به گزارش خبرنگار مهر، اگرچه گلف یک رشته المپیکی است اما فدراسیون متولی آن در ایران فاقد زمین استاندارد برای تمرین و رقابت است. همین مسئله انتقاد همیشگی حمید عزیزی رئیس فدراسیون گلف را موجب شده چراکه وی تاکید دارد گلف تنها فدراسیون المپیکی ایران است که با چنین معضلی مواجه است.
در واقع گلف نه تنها محروم از داشتن زمینی با کیفیت و استاندارد است بلکه از حیث زمین چمن هم دچار کمبود است به این دلیل که زمین گلف مجموعه ورزشی انقلاب تنها زمین چمن گلف کشور محسوب می شود که آنهم فاقد استانداردهای لازم است.
قدمت زمین چمن گلف مجموعه ورزشی انقلاب به بیش از نیم قرن پیش باز می گردد. این زمین سال ۱۳۴۱ در مساحت قانونی و با ویژگی های بین المللی لازم - از حیث تعداد میدان- در ضلع غربی مجموعه ورزشی انقلاب احداث شد اما به مرور زمان فاکتورهای لازم برای استاندارد بودن را از دست داد به طوری که مساحت آن از ۶۲ هکتار به ۴۴ هکتار کاهش یافت و تعداد میدان ها هم از ۱۸ به ۱۳ تغییر پیدا کرد.
زمین چمن گلف انقلاب در اختیار شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی است و همین مسئله هم دست مدیران این رشته را برای استفاده و به کارگیری آن کوتاه تر کرده است.
البته حمید عزیزی رئیس فدراسیون گلف در تلاش است تا شرایط به کارگیری تنها زمین چمن گلف مجموعه انقلاب را ایجاد کند. وی در این زمینه مکاتباتی با شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی داشته است. ضمن اینکه برای حلِ مشکل استاندارد نبودن این زمین هم با فدراسیون جهانی وارد رایزنی شده و پیشنهادی را مطرح کرده است.
عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: مشکل اصلی در رابطه با زمین چمن گلف مجموعه انقلاب استاندارد نبودن آن است. یک زمین گلف استاندارد باید ۱۸ میدان داشته باشد. زمین چمن گلف انقلاب هم با همین ویژگی احداث شد اما به مرور زمان و به دلیل ساخت و سازهای صورت گرفته در آن، تعداد میدان ها به ۱۳ میدان کاهش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه زمین چمن گلف انقلاب در شرایط فعلی قابلیت ۱۸ میدانه شدن مجدد را ندارد، خاطرنشان کرد: نمی توان تعداد میدان ها را افزایش داد چراکه فضای لازم در اختیار نیست. زمین استاندارد گلف حداقل باید ۵۰ هکتار باشد اگرچه در برخی موارد اندازه آن به ۶۰ هکتار هم می رسد. درحالی که به خاطر از دست دادن فضا در طول زمان، امروز ما در زمین چمن گلف انقلاب چند هکتار کم داریم.
رئیس فدراسیون گلف ادامه داد: از طرفی اضافه کردن میدان های جدید دهها میلیارد تومان هزینه دارد. با این اوصاف و به خاطر کمبود فضا و بالا بودن هزینه، در عمل افزایش تعداد میدان های زمین چمن گلف انقلاب و استاندارد کردن آن از این حیث، یک کار نشدنی است. به همین دلیل به دنبال این هستیم تا از راهی دیگر قابلیت های لازم برای برگزاری مسابقات را در این زمین ایجاد کنیم.
به گفته عزیزی، در این زمینه مکاتباتی با فدراسیون جهانی گلف انجام و پیشنهادی هم مطرح شده که البته هنوز پاسخ آن دریافت نشده است.
وی در این زمینه اینگونه توضیح داد: مُدل پیشنهادی به فدراسیون جهانی گلف این است که تعدادی از ۱۳ میدان فعلی را با یکدیگر تلفیق کرده و در کل ۹ میدان در این زمین طراحی کنیم. با این توضیح که برای برگزاری مسابقات، نقاط شروع و پایان هر میدان در دور اول بازی با دور دوم متفاوت باشد. این پیشنهاد ما است که در صورت تایید فدراسیون جهانی می توان آن را اجرایی کرد. منتظر هستیم تا پاسخ خود را دریافت کنیم.
رئیس فدراسیون گلف همچنین از مکاتبات صورت گرفته برای در اختیار گرفتن زمین چمن انقلاب خبر داد و گفت: این زمین در اختیار شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی است. از زمان ورود به فدراسیون اما تلاش داشتهام تا این زمین به فدراسیون گلف واگذار شود. صحبت های حضوری و شفاهی انجام شده است. اخیرا هم مکاتبه لازم صورت گرفته است. به دنبال این هستیم تا ساز و کاری تعریف شود تا به واسطه آن از مسیر درست و قانونی زمین چمن انقلاب را در اختیار بگیریم.
حمید عزیزی ابراز امیدواری کرد که با موافقت قطعی شرکت توسعه و فدراسیون جهانی گلف برای در اختیار گرفتن و به کارگیری زمین چمن گلف مجموعه ورزشی انقلاب، شرایط بهتری برای این رشته، اهالی آن و علاقمندانش ایجاد شود.
نظر شما