۳۰ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۴۲

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان:

خدمات آموزشی و پرورشی به ۱۰۰ دانش آموز اُتیسم ارائه می شود

خدمات آموزشی و پرورشی به ۱۰۰ دانش آموز اُتیسم ارائه می شود

سنندج - رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان از ارائه خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی به بیش از ۱۰۰ دانش آموز طیف اُتیسم از مهر ماه جاری همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استثنایی کردستان، خلیل رنجبر با اشاره به آمار رو به افزایش مبتلایان به این اختلال عصبی رشدی در سه سال اخیر در استان، گفت: آمار ۳۶ نفری دانش آموزان مبتلا به اُتیسم در سال  ۹۴ به ۸۹ نفر در سال ۹۷ افزایش یافت.

وی با بیان اینکه اولین مدرسه ویژه دانش آموزان طیف اُتیسم استان از سال گذشته با ۳۴ دانش آموز در سنندج شروع به کار کرد، اظهار داشت: در مدارس با نیازهای ویژه هشت شهرستان کامیاران، دهگلان، قروه، بیجار، بانه، سقز، مریوان و سروآباد به دانش آموزان اُتستیک خدمات تخصصی ارایه می شود.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان افزود: خدمات غیردارویی ازقبیل خدمات روانشناسی، کاردرمانی، گفتار درمانی، بازی درمانی، شن درمانی، تیچ، ماساژ درمانی، سفالگری و آموزش خانواده به دانش آموزان اختلال طیف اُتیسم در مدارس با نیازهای ویژه استان ارائه می شود.

رنجبر با اشاره به اینکه این اختلال عصبی تحولی پیچیده و مادام العمر است، ادامه داد: در برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستان و بدو ورود به دبستان سال جاری تا کنون ۴۰ نوآموز مشکوک به این اختلال شناسایی و به مرحله تخصصی ارجاع شدند که در این مرحله ۲۲ نفر مبتلا به این اختلال تشخیص و به مدارس با نیازهای ویژه معرفی شدند.

وی یاداور شد: کودکان اُتستیک به مداخلات کمکی و آموزش های زود هنگام نیاز دارند و اطلاعات علمی نشان می دهد اگر اختلال اُتیسم زود تشخیص و از دو سالگی آموزش های لازم آغاز شود قابل بهبود است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان بیان کرد: آموزش و پرورش استثنایی استان با برگزاری کارگاه های تخصصی برای معلمین، دوره های توجیهی برای اولیا و کلاس های آموزشی ویژه دانش آموزان اُتیسم تلاش دارد برنامه درمانی مؤثر و مداخلات بهنگام را برای کمک به این دانش آموزان ارائه کند.

رنجبر گفت: میزان شیوع این بیماری یک در ۸۰ یا یک در ۱۰۰ است و ابتلا به آن در پسران چهار برابر دختران بوده و ژنتیک مهمترین عامل در ابتلا به آن بوده و ناآگاهی خانواده‌ها و جامعه از این بیماری و عدم اطلاع‌رسانی مناسب در این زمینه موجب شده تا بسیاری از این کودکان در زمان طلایی شناسایی و درمان نشوند.

تلفیق دیرآموزان یکسان سازی عدالت آموزشی است

وی در بخش دیگری از سخنان خود تلفیق دیرآموزان در کلاس های عمومی در مدارس عادی را گامی مؤثر در ترویج و یکسان سازی عدالت آموزشی و ایجاد ساختار طبیعی محیط های آموزشی دانست.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با بیان اینکه مداخله بهنگام برنامه جامع آموزشی، خدماتی و حمایتی است، اظهار داشت: به منظور پیشبرد و توسعه اهداف آموزشی و ارائه خدمات حمایتی و پیشگیری از مشکلات ثانویه شناسایی دیرآموزان از سال ۱۳۹۳ در کشور در قالب برنامه سنجش سلامت نوآموزان پیش دبستانی اجرا می شود

رنجبر با بیان اینکه بهره هوشی دانش آموزان دیرآموز در محدوده طبیعی ضعیف است و هوش بهر آنان معمولاً یک انحراف معیار پایین تر از هوش عادی است، افزود: بهره مندی از خدمات مشاوره ای، آموزش والدین، ارائه خدمات ویژه آموزشی، تسلط، توانمندی و کارآمدی معلمان از خطر حذف شدن این دانش آموزان در جریان آموزشی می کاهد.

وی با بیان اینکه در اجرای مداخله بهنگام سعی داریم نیازهای ویژه نوآموزان را در سنین پایین و قبل از ورود به پایه اول شناسایی کنیم تا خدمات حمایتی را پیش از آغاز دوره رسمی آموزش به آنان ارائه کنیم، ادامه داد: کلاس های  مداخله بهنگام ویژه دانش آموزان دیر آموز با هدف تغییر در سطح یادگیری و بهبود پیشرفت آنان در تابستان جاری در سطح استان برگزار شد.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان یادآور شد: در مداخله بهنگام نوآموزان برای دستیابی به اهداف آموزشی غربال شده و برای مواردی که نیازمند حمایت بیشتر باشند مداخله آموزشی اجرا و دوباره پیشرفت آن ها پیگیری می شود.

رنجبر با اشاره به اینکه دیرآموزان ۱۰ تا ۱۴ درصد کل دانش آموزان مدارس را تشکیل می دهند، بیان کرد: کلاس های تلفیقی راهی است برای شکوفایی توانایی های بالقوه دانش آموزان دیرآموز، البته به این شرط که معلمان در تماس با این گونه کودکان آنها را درک کرده و بپذیرند و با توجه به نیازهای ویژه این دانش آموزان به سازگاری اجتماعی، عاطفی و پیشرفت تحصیلی آنها کمک کنند.

وی با بیان اینکه بیش از سه هزار دانش آموز دیرآموز در مدارس عادی دوره ابتدایی استان در طی سال تحصیلی گذشته در پایه های اول تا سوم ابتدایی به تحصیل پرداختند، گفت: تا کنون یک هزار و ۸۰۲ دانش آموز دیرآموز پایه اول ابتدای نیز در برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستان و بدو ورود به دبستان استان شناسایی شده است.

کد خبر 4723823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha