به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس صبح امروز در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این مراسم که همراه با اجرای تئاتر و تعزیه خوانی با موضوع تقدیر از مقام شهید و خانواده آنها بود جمعی از هنرمندان عرصه دفاع مقدس و خانواده آنها مورد تقدیر قرار گرفتند. این مراسم به همت مرکز مقاومت بسیج این وزارتخانه برگزار شد.
در بخشی از این مراسم حسین حاجی مسئول مرکز مقاومت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: جنگ که شروع شد، استکبار جهانی حمله ناجوانمردانهای را به کمک صدام که سرسپرده آنها بود، علیه کشورمان آغاز کرد. دشمن پنجرههای اقتصاد کشور را بمباران کرد و میخواست با چکمههای خود، بر ناموس ما پا بگذارد. این دشمن قصد تجاوز به فرهنگ ناب اسلامی را داشت اما دو اتفاق در داخل، مانع تحقق خواست دشمن و صدام شد.
وی افزود: مدیریت لیبرال فاسد جنگ پس از اتفاقات ناخوشایند روزهای اولیه جنگ تحمیلی کنار گذاشته شد و در گام بعد، یک اتحاد و انسجام داخلی شکل گرفت و سپاه و ارتش به هم آمدند و اجازه ندادند پیشرویهای دشمن ادامه پیدا کند.
مسئول مرکز مقاومت بسیج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس گفت: شهدا در آن زمان افقهای امروز را میدیدند و برای همین با جهادشان برای کشور حفاظی را ایجاد کردند. من امروز این سؤال را میپرسم «آیا دشمنان جرأت دارند به پنجره فرهنگ و اقتصاد کشورمان حمله کنند چرا آنها دیگر کشور را بمباران نمیکنند؟» ملاحظه میکنید پهپادهای اسرائیل در لبنان نابود میشود و پهپادهای آمریکا، در خلیجفارس. امروز به کمک همان حفاظی که شهدا برای کشور ایجاد کردند و رهبری آن را نگه داشته است، کشور محافظت میشود.
حاجی افزود: جریان لیبرالی طی ۲۰ سال گذشته با قامتی منتسب به مکتب نئولیبرالیسم دینی افتاده و بر جان و افسار اندیشه معصوم جوانان حملهور شده است؛ جوانهایی که دوران دفاعمقدس را ندیدهاند. این دشمن تلاش میکند به جای آنکه سند ۱۴۰۴ که مربوط به تحول در امور فرهنگی کشور است، به اجرا دربیاید، سند ۲۰۳۰ را اجرا میکند.
وی ادامه داد: هفته دفاعمقدس یک مراسم تشریفاتی نیست. نباید روزه سکوت گرفت. ما باید مطالبات حق خود را که بر اساس حق، حقیقت و عقلانیت است، در چنین نشستهایی بیان کنیم. چرا ما نباید مطالبهگر باشیم و برای حق به غارت رفته فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران، حرفی نزنیم؟ باید دانست پاک کردن نام شهدا (اشاره به ماجرای اخیر حذف نام شهدا از معابر خیابان)، فقط یک ابزار است. این ماجرا ریشههای مزمنی دارد و افراد و جریانی که پشت آن هستند، عالمانه و عامدانه چنین اقدامهایی را انجام میدهند.
در ادامه این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هشت سال دفاعمقدس برای کشور همچون معدنی غنی است که در آن هر زمان گمان میرود که به اتمام رسیده، باز هم رگههای دیگری از آن کشف میشود، گفت: هنوز هم میتوان به کمک این معدن، برای تمدنسازی انقلابی فعالیت کرد. هشت سال دفاعمقدس اتفاق کممانند و بینظیری بود که گستره آن برای دورههای مختلف قابل بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: جنگ تحمیلی برای کشور عزت به همراه آورد و در عین حال نشانه مظلومیت مردم بود. آن جنگ در شرایط سختی بر کشور تحمیل شد؛ تقدیم ۱۶ هزار شهید در جنگ شهری، ۱۰ هزار شهید قربانی سلاحهای شیمیایی و ۱۳۰ هزار جانباز این بخش، نشانههای مظلومیت این جنگ است.
صالحی افزود: به نظر میرسد هنوز هم میتوان از مبارزات هشت سال دفاعمقدس درس گرفت. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، همانطور که واقعه کربلا در یک روز اتفاق افتاد و هنوز هم فراموشناشدنی است، این جنگ همچون آن واقعه تاریخی، پرتویی از آن است.
صالحی در ادامه تأکید کرد: رهبر انقلاب سال گذشته بیانیه «گام دوم انقلاب» را در قالب منشوری بیان کردند. اینکه ۴۰ سال دوم را چطور باید ادامه داد. منشور فوق نکات مهمی دارد که از تجربههای دوران دفاعمقدس هم میتوان برای تحقق آن استفاده کرد. به عنوان مثال، رهبری در این بیانیه جوانان را به عنوان نقطه کانونی میدانند. همانطور که در دوران دفاعمقدس، جوانان نقش گستردهای داشتند، در ۴۰ سال آینده هم حضور جوانان میتواند به اهداف این بیانیه کمک کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از ۲۱۳ هزار و ۲۵۵ شهید دوران دفاعمقدس، ۱۸۰ هزار نفر کمتر از ۳۰ سال سن داشتند و در جنگ تحمیلی ۵۰۰ هزار دانشآموز به عنوان رزمنده نقشآفرینی کردند البته بخش رزمی جنگ، فقط یک بُعد از عرصههای دفاعمقدس است. جوانان در بخش مهندسی رزمی هم نقش محوری داشتند. به عنوان مثال در عملیات والفجر۸، مهندسی رزمی اهمیت بسزایی داشت. همچنین جوانان در بخشهای پشتیبانی، تجهیزات و جهاد علمی، حضور مؤثری داشتند. همین فداکاری جوانان بود که باعث شد امروز هم دشمنان دندان طمع را از انقلاب کشیدهاند. به تعبیر رهبر معظم انقلاب جنگی رخ نخواهد داد چرا که هشت سال پایداری، امید دشمنان را ناامید کرده است.
صالحی افزود: نظر رهبری بر این است که میتوانیم با جوانگرایی، مسیر انقلاب را دنبال کنیم و در عرصههایی همچون عبور از مرزهای دانش، پیشگامی در شکست تبلیغات دشمن، اجرای عدالت و رفع تبعیض، تقابل با کانونهای معنویتزدا و افزایش ظرفیتهای طبیعی و انسانی، از نیروی جوانان بهرهمند شویم.
نظر شما