۲۰ شهریور ۱۳۹۸، ۲۲:۵۷

۵۱ هزار بهره بردار کشاورزی استان فارس آموزش دیدند

۵۱ هزار بهره بردار کشاورزی استان فارس آموزش دیدند

شیراز - معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس گفت: ۵۱ هزار و ۲۸۳ نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی در قالب ۱۶۸۴ دوره توسط این مرکز طی سال ٩٧ آموزش دیدند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، آرمان بخشی جهرمی با اشاره به اینکه فعالیت آموزشی مرکز تحقیقات استان فارس در سه بخش کلی بهره برداران کشاورزی، کارکنان و جوانان طبقه بندی شده، افزود: آموزش بهره برداران کشاورزی اصلی ترین و هدفمندترین  اهداف آموزشی این مرکز است.

به گفته وی دوره های بهره برداران باید به صورت نظام مند، برنامه ریزی شده و بر اساس نیازسنجی و امکان سنجی تدوین و اجرا شود.

بخشی با اشاره به اینکه هدف از آموزش بهره برداران تربیت افراد خود اشتغال، کارآفرینی برای خود فرد و از نظر جامعه هم تنوع بخشی به مشاغل کوچک و درآمدزا است، تصریح کرد: گروه بندی مخاطبین به عنوان بهره بردار متناسب با نیاز شامل زنان روستایی، عشایر، دامداران، گروه های خاص تولیدی مثل کلزاکاران، گلخانه داران، پرورش دهندگان زنبور و...  باشد.

وی افزود: در آموزش بهره برداران یکسری گروه های هدف دیگر از جمله زندانیان، کارکنان وظیفه نیروهای مسلح (سربازان)  به صورت ویژه آموزش مهارتی می بینند که کسب توان مهارتی توسط این افراد باعث افزایش اعتماد به نفس آنها شده و زمینه ورود به بازار کار برای آنها فراهم می‌شود.

معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با اشاره به اینکه در سال گذشته حدود ۳۳ هزار و ۳۷۰ نفر روز آموزش ضمن خدمت همکاران برگزار شد،افزود: این آموزش ها در قالب ۱۳۶ دوره و ۱۶۴ کلاس  به شیوه های حضوری، نیمه حضوری و مجازی و الکترونیک انجام می شود.

به گفته وی هدف اصلی آموزش ضمن خدمت توانمندسازی، به روز کردن و رفع نیاز آموزشی همکاران است چرا که محصولات، شیوه ها وتکنولوژی جدید وارد می شود از طرفی بازآموزشی به صورت مرتب و بر اساس نیازسنجی آموزشی کارکنان انجام می شود.

بخشی افزود: این آموزش ها متناسب با شغل، تحصیلات و پست سازمانی همکاران سازمان جهاد کشاورزی و ادارات وابسته گروه بندی و هدف گذاری می‌شود.

 معاون مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس با اشاره به اینکه فرهنگ سازی و تربیت کشاورزان آینده از دیگر اهداف این مرکز است، افزود: در همین راستا مرکز آموزش شبانه روزی علی آباد کمین که از مراکز وابسته به مرکز تحقیقات در سال گذشته بعد از ۱۴ سال بازگشایی یافت.

به گفته وی  در این مرکز ۴۳ نفر در سه رشته به صورت شبانه روزی حضور دارند و  ۱۴۴ نفر دانش آموز کارودانش  روزانه، برای کسب دیپلم تحصیل می کنند.

بخشی با اشاره به اینکه تعداد افراد شرکت کننده برای اخذ دیپلم به روش سنجش مهارت یک هزار و ۱۲۷ نفر است، افزود: سنجش مهارت خود اظهاری برای افراد بزرگسال بالای ۲۰ سال است، این افراد  از آموزش رسمی برای اخذ دیپلم دور ماندند و این علاقه مندان برای جبران کمبود واحدهای دیپلم واحدهای کشاورزی را می گذرانند و در هشت رشته به آنها دیپلم ارائه می شود.

وی یادآور شد: این رشته ها شامل تولیدصنعتی فرآوده های لبنی، تولید نهال و جنگل کاری، کشت گیاهان دارویی و زعفران، تعمیر ماشین های ثابت کشاورزی، تعمیر موتور تراکتور، پرورش گل و گیاهان آپارتمانی و پرورش گیاهان گرمسیری و نیمه گرمسیری  است.

بخشی افزود: هدف از آموزش دانش آموزان، دانشجویان و هنرستان های کشاورزی، فرهنگ سازی و تربیت کشاورزان آینده است.

وی با بیان اینکه جامعه کشاورزی جامعه مسن، کم سواد و با تجربه بالا است، گفت: تربیت نوجوانان در سنین مدرسه و هنرستان ها باعث می شود در افق بلند مدت  به سمت کشاورزی دانش بنیان و کشاورزان باسواد کشاورزی برویم.

بخشی؛ همچنین آموزش رسمی ۲۰۰ نفر دانشجوی علمی- کاربردی را ازدیگر اقدامات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس بر شمرد.

کد خبر 4716298

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha