۲۶ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۵۹

گزارش خبری مهر

طرح‌هایی که در انتظار روبان افتتاح پیر شدند

طرح‌هایی که در انتظار روبان افتتاح پیر شدند

رشت- مدتهاست که تار و پود ایام هفته دولت به روبان و قیچی افتتاح طرح‌ها گره خورده است اما پروژه هایی که پس از گذشت سال‌ها هنوز به سرانجام نرسیده اند در این میان کم نیستند.  

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مریم ساحلی : سالهاست که شهریور ایران به تب و تاب هفته دولت و آیین‌ افتتاح پروژه‌ها پیوند می خورد و رسانه‌های کشور از قیچی خوردن روبان‌ها و به سرانجام رسیدن طرح‌ها و آمار و ارقام نقش می گیرند.

امسال هزار و ۲۶ پروژه در ایام هفته دولت با اعتباری بیش از هزار و ۵۳۶  میلیارد تومان در استان گیلان به بهره برداری رسید. عالی ترین مقام دولت در استان گیلان عنوان کرد:  بیش از هزار میلیارد تومان هزینه‌های انجام شده برای این طرح‌ها توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده است که مهم‌ترین آنها شامل پروژه های صنعتی (۵۸۵ میلیارد تومان)، مخابراتی و فناوری اطلاعات (۱۹۱ میلیارد تومان)، برق منطقه ای (۱۳۰میلیارد تومان)، گردشگری (۳۸میلیارد تومان)، کشاورزی و شیلاتی (۸۸ میلیارد تومان) است. همچنین بیان شد که این پروژه ها از نظر مبلغ ۱۸ درصد و به لحاظ تعداد ۶۴ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

سال گذشته نیز استاندار وقت گیلان در هفته دولت از آغاز بهره برداری و افتتاح ۶۲۸ پروژه در سطح شهرستان‌های این استان با ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بخش‌های خصوصی و دولتی خبر داده بود. و البته این اخبار و هر قدمی که در مسیر آبادانی کشور برداشته شود، از روشنایی فرداها نشان دارد اما آنچه که از چشم‌ها پنهان نیست به درازا کشیدن بعضی از طرح‌های عمرانی استان است که در پس سال‌های بسیار چشم انتظار عاقبت به خیری هستند.

نگاهی به تعدادی از شهرستان‌های گیلان

طرح‌های نیمه تمام استان گیلان کم نیستند و مردم بی صبرانه چشم انتظار هفته دولت یا دهه فجری هستند که شاهد به سرانجام رسیدن و آغاز بهره برداری از آنها باشند. برخورداری از مدیریت پسماند مناسب و نجات زمین سبز گیلان از چنگال زباله؛ بهره مند شدن از سیستم فاضلاب بهداشتی و ممانعت از ورود انواع فاضلاب‌ها به رودخانه، تالاب و دریا؛ برخوردار شدن از امکانات فرهنگی و ناوگان حمل و نقل عمومی مناسب؛ متناسب سازی زیرساختهای شهری و گردشگری و مواردی نظیر این در استان گیلان خواسته بزرگی نیست؛ اما متاسفانه دستیابی به آن به مرور برای مردم تبدیل به رویا شده است.

نگاهی به اخبار و گزارش‌ها نشان از این موضوع دارد که حتی در مرکز استان نیز طرح‌های بسیاری چشم انتظار بودجه و همت متولیان هستند.  تصفیه خانه فاضلاب، تقویت و ترمیم شبکه‌های برق و آب شرب، رسیدگی به وضعیت رودخانه‌ها و تراموا تعدادی از این موارد است که اهالی رشت با آن مواجه هستند. نگاهی اجمالی به شهرهای دیگر استان هم از طرح‌های به طول انجامیده نشان دارد. بهره‌مند شدن شهرهای گیلان با توجه به محیط زیست حساس این خطه سبز از سیستم مناسب فاضلاب بسیار ضروری است. این ضرورت در شهرهای ساحلی و همسایه با تالاب بیش از دیگر نقاط احساس می شود. انزلی شهری است که احداث تصفیه خانه غازیان در آن از ۱۰سال پیش آغاز شده است.  

مدیر امور آب و فاضلاب شهری انزلی در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه طرح تصفیه خانه انزلی از سال ۸۰ آغاز و چهار سال بعد به پایان رسید و در سال ۸۵ نیز بهره برداری شد، اظهار کرد: تصفیه خانه غازیان سال ۸۸ شروع و در حال حاضر از پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی برخوردار است.

محمود امیری با بیان اینکه در انزلی ۲۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب بهداشتی اجرایی شده است، افزود: در حال حاضر حدود ۲۵ کیلومتر از لوله گذاری این شبکه باقی مانده است.

