۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۳۳

حجت الاسلام جلیل محبی:

اگر اعتراض به معنای احیاء فریضتین زنده شود، امور اصلاح می‌شود

اگر اعتراض به معنای احیاء فریضتین زنده شود، امور اصلاح می‌شود

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در محفل شب شعر اعتراض گفت: اگر اعتراض به معنای امر به معروف و نهی از منکر زنده شود هم اصلاح امور خواهد شد و هم دشمنان انقلاب ناامید می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه از سلسله محافل شب شعر با عنوان اعتراض به همت ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و موسسه فرهنگی و هنری شهرستان ادب عصر امروز در موسسه شهرستان ادب برگزار شد.

در این نشست که با حضور حجت الاسلام جلیل محبی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور و جمعی از شعرای مادحین و هیئات مذهبی کشور برگزار شد، حاضرین به قرائت اشعار خود پرداختند.  

حجت الاسلام جلیل محبی در این جلسه سخنرانی کوتاهی ارائه کرد و گفت: طی ۴۰ سال گذشته بی سلیقگی هایی صورت دادیم و کارهایی انجام دادیم که به مفاهیم دینی لطمه زدیم و امر به معروف و نهی از منکر نیز بخشی ازین موضوع است.

وی خاطرنشان کرد: خداوند مقام فریضتین را تا اجرای حدود بالا آورده است. در روایات آمده است ارزش فریضتین به میزان ارزش حد است و یا در روایتی دیگر فریضتین در مقابل دیگر فرائض دینی همچون دریاست در مقابل یک بار آب دهان. ما چه کرده ایم؟ با بی سلیقگی تمام آن را خلاصه کرده ایم در یک امر دینی و گناهی صغیره همچون بی حجابی. انحصار امربه معروف و نهی از منکر به بی حجابی امری غلط است، وگرنه بی حجابی به ذات خود امری مذموم است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر افزود: یکی از وصایای حضرت علی پس از ضربت این بود که اگر امر به معروف نکنید اشرار به شما حاکم می شوند و اشاره ایشان به ابن ملجم بود. در ادامه روایت می فرماید: اگر چنین شد آنگاه خوبان شما دعا می کنند و دعایتان مستجاب می شود و انگار وضعیت امروز ما شده است. آیت الله جوادی آملی می فرماید: اتفاقی که  در جامعه می افتد سرریز بدی های حاکمین است و تعبیر ایشان این است که ظاهر مردم باطن مسئولین جمهوری اسلامی است که این مهم از یک واقعیت بیرونی سرچشمه می گیرد. هر قدر حاکمیت پالایش شود و معروف ها در بین مسئولین و حاکمیت توسعه یابد، در جامعه نیز  این مهم گسترش پیدا می کند.

حجت الاسلام محبی: اگر اعتراض به معنای احیاء فریضتین زنده شود اصلاح امور خواهد شد

محبی گفت: اگر بناست امر به معروف تبدیل به گفتمان و فکر رایج جامعه شود و آسیب بزرگ حاکمان که همانا عدم پذیرش امر به معروف است مرتفع شود، باید از هنر و ادبیات استفاده درستی شود و اگر مردم با این زبان بشنوند که فریضتین عبارتست از اینکه به حاکمان امر و نهی کنیم و محکم جلوی آنها بایستیم آن وقت است که می توانیم این فرهنگ در جامعه زنده شود.

وی ابراز امیدواری کرد: اسم امر به معروف و نهی از منکر در هیئات و مراسم عزاداری بیش ازین برده شود و صدای اعتراض در این مارسم ها به گوش برسد که اگر صدای اعتراض در این اماکن مطرح نشود، پرچم اعتراض بدست نااهلان خواهد افتاد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه اگر اعتراض به معنای امر به معروف و نهی از منکر زنده شود هم اصلاح امور خواهد شد و هم دشمنان انقلاب ناامید می شود، از اعتراضات نیشکر هفت تپه یاد کرد و گفت: در اعتراضات نیشکر هفت تپه بچه های انقلابی کار را از دست شبکه های ضدانقلاب و معاند خارج کردند و خود پرچم اعتراض را به دست گرفتند که این کار عصبانیت آنها را در برداشت.

