به گزارش خبرگزاری مهر، جورج بوش که همواره از حامیان فرهنگ (!) حمل آزادانه سلاح بوده است اکنون سکوتی خفت بار را ترجیح داده است. لس آنجلس تایمز گزارش داد: سکوت وی در حالی تبدیل به سوژه داغ مطبوعات داخلی و خارجی شده است که نخست وزیر استرالیا به عنوان یکی از متحدان اصلی واشنگتن در نخستین واکنش به این حادثه گفت: از نظر من فرهنگ حمل سلاح در آمریکا فرآیندی زشت و رسوا کننده است. هاوارد به خبرنگاران گفت: آزادی حمل سلاح در آمریکا بار منفی برای این کشور به همراه داشته است.
در همین حال رهبر اکثریت سنای آمریکا از ایالت نوادا ونانسی پلوسی رئیس دموکرات ها و کاخ سفید از سانفرانسیسکو تنها به ابراز تاسف نسبت به این حادثه پرداخته و همچنان نسبت به مباحث جنجالی آزادی حمل سلاح سکوت کرده است.
برگزاری مراسم یادبود قربانیان حادثه تیراندازی دانشگاه ویرجینیا
بلافاصله پس از مشخص شدن هویت فرد مسلح که پس از قتل عام دانشجویان خودکشی کرده بود، وزیر امورخارجه کره جنوبی از ترس شکل گیری تنشی بین المللی میان آمریکا و کشورش به دلیل کره ای بودن ملیت فرد مسلح گفت: امیدوارم حادثه دانشگاه ویرجینیا که گفته می شود یک کره ای 23 ساله عامل آن بوده است، به شکل گیری پیش داوری های افراطی و تقابل دو کشور منجر نشود.
اواخر روز گذشته (سه شنبه ) در سئول هویت تیرانداز مشخص شد. بر اساس گزارش منابع خبری کره جنوبی، وی چو سئونگ هوی نام داشته که از بر اساس اعلام وزارت خارجه کره جنوبی از سال 1992 در آمریکا زندگی می کرده است. وی اکنون اصلی ترین مظنون خونین ترین حادثه تیراندازی در آمریکا محسوب می شود. این درحالی است که یک دانشجوی کره ای نیز در میان مجروحان حادثه قرار دارد.
مظنون اصلی حادثه تیراندازی در دانشگاه ویرجینیا
ویرجینیا اکنون به سوژه داغ محافل خبری و سیاسی جهان تبدیل شده است. برخی منابع خبری و تفسیری در انگلیس اعلام کردند که آیا با این حادثه علاقه شدید آمریکا به سلاح پایان خواهد یافت؟ تونی بلر نخست وزیر انگلیس بر نگرانی و تاسف رهبران کشورهای مختلف جهان تاکید کرد. وی گفت : همچون همه من هم به دلیل مرگ چندین بی گناه در دانشگاه ویرجینیا به شدت شوکه شده ام. با این حال وی از ابراز نظر درخصوص لزوم تجدید نظر واشنگتن در قوانین حمل آزادانه سلاح خودداری کرد.
کاخ باکینگهام نیز در بیانیه ای اعلام کرد: ملکه انگلیس از شنیدن این خبر شوکه شده و قرار است که وی و پرنس فیلیپ در ماه می به ویرجینیا سفر کنند.
شرکت بوش و همسرش در مراسم یادبود قربانیان حادثه تیراندازی دانشگاه ویرجینیا
اما فرانسه دید انتقادی شدیدی نسبت به این موضوع داشته است. در این کشور عمدتا بر این موضوع تاکید می شود که مسوولیت چنین حادثه ای بر دوش کاخ سفید و کنگره است.
روزنامه لوپاریزین در صفحه نخست خود با تیتر درشت نوشت: قتل عام در دانشگاه. این روزنامه سهل انگاری مقامات در شکل گیری این حادثه را به باد انتقاد گرفت. روزنامه فیگارو نیز نوشت: خشونت آمریکایی با نام حقوق بشر انجام شد.
در آلمان نیز صاحبنظران این حادثه را برای تجدیدنظر آمریکا در قوانین حمل آزادانه سلاح کافی دانستند. تلوزیون ZDF آلمان اعلام کرد: با گذشت 24 ساعت از حادثه ویرجینیا، مردم هنوز نمی توانند «چرایی» آنچه را که روی داده است را باور کنند.
روزنامه های سرشناسی نظیر دی ولت نیز بدون هیچ پروایی نوشتند: چرا آمریکا هنوز اسلحه دارد؟ چرا داشتن اسلحه در آمریکا این قدر آسان است؟
برگزاری مراسم یادبود قربانیان حادثه تیراندازی دانشگاه ویرجینیا
پاپ بندیکت نیز تنها به انتشار پیام تسلیت به خانواده بازماندگان حادثه اکتفا کرده و هیچ اشاره ای به قوانین حمل آزادانه سلاح درآمریکا نکرد.
روزنامه های اسپانیایی از جمله ال پاییس و ال موندو نیز در تیترهای درشت در خصوص این حادثه هوشتند: مدارس آمریکا به صحنه نبرد تبدیل شده اند.
در آسیا نیز هند با تقبیح این حادثه اعلام کرد: دموکراسی داشتن مجوز حمل سلاح نیست. وزیر امورخارجه هند این حادثه را شوکه کننده و تراژدی وحشتناک توصیف کرد. این درحالی است که 700 هندی در دانشگاه ویرجینیا مشغول به فعالیت هستند که یک استاد 51 ساله این کشور نیز در میان مجروحان بوده است.
بوش و همسرش درحالی در مراسم یادبود قربانیان این حادثه در ویرجینیا حاضر شدند که هزاران دانشجو با چشمانی اشکبار در حالی که پشت سر وی ایستاده بودند بارها این پرسش را از خود مطرح می کردند که آیا این حادثه نتیجه آزادی حمل سلاح نیست؟
بوش درحالی که دستور نیمه افراشته شدن پرچم ها را داده است در پاسخ به پرسش خبرنگاران می گوید: اکنون زمان صحبت درباره قانون حمل آزادانه سلاح نیست اما من هم فکر می کنم برای بحث چیزهایی زیادی داشته باشیم.
برگزاری مراسم یادبود قربانیان حادثه تیراندازی دانشگاه ویرجینیا
فرماندار ویرجینیا نیز گفت: در حالی که خانواده های قربانیان نیاز به تصلی خاطر دارند صحبت درباره حمل سلاح جایز نیست.
نظر شما