امیری ادامه داد: برای تکمیل کل طرح فاضلاب انزلی و غازیان در مجموع به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

جاده کنار گذر انزلی که احداث آن از سال ۷۷ آغاز شده، طرح دیگری است که هنوز به اتمام نرسیده و ساخت مصلای این شهر هم با گذشت ۳۸ سال آغاز عملیات اجرایی با توجه به این که در مکانی پر رفت و آمد شهر گردشگرپذیر انزلی قرار دارد همچنان نیمه کاره رها شده است. البته باید گفت طرح‌های دیگری چون راه آهن و بازار ماهی نیز از جمله مواردی است که در این شهر می توان از آن‌ها به عنوان طرح‌های نیمه کاره نام برد.

نیمه کاره مانده ۲۰ ساله مجتمع فرهنگی لاهیجان 

جواد نجارتمیزکار از اعضای شورای اسلامی شهر لاهیجان زمانی که قرار است از طرح‌های نیمه تمام این شهر حرف بزند، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح مجتمع فرهنگی لاهیجان با توجه به سبقه فرهنگی و تعداد هنرمندان این شهر بیش از ۲۰ سال است که روی زمین مانده است، در حالی که این طرح همزمان در شهرهای دیگر استان که نیز کلنگ خورده بود که به اتمام رسیده است.  

تمیزکار همچنین از پل روگذر میدان گیل نیز که حدود ۳ سال متوقف مانده نیز یاد کرد و افزود: خوشبختانه با تعویض پیمانکار هم اکنون اجرای این طرح به خوبی پیش می رود.

وضعیت در شهرستان آستانه اشرفیه نیز به همین صورت بوده و نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی در مرداد ماه امسال در گفتگو با یکی از رسانه‌ها استان به عقب ماندگی طرح‌های عمرانی و مشکلات حوزه آب شرب و برق رسانی در این شهرستان اشاره کرده بود.

عضو شورای شهر آستارا در نیز درباره طرح‌های نیمه تمام این شهر به خبرنگار مهر گفت: پروژه پارک بانوان در بلوار خرمشهر مصوب دوره چهارم شورای شهر آستارا است؛ نقشه‌های فاز ۱ و ۲ آن نیز آماده است اما اجرا نشده است.

عرفان جامبر ادامه داد: پروژه مجتمع تجاری و تفریحی لاله بزرگ (سینما سوخته) که با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری قرار بود ساخته شود، ۱۲ سال است نیمه کاره رها شده و اسکلت فلزی آن منظری نامناسب به شهر داده است و البته طرح استخر شهرداری آستارا نیز یکی دیگر از پروژه‌های عقب مانده این شهر است.

آمارهای که باسخگوی نیازها نیست

واقعیت این است که آمار و ارقامی که برای آغاز بهره برداری‌ها و افتتاح طرح‌های ایام هفته دولت و دهه فجر ارائه می شود پاسخگوی نیازها و چالش‌های استان نیست. طرح‌های عقب مانده و نیازهای استان موضوعی در پرده نیست و مسئولان نیز همراه با مردم بر وجود این مشکلات تاکید دارند و اغلب وضعیت نامناسب اقتصادی و کمبود بودجه، مهم‌ترین دلیل عقب ماندگی‌های استان عنوان می شود.

بی تردید اقتصاد نقشی بسیار پر رنگ در ساماندهی امور می تواند داشته باشد اما در این میان نمی توان نسبت به بعضی دلایل دخیل دیگر بی توجه بود. برگزاری جلسات پی در پی به منظور تصمیم گیری و برنامه ریزی، موضوعی کاملا رایج در ادارات و سازمانها به شمار می آید اما کارآمدی این جلسات در اجرای موفق طرح‌ها و رفع مشکلات مردم می تواند نمود یابد. زمانی که پروسه تغییر پیمانکار در یک طرح مدت‌ها به طول می انجامد و این گذشت زمان در کنار تاخیر در اجرا به گذشت زمان و افزایش هزینه‌ها منجر می شود، یا زمانی که معماری و اجرای مناسبی برای مجتمعی بزرگ و مهم در نظر گرفته نمی شود، نمی توان همه تقصیرها را متوجه وضعیت اقتصادی کشور دانست. بهره مند نشدن از پیمانکاران توانمند و مجرب، آغاز چند طرح بدون در نظر گرفتن اولویت‌ها، نیازسنجی و شرایط اقتصادی نیز از دیگر مواردی است که سبب می شود تا به جای پیشرفت با پروژه‌های نیمه کاره ای مواجه باشیم که سالهاست به اتمام نرسیده اند.  

ضرورت عزم جدی مسئولان

پروژه‌های نیمه تمام موضوعی است که نه تنها در گیلان بلکه در سراسرکشور نیازمند توجه بیشتراست یاری گرفتن از بخش خصوصی برای سامان بخشیدن به این وضعیت، پیشنهادی است که از سوی برخی مسئولان ارائه شده است. به هر روی انتظار می رود با عزم جدی مسئولان و جلب مشارکت دستگاه ها و نهادهای ذیربط، بررسی راهکارها و تصمیم گیری برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام با دقت و سرعت بیشتری صورت گیرد و سرانجامی نیکو برای این طرح‌ها رقم بخورد.

کد خبر 4720338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha