۲۸ فروردین ۱۳۸۶، ۱۳:۱۰

رابطه معنویت و اخلاق -3/ سردبیر نشریه مبلغان در گفتگو با مهر:

معنویت و اخلاق بر تعاملات و رفتارهای اجتماعی تأثیر دارند

معنویت و اخلاق بر تعاملات و رفتارهای اجتماعی تأثیر دارند

سردبیر نشریه مبلغان با یادآوری اینکه معنویت ارتباط انسان با خداست، گفت: معنویت و اخلاق ارتباطی متقابل دارند، به گونه ای که ارتباط معنوی با خدا بر تعاملات و رفتارهای اجتماعی تأثیرگذار است، بنابراین اخلاق اجتماعی و معنویت از یکدیگر جدا نبوده و برخوردهای خوب اجتماعی نتیجه ارتباط معنوی انسان با خدا هستند .

حجت الاسلام حسین ملانوری سردبیر نشریه مبلغان و قائم مقام معاون تبلیغ حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مفهوم معنویت و اخلاق اظهار داشت: معنویت ارتباط معنوی انسان با خداست و منظور از اخلاق آداب اجتماعی است. زیرا اخلاق جمع خلق روحیات نفسانی انسان است که درونی بوده و بیرونی نیست. ظهور اخلاق که صفات درونی در بیرون و در اعمال و رفتار انسان تجلی می یابد، شامل اخلاق اجتماعی و فردی می شود؛ بنابراین منظور از اخلاق رفتارهای اجتماعی و آداب و اعمال اجتماعی است .

وی در ادامه به رابطه معنویت و اخلاق اشاره و تصریح کرد: معنویت و اخلاق ارتباطی متقابل دارند، به گونه ای که ارتباط معنوی با خدا بر تعاملات و رفتارهای اجتماعی انسان تأثیر می گذارد.

سردبیر نشریه مبلغان با اشاره به سخنان حضرت محمد(ص) گفت: پیامبر اکرم (ص) می فرماید" خداوند فضایل اخلاقی را وسیله ارتباط میان خود و بندگانش قرار داده و برای شما کافی است تا دست به کاری بزند تا او را به خداوند پیوند دهد"، بنابراین اگر انسان اهل معنویت شد، اهل آتش نیست. از این رو می توان گفت که اخلاق اجتماعی و معنویت از یکدیگر جدا نخواهند بود.امام صادق (ع) نیز می فرماید " کسی که به بزرگترها احترام نگذارد و به کوچکترها توجه نکند از ما نیست و اینجا به رفتارها تأکید شده است".

وی با بیان اینکه در طول تاریخ، انسانهای اهل معنویت اخلاقی و دارای رفتارهای اجتماعی خوبی بودند و انسانهایی که اهل معنویت نبودند اخلاقهای اجتماعی خوبی هم نداشتند، اظهار داشت: پیامبران الهی که اهل محبت، خدمت کردن، سلام کردن، مصافحه و بخشش میان مردم بودند، انسانهای الهی و اهل معنا هستند. چون آنچه را خدا فرموده اجرا و رفتارهای خاصی پیدا می کنند. از سوی دیگر انسانهایی که اهل دین نبودند، رفتارهای زشتی چون ظلم، دزدی و خیانت دارند و کسانی هستند که اهل معنا و عرفان نیستند .

قائم مقام معاون تبلیغ حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه هر چه انسان معنوی تر باشد، رفتار بهتری از خود نشان می دهد، اظهار داشت: هر کس که از پیروان ائمه بوده و ارتباط بیشتری با خدا داشته باشد، از نظر اخلاقی نیز بهتر خواهد بود.

کد خبر 471713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha