به گزارش خبرنگار مهر، مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در جمع خبرنگاران گفت: تطبیق با امکانات کشور و رفع کمبودها موجب شد پروژه کارت هوشمند هزینه ای بیش از 70 میلیارد تومان داشته باشد در صورتی که در اوایل کار این رقم 43 میلیارد تومان پیش بینی شده بود.
محمدرضا نعمت زاده در پاسخ به سئوال مهر درباره افزایش هزینه های این پروژه گفت: پیش بینی های اولیه برای اجرای این پروژه 43 میلیارد تومان در سال 83 بود، در حالی که تعداد خودروها و موتورسیکلت ها که باید برای آنها کارت هوشمند صادر می شد، 10 میلیون دستگاه بود.
وی افزود: این در حالی است که هم اکنون بیش از 17 میلیون خودرو و موتور سیکلت موجود است و تعداد جایگاهها نیز از 2000 به 2300 جایگاه رسیده است. معاون وزیر نفت ادامه داد: در سال 85 ، 8/7 میلیارد دلار مناقصه برگزار و قرارداد منعقد شد.
به گفته نعمت زاده، عمده اعتبارات اسنادی پیمانکاران داخلی و خارجی گشایش یافته و این رقم در 10 سال گذشته بی سابقه بوده است. وی درباره سهمیه بندی بنزین گفت: هنوز تکلیف سهمیه ها و میزان آنها مشخص نشده و در حال کارشناسی است. وی صریح کرد: از شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز درخواست شده نظرات کارشناسی خود را ارائه دهند.
وی میزان تولید داخلی بنزین را 5/44 میلیون لیتر دانست و گفت: این میزان حداکثر تولید داخلی در سال گذشته است. مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اضافه کرد: چنانچه بنزین سهمیه بندی نشود میزان مصرف بنزین کشور به 81 میلیون لیتر می رسد که در صورت سهمیه بندی این رقم به 60 میلیون لیتر کاهش خواهد یافت.
وی زمان سهمیه بندی بنزین را از اول خردادماه دانست و تصریح کرد: تاریخ نهایی برای اجرای این طرح اول خردادماه است. نعمت زاده درباره ارائه لایحه تثبیت قیمت بنزین برای سال 86 به مجلس گفت: ارائه لایحه به طور کلی منتفی است و پیش بینی می شود بنزین با همان نرخ مصوب مجلس یعنی هر لیتر 100 تومان برای سهمیه بندی به فروش رسد.
معاون وزیر نفت از ارائه 7 مجوز برای ایجاد پالایشگاه در کشور خبر داد و گفت: جای اصلی این جایگاهها هنوز به طورکامل مشخص نشده اما پیش بینی می شود دو پالایشگاه در بندر عباس، یک پالایشگاه در آبادان و پالایشگاههایی نیز در خوزستان ، چابهار و شمال کشور و یک پالایشگاه نیز در جزیره قشم ایجاد شود.
وی در پاسخ به سئوالی درباره ارائه لایحه برای واردات گازوئیل گفت: اطلاعات من در این باره مثل بقیه مردم است اما تاکنون خبری درباره تهیه پیش نویس آن نداریم و اطلاعاتی نیز از ما درخواست نشده است.
نعمت زاده میزان واردات گازوئیل را در سال گذشته 4 میلیون لیتر در روز عنوان کرد و افزود: این رقم امثال به 10 تا 11 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد که عمده دلیل افزایش میزان واردات گازوئیل راه اندازی نیروگاههای برق جدید است.
وی اضافه کرد: مجلس برای سال جاری 3/1 میلیارد دلار برای واردات نفت گاز در نظر گرفته و هر تن گازوئیل وارداتی نیز 500 دلار است. نعمت زاده درباره آخرین وضعیت پالایشگاه خوزستان گفت: اسناد مناقصه این پالایشگاه در دست تهیه است و هنوز جای آن مشخص نشده اما مسلم آن است که باید در کنار این طرح یک خط راه آهن موجود باشد که اگر به موقع احداث نشود مجبور به جابجایی پالایشگاه هستیم.
وی گفت: قرارداد پالایشگاه میعانات گازی نیز منعقد شده و اسناد اعتباری در حال گشایش است. نعمت زاده گفت: مهمترین هدف ما خودکفایی کشور برای تولید فرآوردههای نفتی است و از سوی دیگر کیفیت آنها نیز از کیفی باید افزایش یابد.
نظر شما