۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۴

مدیر کل محیط زیست فارس در گفتگو با مهر:

مدیریت منابع آب فارس اولویت محیط زیست است

مدیریت منابع آب فارس اولویت محیط زیست است

شیراز- مدیر کل محیط زیست فارس مدیریت منابع آبی در فارس را یکی از اولویت های مهم خود اعلام کرد که باعث احیای تالاب های استان شود.

حمید ظهرابی که به تازگی مدیر کل محیط زیست فارس شده،  در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اولویت های کاری خود و نیازهای مهم محیط زیست استان فارس گفت: اولویت اصلی استان، مدیریت منابع آب است که باید به سمت پایدارسازی بهره برداری از منابع آبی بریم.

وی بیان کرد: کشاورزی رشد سرطانی در فارس داشته   که با این رشد کل ارگانیزم را تحت تاثیر آسیب زای خود قرار داده است.

مدیر کل محیط زیست فارس ادامه داد: با بزرگتر شدن این مشکل، کل ارگانیسم از بین می رود بنابر این باید به سرعت اقداماتی را در سطح حوزه های آبخیز سامان دهیم که جامع نگر باشد و با مشارکت همه ذی نفعلان رخ دهد تا بتوانیم مصرف آب را در بخش های مختلف متناسب با توان اکولوژیکی سرزمین و میزان آب قابل برداشت به صورت پایدار صورت دهیم.

ظهرابی گفت: به دنبال این اتفاق، تامین حقابه های محیط زیست تالاب ها خود به خود رخ می دهد زیرا اگر یک حوزه آبخیز درست کار کند و بهره برداری از آن متناسب با توان اکولوژیکی آن باشد  تالاب ها هم احیا می شود.

وضعیت تالاب های فارس بسیار بحرانی است

وی ادامه داد: وضعیت تالاب ها در فارس بسیار بسیار بحرانی است و از ۱۲ تالاب استان هیچکدام شرایط خوبی ندارند به غیر از یک تالاب کوچک که با مشارکت مردم احیا شده است که باید به سرعت بتوانیم فعالیت هایمان را ساماندهی کرده و ستاد احیای تالاب های فارس را فعال کنیم و همزمان با این به دنبال تکمیل برنامه ها باشیم.

مدیر کل محیط زیستع فارس گفت: اگر قرار باشد برای تدوین برنامه های جدید متوقف بشویم فرصت را از دست می دهیم. هرچه زمان طولانی تر شود توموری که در حوزه های آبخیز داریم گسترده تر می شود و طبیعتا مبارزه کردن با این آفت میز سخت تر می شود.

وی گفت: باید از همین حالا شروع کنیم که مدیریت منابع آب را به سمت بهره برداری پایدار هدایت کنیم.

حل مشکل فاضلاب اطراف شهر شیراز در اولویت برنامه ها

ظهرابی گفت: بعد از این موضوع بحث آلودگی های محیط زیستی است که چالش مهمی به شمار می رود. موضوع فاضلاب ها در اطراف شهر شیراز و فارس مدیریت نمی شود که حتی باعث مشکلات بهداشتی و عدیده ای شده که علاوه بر بوی نامطبوع که دارند مشکلات و اسیب های دیگری هم ایجاد کرده اند.

وی تاکید کرد:  باید فکری به حال آن کرد و در همه برنامه های نیاز به مشارکت بخش های مختلف به ویژه مقامات استان داریم.

وی بیان کرد: موضوع دیگر بحث آلودگی هواست البته شیراز شرایط بهتری نسبت به دیگر کلانشهرها دارد اما مراقبت اینکه این شهر نیز به وضعیت نامناسب تری تغییر نکند یکی از اولویت هاست که پیشگیری و کنترل آلودگی هوای کلانشهر شیراز با اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی باید دنبال شود.

وی گفت: در این راستا بحث بررسی روند و برنامه زمان بندی کارخانجات آلاینده شیراز به خارج از شهر نیز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم طبق برنامه اقدام کنیم.

ظهرابی عنوان کرد: بحث مدیریت پسماندها و موضوع مدیریت اصولی آن و تفکیک از مبدا و در عین حال بازیافت و استفاده مجدد در پسماند باید در دستور کار باشد تا به همین روال، میزان دفن پسماندهایی  که استفاده ای نمی شود به کمتر از ۲۵ درصد کاهش یابد.

مدیر کل محیط زیست فارس اضافه کرد: درباره پسماندهای صنعتی نیز باید سایت های امحای پسماندهای صنعتی سامان دهی شود تا پراکنش پسماندهای این چنینی باعث آلودگی منابع آب و خاک استان نشود.

بررسی وضعیت پسماندهای روستایی

ظهرابی گفت: همچنین به پسماندهای روستایی نیز باید توجه شود، پسماندهای روستایی اکنون بی سامان هستند و باید سریعتر بتوانیم در استان فارس که ظرفیت گردشگری و طبیعت گردی دارد ساماندهی لازم را داشته باشیم.

وی با اشاره به موضوع حفظ تنوع زیستی نیز گفت: در موضوع حفظ تنوع زیستی مشارکت نقش بسیار اساسی دارد، مشارکت مردم و ذی نفعان بسیار مهم است و برای جلب مشارکت ذی نفعان، هم راستا شدن منافع حفاظت گران با منافع مردم کلیدی ترین راهی است که ما را هرچه سریعتر و پایدار تر به هدف نزدیک می کند.

وی گفت: این موضوع راهی است که بسیاری از کشورهای دنیا طی کردند و نتایج آن را دیدند  و ما اگر بتوانیم منافع حفاظت را با منافع مردم محلی هم راستا کنیم می شود با ایجاد معیشت های مکمل و جایگزین کردن معیشت هایی که باعث آسیب به محیط زیست می شود و البته رساندن سود به مردم محلی  امیدوار بود که مشارکت واقعی مردم رخ می دهد.

مدیر کل محیط زیست فارس گفت:  با تحقق این امر شرایطی فراهم می شود که مردم را در اعمال مدیریت  در تنوع زیستی دخالت  می دهد و  با بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی به این سمت برویم که مدیریت حفاظت از مناطق را به مردم سپرده و سازمان محیط زیست دستگاه نظارتی باشد.

ظهرابی اضافه کرد: در این راستا قدم هایی تحت عنوان قرق های اختصاص برداشته شده که در فارس نیز از این ظرفیت باید استفاده کنیم. اینکه مردم خودشان از حیات وحش حفاظت و بعد از احیای حیات وحش، بخش کوچکی از آن را بهره برداری کنند منجر به توسعه  می شود چون روش های معیشتی که با فشار به محیط زیست ایجاد می شود را می توان آرام آرام تغییر داد و به سمت معیشت های سبز و پایدار هدایت کرد.

وی گفت: موضوع بعدی استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و بسیج عمومی برای حفاظت از محیط زیست است و در این راستا باید فعالیت های مردمی را جلب کرد و ساخت، ترویج و عمومی سازی فرهنگ محیط زیست را به طور جدی دنبال کنیم و البته این یکی موضوعی است که مسئولیت اجتماعی است برای همه کسانی که به نوعی فعالیت هایشان باعث فشار بر محیط زیست می شود.

مدیرکل محیط زیست فارس ادامه داد: حتی فعالیت های دستگاه های اجرایی ازجمله ایجاد خطوط آب، برق و گاز و ... نیز باید هم راستا با فرهنگسازی باشد.

کد خبر 4726411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha