به گزارش خبرگزاری مهر روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در تحلیلی درباره کشته شدن 32 دانشجو در این حادثه هولناک خاطر نشان کرد : مقامها، روزنامه نگاران و مردم کشورهای جهان کشتار دانشجویان دانشگاه ویرجینیا را اینگونه ارزیابی کردند که این واقعه نشان داد آمریکا به خشونتها در داخل و خارج از مرزهای خود در حالی دامن می زند که در تلاش است تا اصول رفتار را به دیگر کشورهای جهان دیکته کند.
در ادامه این تحلیل آمده است : از کشورهای اروپایی که دارای قوانین سخت کنترل سلاح هستند گرفته تا عراق این کشور جنگ زده و به یغما رفته ، شخصیتهای خارجی و رسانه های خبری آنها از حمله به این دانشگاه برای محکوم کردن آن چیزی استفاده کردند که آن را سیاستهای آمریکا برای مسلح کردن دوستان، حمله به دشمنان، تکیه بر خشونت و نه گفتگو برای از بین بردن مشاجرات، توصیف کردند.
"پیر چیکوئت" یک مهندس بازنشسته 77 ساله با اشاره به دانشگاه پاریس گفت :"من نمی گویم که این مسئله تنها می تواند در آمریکا اتفاق بیفتد؛ هیچ کس نمی تواند مانع آن شود که کسی به مردم در سوربون تیراندازی کند."
وی افزود:" اما خشونت درجامعه آمریکا نسبت به جامعه ما بیشتر است؛ جنبه دراماتیک تر این است که آنها حتی خشونت خود را به دیگر بخشهای جهان نیز منتقل می کنند."
تیتیر یک روزنامه در بوینس آیرس این بود:" کشتار در بهشت اسلحه ها". " داریو کوزوفسکی" از شبکه خلع سلاح آرژانتین نیز گفت: دانش آموزانی که آدمکشی را مرتکب می شوند، از الگوی دولت آمریکا که طرفدار استفاده از خشونت برای رسیدن به آزادی است ، دنباله روی می کنند.
" بوریس گریسلف" سخنگوی مجلس روسیه در جمع خبرنگاران گفت:" این یک تراژدی است و ما اظهار تاسف خود را اعلام
می کنیم. اینکه کشوری اصول رفتار را برای کشورهای دیگر دیکته می کند ، اما نمی تواند نظم را در بین مردم خود حفظ کند، سوالاتی را مطرح می کند."
" چو بیانگ جی" وزیر امور خارجه کره جنوبی گفت که کشورش از این حادثه به شکل غیرقابل توصیفی متعجب و شوکه شده است. " ژاک شیراک" رئیس جمهور فرانسه نیز" نگرانی و بهت و حیرت" خود را ابراز کرد. تونی بلر نخست وزیر انگلیس نیز گفت که احساس " ناراحتی عمیقی " از تلفات وحشتناک زندگی مردم بیگناه پیدا کرده است، اما وی اشاره ای به این مسئله نکرد که آیا آمریکا باید قوانین سخت تری را برای قوانین مربوط به کنترل تسلیحات اجرا کند یا خیر.
"جان هاوارد" نخست وزیر استرالیا نیز به عنوان یکی از همپیمانان بوش چنین سکوتی نکرد، چرا که گفت: این تیراندازها نشان داد که فرهنگ اسلحه در آمریکا یک مسئله منفی در جامعه است. وی همچنین به وضع قوانین سخت مربوط به اسلحه کشورش پس از یک کشتار مشابه اشاره کرد که طی حمله ای در یک استراحتگاه توریستی 35 نفر از مردم کشته شدند.
حسین خدوم" پلیس 26 ساله در شهر نجف عراق گفت:" آنها همواره می گویند که اعراب و مسلمانان در تروریسم و این کشتارها دست دارند، اما آمریکا حامل تروریسم است و آن را به کشور ما صادر می کند. ما در دوره صدام چنین خشونتی نداشتیم ، زیرا قانون مربوط به آن بسیار سخت بود."
"عریق بچار" یک گزارشگر و تحلیلگر قدیمی در مقاله ای در روزنامه اسرائیلی معاریو نوشت:" آمریکا یک کشور خشن است. " ؛ وی جنایت روز دوشنبه 27 فروردین را فصلی در داستان ناراحت کننده آمریکا و سلاحهای آن نامید.
نظر شما