به گزارش خبرنگار مهر، مولانا غلام نبی توکلی، پیش از ظهر امروز، در جلسه برنامهریزی و هماهنگی ستاد اربعین حسینی شهرستان تایباد که در فرمانداری تایباد برگزار شد، اظهار کرد: امام حسین (ع) برای احیاء دین جدش قیام کرد و کسانی که ایشان را به شهادت رساندند در همین دنیا به مکافات عمل خود رسیدند.
وی در خصوص استقبال از زائران افغانستانی گفت: همواره استقبال نیک از زائران حسینی در تایباد به دلیل مردم مهماننواز این شهر، برقرار بوده و خواهد بود.
امام جمعه اهل سنت تایباد افزود: آستان قدس رضوی، سال گذشته قرار بود یک زائرسرا در تایباد بسازد، با توجه به اینکه امکانات شهرستان محدود است، اینحجم از زائران نیازمند چنین فضاهایی است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تایباد نیز در این جلسه گفت: عضویت در ستاد اربعین، بالاترین مقام و منزلت برای ماست و امیدواریم که بتوانیم خدمتی در شان زائران امامحسین (ع) داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر علیپور درخصوص ویژگیهای خدمت به زائران افغانستانی، اظهار کرد: ستمدیده بودن این مردم باعث میشود تا در خدمت به این عزیزان جدی عمل کنیم.
فرماندار شهرستان تایباد در این جلسه گفت: سالانه عده زیادی از اتباع کشور افغانستان در راهپیمایی اربعین شرکت میکنند و تایباد اولین میزبان این زائران است. در راستای سیاستهای استانی، تمام توان دستگاههای اجرایی را بسیج کردیم تا میزبان خوبی باشیم.
وی افزود: بومیسازی دستورالعمل استان متناسب با شرایط شهرستان، از اقدامات ستاد اربعین است.
همچنین محسن سیاح، یک رابط بین مرز و شهرستان را از الزامات دانست و گفت: بنابر این موضوع، معاون مدیر کل گمرک دوغارون به این سمت منصوب شد.
رئیس ستاد اربعین شهرستان تایباد بیان کرد: یکی از مشکلات سالهای گذشته در گیتهای گذرنامه، سرعت پایین این گیتها بود؛ به همین دلیل امسال یک پهنای باند نامحدود بهصورت فیبر نوری توسط مخابرات تأمین شده است
محمدصادق براتی، معاون هماهنگی و امور زائرین استانداری خراسان در این جلسه اظهار کرد: امروز از گمرک بازدید کردیم و تصمیم بر این شد با شش گیت خدمات ارائه شود و در مبدأ بهصورت کاروانی در حال ثبت نام زائران هستند.
وی همچنین بیان کرد: قرار بر این شد که ویزای عراق نیز در افغانستان صادر شود تا در مرزهای خروجی، مشکل ازدحام نداشته باشیم.
محمد صدیقیفر، سرکنسول نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در ولایت هرات افغانستان، گفت: موضوع اربعین و انتقال زوار افغانستان از دو ماه پیش در مجمع وزارت امور خارجه مطرح شد و کارهای مهمی هم در این مدت انجام شده است. در سال گذشته حدود ۳۸ هزار نفر به راهپیمایی اربعین رفته بودند که ۳۴ هزار نفر آن از مرز دوغارون و بهصورت زمینی مشرف شدند.
وی در خصوص پیشبینی ورود زائران امسال گفت: برآورد اولیه امسال، افزایش حدود ۱۵ درصدی را نشان میدهد و وزارت امور خارجه تسهیلاتی قرار داد که بر این افزایش مؤثر خواهد بود. البته این پیشبینی است و آمار دقیق از زمان صدور ویزا مشخص خواهد شد، اما برآورد اولیه ما حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر خواهد بود.
وی زمان ورود زائران به تایباد را از ۱۶ مهر تا قبل از اربعین دانست و گفت: اوج ورود و ترافیک در شهرستان تایباد مربوط به این ۱۰ روز خواهد بود، اگر رقم سال قبل را در نظر بگیریم، در مدت ۱۰ روز رقم بالای روزانه سه هزار تردد در شهرستان خواهد بود. باید شهرستان آمادگی پذیرش روزانه سه تا سه هزار و ۵۰۰ نفر در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۶ مهر داشته باشد.
بهمن آبادی، رئیس کمیته امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: چهار قرارگاه هلال احمر در چهار نقطه کشور با ۴۲ نیرو، هزار و ۵۳۶ پزشک متخصص، عمومی، پرستار و فوریت با ۱۴۰ مترجم خدماتی به صورت داوطلبانه به ارائه خدمت میپردازند.
مصطفی صفایی، سرپرست اداره کل فرهنگی استانداری خراسان رضوی در جلسه هماهنگی و برنامهریزی اربعین شهرستان تایباد گفت: جنس اربعین فرهنگی است و اداره کل فرهنگی استانداری که تقریباً ۱۰۰ درصد کار زائرین غیر ایرانی را بر عهده دارد، تلاش دارد تا از این عزیزان تکریم کند.
وی افزود: تشیع و تسنن به اهل بیت علاقهمند هستند و ما در خراسان رضوی به دنبال یک کار فرهنگی خوب برای زیارت هستیم.
صفایی در این خصوص تصریح کرد: موضوع اهمیت دادن به نیازهای فرهنگی بسیار مهم است، از هنگ مرزی و گمرک تقاضا دارم برای کسانی که با زائران در ارتباط هستند کلاسهای آموزشی برگزار کنند.
نظر شما