به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عبدالحمید خدری عصر چهارشنبه در جمع مسئولان دستگاههای اجرایی استان اظهار داشت: ۹۰ درصد آب موردنیاز استان بوشهر در دیگر استانها تصمیمگیری میشود که یک نوع تهدید برای این استان و مشکلآفرین محسوب میشود.
وی تصریح کرد: بر اساس مواد برنامه ششم توسعه، باید ۳۰ درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق شیرینسازی آب دریا تأمین شود.
معضل آب امسال با تلاش جهادی برطرف شد
خدری بیان کرد: تابستان امسال بدون مشکل تأمین آب، پشت سر گذاشته شد و این در حالی است که تابستان سال قبل استان بوشهر با مشکلات فراوانی در عرصه تأمین آب آشامیدنی مواجه و با تلاش جهادی امسال این معضل برطرف شد.
وی تصریح کرد: تصریح کرد: ۶۰ درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۳۰ درصد از چشمهها و رودخانههای کازرون در استان فارس و ۱۰ درصد از منابع داخلی استان بوشهر تأمین میشود.
خدری بیان کرد: زیرساختهای منابع آب آشامیدنی استان بوشهر دچار چالش جدی است که این مشکل و تهدیدی برای استان بوشهر محسوب میشود و در همین راستا نشستها و پیگیریهای مداوم برای حل مشکلات آب در وزارت نیرو ضروری است.
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر گفت: آبهای خاکستری برای اجرای طرحهای کشاورزی، معدنی، صنعتی و خدماتی یک ضرورت است، از این آبها هیچ استفادهای نمیشود که باید برای بهرهبرداری از این آبها چارهاندیشی شود.
توجه به آبهای خاکستری
خدری گفت: حجم آبهای نامتعارف استان بوشهر بسیار زیاد است و سالانه میلیونها مترمکعب از دسترس خارج میشود و به دریا میریزد، باید در همین راستا به آبهای خاکستری توجه شود.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس، با انتقاد در آبیاری اراضی کشاورزی به روش غرق آبی گفت: این روش در جهان منسوخشده که جایگزین شدن آبیاری نوین امری مهم و ضروری است.
وی، بابیان اینکه استان بوشهر در فصل سرما دچار مشکل سیل و در فصل گرما دچار کمبود آب است خاطرنشان کرد: بر اساس مواد ۳۵ و ۳۶ برنامه ششم توسعه دولت مکف است ضمن برقدار کردن چاههای آب کشاورزی، نصب کنتور بر روی چاهها باید نسبت به استحصال آب سدها اقدام کند.
خدری بیان کرد: تا پایان برنامه ششم باید ۳۰ درصد منابع آب آشامیدنی استان بوشهر از طریق شیرینسازی آب دریا تأمین شود که الحمدالله اقدامات مهمی در استان بوشهر در حال اجرا است.
اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت است
رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر گفت: اصلاح الگوی مصرف را یک ضرورت است و در همین راستا باید برای فرهنگسازی در اصلاح الگوی مصرف از دانش آموزان بهره جست و در این راستا نیاز به انعقاد تفاهمنامه میان آموزش و پروش، آبفا و شرکت برق است.
وی بیان کرد: پس از تعطیلات مجلس جلسات مشترک مسئولان استان بوشهر و نمایندگان مردم در مجلس با وزیر نیرو تشکیل و راهکارهای اساسی برای حل مشکلات ارائه میشود.
خدری با بیان اینکه بر اساس چشمانداز، سال ۱۴۰۰ باید در استان بوشهر در عرصه تأمین آب و برق هیچ مشکلی نباشد گفت: اصلاح شبکه آبرسانی دیلم با توجه به اینکه نیاز به ۶ ماه زمان داشت در کمتر از ۲۵ روز اجرا شد که کار بزرگی محسوب میشود.
نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فاضلاب دیلم روند اجرایی مطلوبی دارد و با پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه انشاءالله بهزودی همه شهروندان دیلمی از این شبکه فاضلاب بهرهمند میشوند.
نظر شما