به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه تهران امروز در همایش بین المللی ابزارهای نوین مالی در نظام بانکداری اسلامی گفت: طلیعه بانکداری بدون ربا در ایران که پس از پیروزی انقلاب اجرایی شد، بسیار درخشید و مورد استقبال قرار گرفت، اما با آن شتابی که آغاز شد، پیش نرفت.
آیتالله عمید زنجانی با تاکید بر تقویت مبانی نظری بانکداری اسلامی بیش از گذشته، گفت: اگر ایران خواهان اجرای نظام بانکداری مدرن همراه و سازگار با مبانی اسلامی است ، باید بررسی، مطالعه و تحقیق همه جانبه ای را در کنار سایر اقدامات انجام دهد.
وی با اشاره به این که مسائلی که امرزه پیرامون بانکداری اسلامی مطرح می شود، طی 20 سال گذشته مطرح نبوده است، افزود: تحولات چشمگیری که امروزه در دیدگاه مسئولان مالی کشور رخ داده را باید مورد توجه قرار داد، اما با این وجود باید این دیدگاهها به صورت مستمر بر اساس مبانی نظری نیاز به بررسی دارد.
رئیس دانشگاه تهران فقه در ایران را گنجینه گران بهایی دانست و تصریح کرد: فقه در ایران بسیار قوی است و امروزه نیاز به همسویی با فقه از سوی نظام های اقتصادی و مالی کشور بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان این که آنچه از فقه انتظار می رود در مبانی و سیاست گذاری ها خلاصه می شود، گفت: ابزارهای نوین مالی که تعداد آنها زیاد نیست، در اقتصادهای گذشته و در فقه به صورت صریح مورد بحث قرار نگرفته بودند، البته این فکر درست نیست که ما به دنبال مسائلی باشیم که در فقه سابقه ای داشته باشند و در این حالت توقف ایجاد خواهد شد.
وی با تاکید بر این که هر نوع ابزار مالی که در توزیع امکانات مالی و پولی اختلال ایجاد کند از دیدگاه اسلام ناروا است، تصریح کرد: هر نوع ابزار نوین که اختیار و اراده را از انسان سلب کند و هر نوع ابزار مالی قدیم یا جدید که منجر به اختلافات طبقاتی در جامعه شود، محکوم است.
نظر شما