علی محمد مودب: ادبیات شعر اعتراض برآمده از ادبیات مستضعفین است

در این نشست علی محمد مودب شاعر و مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری شهرستان ادب پیش از آنکه شعر خود را با رویکرد دعوت به نقد مسئولین و امربه معروف و نهی از منکر قرائت کند، شعر انقلاب را نوعی امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: شعر انقلاب اسلامی این افتخار را دارد که هیچ وقت میدان را خالی نکرده، حتی در دوران جنگ که فضای جامعه یکدست بود اگر کوچکترین انحرافی دیده شده فریاد اعتراض شعر در بیان اساتیدی همچون قزوه و معلم دیده شده است.

وی افزود: شعر انقلاب اسلامی جریان شناخته شده ای ست و همواره موضع ستیزنده و در عین حال مشفقانه داشته و دارد. پس اعتراض برای ما در قالب شعر انقلاب اسلامی چیز تازه ای نیست و کسی نمی تواند آن را انکار کند. امروز نیز شرایط جامعه اقتضا می کند شعرانقلاب اسلامی در قالب اعتراض ورود کند.

وی ادبیات شعر اعتراض را برآمده از ادبیات مستضعفین دانست و گفت: امیدوارم شعر اعتراض توسط رسانه های معتبر و رسمی جدی تر گرفته شود تا حرفهای اعتراض به درستی شنیده شود و کار به جایی نرسد برخی جریانها و افراد مغرضانه عمل کنند و بوقچی های دشمن نیز ما را به جان هم بیاندازند.

علی محمد مودب ادامه داد: واقعا باید از همه شعرا بخواهیم جریان شعر را در قالب امر به معروف و نهی از منکر جدی بگیرند و نقد از درون خانه و مهربانانه و مشفقانه در قالب شعر ورود کنند. شبهای شعراعتراض که قرار است با هم افزایی با ستاد امر به معروف همه ماهه برگزار شود نیز از همین جنس خواهد بود.

مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری شهرستان ادب گفت: تمام افراد که اشعاری حول محور اصلی شب شعر اعتراض با رویکرد نقد مسئولین و مرتبط با حوادث روز با هدف خیرخواهی برای جامعه داشته باشند، می توانند در این نشست حاضر شوند. امیدواریم جریان جدید شب شعر اعتراض فضایی برای نقد موثر درون گفتمانی ایجاد کرده و تحول و نشاط در جامعه ایجاد کند تا ناگفته ها بیان شود.

سعید حدادیان: شهدای امر به معروف ممدوح امام حسین(ع) هستند و با حضرت یحیی محشور می شوند

سعید حدادیان نیز در این جلسه گفت: امام حسین در کل مسیر کربلا یاد یک پیغمبر کرد و آن حضرت یحیی است، حضرت یحیی برای مقابله با زنا شهید شد. شهدای امر به معروف ممدوح حسین(ع) هستند و با حضرت یحیی محشور می شوند. نکته مهم اینکه در امر به معروف باید نگاه دقیقتری به شهدای این مسیر داشته باشیم.

وی با ابراز خرسندی از برگزاری این محفل به مناقب محتشم کاشانی پرداخت و گفت: برچسب زنی به شعر محتشم که بعضی اوقات گفته می شود حماسی نیست کار غلطی است. قرنها این مملکت حسین نداشته و شیعه اثنی عشری نداشته و محتشم در قرن دهم و در آن دوران این اشعار ناب را سروده است. محتشم پرچم را بالا برد تا حکومت شیعی شکل بگیرد.

این مداح اهل بیت خاطرنشان کرد: شاعر هیئت باید دادغدار و مصیبت کشیده و چشیده باشد. در این شرایط اهل بیت بلدند چگونه او را به استخدام خود درآورند. سواد و تخصص شعرگویی جای خود، ما باید نوکر اهل بیت شویم.

در این مراسم علی محمد مودب، قاسم صرافان، محسن ناصحی، رضا یزدانی، محمد رسولی، حسین مودب، احمد بابایی، پیمان طالبی، مهدی زنگنه، سیدمهدی شفیعی، میلاد عرفانپور و رحمان نوازانی به شعرخوانی پرداختند و سعید حدادیان نیز در انتهای این محفل با بیان اشعاری به مرثیه خوانی پرداخت.

کد خبر 4722097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha