر گذاشته به طور ناگهانی حذف کنیم و روش جدید را جایگزین کنیم مطمئناً موفق نخواهیم بود. اما به تدریج و با تقسیم بندی به فازهای متعدد و منطقه ای کردن به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

وی گفت: برای شروع باید از برخی رشته ها و مقاطعی مانند کاردانی و بخش های غیردولتی آغاز کنیم و با فاز بندی کردن کار قابل انجام است. باید وقت کافی در این زمینه صرف کرد. در این صورت اجرای آزمون های تشریحی سال های پایانی دبیرستان و تأثیر آن در کنکور و حذف تدریجی کنکور عملی و قابل دسترس است.

کد خبر 471607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha